Έρχονται τα ιπτάμενα αυτοκίνητα!

Κοινοποίηση:
HYUNDAI-FLYING-CARS-3

Η Hyundai υποστηρίζει την τεχνολογία των ιπτάμενων αυτοκινήτων και εκτιμά πως μέχρι το 2030 θα έχει υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο.

Οι εξελίξεις δεν τρέχουν ραγδαία μόνο στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, αλλά πάνε ακόμη πιο πέρα, έως και τα ιπτάμενα αυτοκίνητα. Η Hyundai είναι ένας από τους κατασκευαστές που επενδύουν στα ιπτάμενα αυτοκίνητα, τα οποία όμως θα ξεφεύγουν από το στερεότυπο του flying car και θα προσεγγίζουν περισσότερο την λογική ενός ευρύχωρου drone για γρήγορες μετακινήσεις σε μεγαλουπόλεις.

Ο Michael Cole, υπεύθυνος του τομέα επιχειρήσεων της Hyundai Ευρώπης, αναφέρει πως έχουν γίνει στοχευμένες και υψηλού μπάτζετ επενδύσεις στα ιπτάμενα αυτοκίνητα, αφού η κορεατική εταιρία θεωρεί πως αυτά θα αποτελέσουν ένα σημαντικό μέρος των μεταφορών στο μέλλον.

Αυτού του τύπου τα ιπτάμενα αυτοκίνητα θα έχουν το ρόλο των αεροταξί και πρακτικά δεν θα αντικαθιστούν τις κοντινές εναέριες μετακινήσεις. Χάρη σε ειδικούς κόμβους θα είναι πολύ πιο εύκολη η άφιξη και η αναχώρηση των επιβατών, παραπέμποντας σε τερματικούς σταθμούς με δεκάδες ιπτάμενα αυτοκίνητα που θα πηγαινοέρχονται εξυπηρετώντας άμεσα και ταχύτατα εκατοντάδες άτομα την ημέρα.

Όλο το concept μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά για κάποιον που το σπίτι του βρίσκεται στην άλλη άκρη του Χονγκ Κονγκ ή της Νέας Υόρκης σε σχέση με την εργασία του θα είναι ιδιαίτερα βολικό. Παράλληλα, τα ηλεκτρικά αεροταξί θα μπορούσαν να βελτιώσουν τόσο το κυκλοφοριακό στους δρόμους των μεγάλων αστικών κέντρων, όσο και να περιορίσουν την επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τις εκπομπές ρύπων συμβατικών οχημάτων όπως αναφέρει η κορεατική εταιρεία.

Από το 2019 η Hyundai έχει ξεκινήσει να επενδύει στην εξέλιξη των ιπτάμενων αυτοκινήτων μια επένδυση που μέχρι το 2025 θα φτάσει τα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Μια μελέτη της Morgan Stanley εκτιμά πως μέχρι το 2040 η αναπτυσσόμενη αγορά των ιπτάμενων αυτοκινήτων θα αξίζει περίπου 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Και αυτή θα είναι μόνο η αρχή αφού ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού θα συγκεντρώνεται όλο και περισσότερο στα μεγάλα αστικά κέντρα με την ζήτηση για ένα ταχύτερο μέσο μεταφοράς να γίνεται αναγκαία για πολλά άτομα. Και προφανώς δεν υπάρχει πιο γρήγορος τρόπος για να κινηθεί κανείς από τον αέρα…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: