Έρχεται σοκ και Δέος στο Κίεβο: 6 MiG-31 με Kinzhal στο Μινσκ -Εκκενώνονται πρεσβείες και φεύγουν ξένοι υπήκοοι – Λευκορωσικά BM-27 Uragan στα σύνορα με Ουκρανία

Κοινοποίηση:
mig31-1140x570

Κίνα, Αίγυπτος, Σερβία, Κιργιστάν, Ουζμπεκιστάν, Τουρκμενιστάν, Καζακστάν και Τατζικιστάν εξέδωσαν εσπευσμένες ανακοινώσεις ζητώντας να φύγουν άμεσα οι υπήκοοι τους από το Κίεβο και να εγκαταλείψουν γενικά την Ουκρανία καθώς αναμένεται επιχείρηση σοκ και δέος της Ρωσίας. Oι πρεσβείες τους κλείνουν.

Έχει μεγάλη σημασία το γεγονός ότι φιλικές και συμμαχικές χώρες με την Ρωσία ζήτησαν να εκκενωθούν άμεσα οι πρεσβείες και να φύγουν οι πολίτες τους.
Τα μηνύματα για το Κίεβο είναι εξαιρετικά δυσοίωνα: Πριν λίγο προσγειώθηκε για πρώτη φορά πακέτο έξι MiG-31 που μπορούν να φέρουν υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal στην Λευκορωσία. Την προηγούμενη φορά είχαν προσγειωθεί κυρίως μαχητικά Su-30 και Su-35. Οι πιλότοι έκαναν κύκλους επί 20-30 λεπτά πριν προσγειωθούν στο αεροδρόμιο.

Ταυτόχρονα εντοπίστηκε λευκορωσική φάλαγγα με σύστημα MLRS BM-27 Uragan μόλις 10 χλμ από τα σύνορα με Ουκρανία
Στην περιοχή Gomel έφτασαν οι πρώτοι 9.000 Ρώσοι έφεδροι που θα ενωθούν με την δύναμη των 70.000 Λευκορώσων που ανήγγειλε ο Α.Λουκασένκο.

Το πιο σημαντικό που δείχνει βαθύτατη στρατιωτική εμπλοκή του Μινσκ είναι το σήμα με τρίγωνο και τον αριθμό “2” που φέρουν πλέον οι λευκορωσικές δυνάμεις.
Οι Λευκορώσοι θα μπουν Ουκρανία….

Εκκενώνονται πρεσβείες και φεύγουν εσπευσμένα ξένοι υπήκοοι 
Μία σειρά από χώρες καλούν τους υπηκόους τους να εγκαταλείψουν άμεσα την Ουκρανία ενώ εκκενώνονται πρεσβείες.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας κάλεσε τους πολίτες της να εγκαταλείψουν την Ουκρανία. Σύμφωνα με την εφημερίδα Global Times, το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας και η πρεσβεία της χώρας προέτρεψαν τους Κινέζους πολίτες στην Ουκρανία «φύγουν από τη χώρα»

Η εφημερίδα αναφέρει συγκεκριμένα ότι “το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε σήμερα μια ανανεωμένη Ταξιδιωτική Προειδοποίηση που καλεί όλους τους Κινέζους πολίτες που βρίσκονται επί του παρόντος στην Ουκρανία να φύγουν αμέσως λόγω «σοβαρής κατάστασης ασφαλείας».

Η κινεζική πρεσβεία θα βοηθήσει στην οργάνωση της εκκένωσης των ανθρώπων που έχουν ανάγκη».

Ανάλογες προειδοποιήσεις εξέδωσαν Αίγυπτος, Σερβία, Κιργιστάν, Ουζμπεκιστάν, Τουρκμενιστάν, Καζακστάν και Τατζικιστάν.

Η Σερβία ανακοίνωσε το άμεσο κλείσιμο της πρεσβείας της στο Κίεβο, προκειμένου να προστατεύσει τους διπλωματικούς της αξιωματούχους όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επίσης το υπουργείο Εξωτερικών του Καζακστάν ανέφερε ότι η πρεσβεία του στο Κίεβο θα εκκενωθεί και πιθανώς θα μεταφερθεί αλλού τις επόμενες ημέρες.

Η Αιγυπτιακή Πρεσβεία στο Κίεβο προέτρεψε όλους τους υπηκόους να εγκαταλείψουν την Ουκρανία «το συντομότερο δυνατό» αναφέρουν ΜΜΕ της χώρας προσθέτοντας:

“Σε μια «σημαντική συμβουλή» προχώρησε η πρεσβεία η οποία προέτρεψε τα μέλη της αιγυπτιακής κοινότητας να αναχωρήσουν από την Ουκρανία μέσω των διαθέσιμων χερσαίων οδών με τις γειτονικές χώρες.

Προέτρεψε τους Αιγύπτιους πολίτες να επιδείξουν τη μέγιστη προσοχή κατά την αναχώρησή τους και να μην βρίσκονται κοντά σε επικίνδυνες περιοχές.

Όποιος αποφασίσει να μην εγκαταλείψει την Ουκρανία θα πρέπει να ενημερώσει τα στοιχεία του με την πρεσβεία, ώστε να ενημερώνεται για τυχόν μελλοντικές πληροφορίες σχετικά με τις εξελίξεις στη χώρα” προστίθεται στην αιγυπτιακή ανακοίνωση.

Προσγειώνεται το αεροπορικό απόσπασμα στην Λευκορωσία – 6 MiG-31 με Kinzhal 
Παράλληλα, το ρωσικό αεροπορικό απόσπασμα άρχισε να προσγειώνεται σε στρατιωτικά αεροδρόμια της Λευκορωσίας. Για πρώτη φορά προσγειώθηκαν έξι MIG-31 που μπορούν να φέρουν τον υπερηχητικό συμβατικό ή και πυρηνικό πύραυλο Kinzhal.

Είναι αξιοσημείωτη η άφιξη έξι ρωσικών μαχητικών MiG-31 στην Λευκορωσία τη δεδομένη χρονική στιγμή καθώς στην πρώτη απόπειρα εφόδου στο Κίεβο η Ρωσία δεν είχε αποστείλει ένα τόσο μεγάλο “πακέτο” MiG-31.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιλότοι των MiG-31 έκαναν αρκετούς κύκλους πριν προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Machulishchy του Μινσκ. Και αυτό γιατί προσγειώνονταν για πρώτη φορά.

Αυτόπτες μάρτυρες κατέγραψαν σε βίντεο τους κύκλους που έκαναν οι πιλότοι των MiG-31. Επί 20-30 λεπτά πετούσαν πάνω από το Μινσκ πριν προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Machulishchy.

Επιπλέον, το υπουργείο Άμυνας στο Μινσκ ανακοίνωσε ότι οι πρώτοι Ρώσοι στρατιώτες για το σχηματισμό της κοινής δύναμης κρούσης έφτασαν στην Λευκορωσία.

«Τα πρώτα τρένα με Ρώσους στρατιώτες που αποτελούν την περιφερειακή στρατιωτική ομάδα έφτασαν στη Λευκορωσία», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας. Λευκορωσικές πηγές έκαναν λόγο για 9.000 Ρώσους στρατιώτες που έρχονται να προστεθούν στους 70.000 Λευκορώσους που ανακοίνωσε ο Α.Λουκασένκο.

Λίγο αργότερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε τον εξοπλισμό των Λευκορωσικών Su-25 με πυρηνικά όπλα.

Ο Konstantin Vorontsov, αναπληρωτής επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στη συνεδρίαση της Πρώτης Επιτροπής της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ανέφερε ότι  η Ρωσία μεταφέρει συστήματα Iskander-M στη Λευκορωσία και επανεξοπλίζει ορισμένα λευκορωσικά αεροσκάφη Su-25 με πυρηνικά όπλα.

«Σε αυτό το στάδιο, μιλάμε μόνο για τη μεταφορά εξοπλισμού συστημάτων Iskander-M με πυραύλους σε συμβατικό εξοπλισμό στη Δημοκρατία της Λευκορωσίας, καθώς και για την παροχή σε ορισμένα από τα λευκορωσικά αεροσκάφη Su-25 της ικανότητας να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα. .

Ταυτόχρονα, δεν αναμένεται να μεταφερθεί η τεχνολογία για τον επανεξοπλισμό αεροσκαφών με πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία», δήλωσε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Πρόσθεσε επίσης ότι αυτή τη στιγμή «δεν αναμένεται επίσης να εξοπλίσει λευκορωσικά συστήματα με πυρηνικές κεφαλές ή να μεταφέρει τέτοιες κεφαλές στο έδαφος της Λευκορωσίας».

Υπενθυμίζουμε ότι ο Λουκασένκα μίλησε για πρώτη φορά για τον επανεξοπλισμό των Su-25 με πυρηνικά όπλα σε συνάντηση με τον Πούτιν στις 25 Ιουνίου. Αργότερα, στα τέλη Αυγούστου, είπε ότι το αεροσκάφος είχε ήδη επανεξοπλιστεί για να φέρει πυρηνικά όπλα.

ΠΗΓΗ: warnews247.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμεθα σε Γ παγκόσμιο πόλεμο και ίσως και σε κάτι χειρότερο. Τον Λουκασένκο επίσης τον τρώει πολύ ο π@πός του.

Comments are closed.