Έρχεται νέος θάνατος. “Ιπτάμενη αλεπού”-Pteropus giaganteus από το Μπαγκλαντές. “Κουβαλάει” 58 ιούς. Μια συγκλονιστική έρευνα από τον καθηγητή Πανά

Κοινοποίηση:
iptameni-alepou

O 4ος καβαλλάρης είναι η σκιά της ανθρωπότητας.

Ο Simon Anthony, Καθηγητής επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Columbia, το 2013, από κοινού με 20 συναδέλφους του ανακάλυψαν ότι ο αριθμός των νέων ιών σε όλα τα θηλαστικά θα μπορούσε να κυμανθεί στους 320.000, με τις νυχτερίδες να είναι οι πιο κοινοί φορείς, αφού και ζουν σε μεγάλες κοινότητες και ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις.

Να σημειώσουμε ότι στη σημαντική έρευνα του Καθηγητή Anthony και των συνεργατών του επικεντρώθηκαν σε ένα είδος ιπτάμενης αλεπούς, ένα είδος νυχτερίδας γνωστής ως Pteropus giaganteus, που βρέθηκε στο Μπαγκλαντές και είναι γνωστός φορέας πολλών ιών.

Η ομάδα του Καθηγητή Anthony, πήρε 1900 δείγματα μέσα σε μία πενταετία, από πληθυσμούς νυχτερίδων. Από τα δείγματα αυτά βρέθηκαν 55 διαφορετικοί ιοί και μόνο 5 από αυτούς τους ιούς ήσαν γνωστοί στους επιστήμονες!!! Λαμβάνοντας υπόψη της, η ομάδα του Καθηγητή Αnthony, ότι δεν είχε υπολογίσει άλλους τρεις άγνωστους ιούς, κατέληξαν στην εκτίμηση ότι οι ιπτάμενες αλεπούδες είχαν 58 διαφορετικούς ιούς.

Αν όλα τα θηλαστικά είδη που ανέρχονται σε 5.486 – βλέπε Wilson D.E. Reeder D.M. (2005) “Mammal Species of the World” John Hopkins University Press – και καθένα έχει 58 διαφορετικούς ιούς, τότε ο συνολικός αριθμός των ανεξερεύνητων ιών των θηλαστικών φθάνει τουλάχιστον στον αριθμό 320.000!!! Είναι πιθανόν η εκτίμηση του αριθμού 320.000 ιών να υποεκτιμά τον πραγματικό αριθμό των ιών.

Στο έντυπο ΜΑΚΕΛΕΙΟ του ΣΚ

Teaser Εφημερίδας “Μακελειό” για Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα 18 & 19-04-2020 from Makeleio WebTV on Vimeo.

 

1sk.indd

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

12 Σχόλια

 1. Σε ένα βίντεο ή κινεζα γκόμενά έτρωγε το παπαρια του γάιδαρου του φουκαρά. Μιλάμε για ελεινους κ έχουμε πολλούς εδώ στη χώρα

 2. Αλεπου Batman, τι να πω… περιμενω προσεχως την φωκια σαρανταποδαρουσα και το θαλλασιο κοτοπουλο.

 3. Μόνο που στην Παπούα νέα Γουινέα ,αιώνες τώρα τις τρώνε, ορισμένα μέρη τους και δεν πάθαιναν τίποτα..αυτές τρωνε μόνο φρούτα. Τώρα ξαφνικά σπέρνουν θάνατο ,

 4. Άμα είναι έτσι τα πραγματα και κάθε φορα που έρχεται μια νυχτερίδα με ιό (αν θέλουμε το πιστεύουμε δλδ) και μας πλακώνουν συνεχεια στα εμβολια,στο τέλος θα βγάλουμε εμείς φτερά και θα γίνουμε νυχτοβια ιπτάμενα αιμοβόρα πλάσματα.
  Και γιατί ελέγχουν τις νυχτερίδες για ιούς οι επιστήμονες;Γιατί;Αφού είναι φορείς τόσων ιών γιατί δεν τις εξολοθρεύουν;
  Τι φοβούνται τους οικολόγους;
  Ε ρε σανό που μας ταιζουν όλοι!
  Και κάπου διάβασα πως τα στελεχη του Κορονοιου είναι διαφορετικά στις ΗΠΑ στην Ιταλία και αλλού και εδώ σε εμάς.Δεν υιοθετώ τίποτα απλώς το αναφέρω.και έχει μια βάση αφού κάποιες μέρες οι πολίτες εδώ βγαίνουν κατά εκατομμύρια για ψώνια και έχουμε πάνω κάτω 100 νεκρούς μόνο.Εδω κάτι βρωμάει στην όλη ιστορία.

 5. Πάλι καλά εμείς στην Ελλαδίτσα δεν τρώμε νυχτερίδες σαν τους κατσαπλιάδες Κινέζους.

Leave a Response