Έρχεται μπλακάουτ στην Ευρώπη: Δεν είναι το ΑΝ αλλά μάλλον το ΠΟΤΕ λέει ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
energeia-reuma-gallia

Η Klaudia Tanner, η υπουργός Άμυνας της Αυστρίας, έχει ήδη προειδοποιήσει εκ των προτέρων. Αφού επέβλεψε στρατιωτικούς ελιγμούς και δράσεις, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρξει διακοπή ρεύματος που θα επηρεάσει υπηρεσίες όπως υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτια. Η διακοπή ρεύματος δεν θα λάβει χώρα μόνο στην Αυστρία, αλλά θα είναι εκτεταμένη σε όλη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τη La Razon, η Klaudia Tanner υποστήριξε ότι το ερώτημα δεν είναι αν θα υπάρξει μπλακ άουτ, αλλά ότι “το ερώτημα είναι πότε θα γίνει”. Δήλωσε επίσης ότι ο κίνδυνος αυτός “υποτιμάται από όλους”, ενώ θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες.

Προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τον πληθυσμό, η αυστριακή κυβέρνηση αποφάσισε να ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης που θα διαρκέσει όλο τον μήνα. Δεν θα προβάλλεται μόνο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά έχουν επίσης διανεμηθεί χιλιάδες αφίσες σε πόλεις της Αυστρίας. Η υπουργός θέλησε επίσης να την προωθήσει στα κοινωνικά της δίκτυα.

Τι να κάνετε όταν όλα σταματούν

Το σύνθημα της εκστρατείας είναι “Τι να κάνετε όταν όλα σταματήσουν” και επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει τον πληθυσμό σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να λάβει όταν συμβεί το μπλακ άουτ. Δίνονται συμβουλές σχετικά με την αγορά αρκετών τροφίμων για αρκετές ημέρες, την ύπαρξη καυσίμων, κεριών, μπαταριών και άφθονου πόσιμου νερού. Ένα άλλο αποτελεσματικό μέτρο θα ήταν να συμφωνήσετε ένα σημείο συνάντησης με την οικογένεια και τους φίλους και να προσπαθήσετε να συνεργαστείτε με τους γείτονες όσο το δυνατόν περισσότερο αναφέρει.

Αυτό το μπλακάουτ μπορεί να προκαλέσει τη διακοπή λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών, των ΑΤΜ, των τηλεφώνων και του διαδικτύου. Δεν θα είναι η πρώτη φορά, αυτό έχει ήδη συμβεί το 1989, στο Κεμπέκ του Καναδά. Οι αρχές δεν επιβεβαίωσαν ποτέ κάποια συγκεκριμένη αιτία, απλώς υπέθεσαν ότι μπορεί να οφείλεται σε τεχνικές βλάβες, δυσλειτουργίες του συστήματος ή υπερφόρτωση λόγω αιχμής της ζήτησης.

Η Αυστρία έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο ώστε μέχρι το 2025 όλοι οι στρατώνες της να είναι αυτάρκεις. Ο αντισυνταγματάρχης Pierre Kugelweis εξήγησε στην Efe ότι σε περίπτωση παρόμοιου περιστατικού, οι στρατώνες θα αποτελούν βάση υποστήριξης για πυροσβέστες, υγειονομικούς και άλλους οργανισμούς.

Ο Kugelweis δήλωσε ότι “από το 2025 θα πρέπει να υπάρχουν επαρκείς στρατώνες σε όλα τα ομόσπονδα κρατίδια για να διασφαλιστεί η ανταπόκριση του στρατού σε περίπτωση διακοπής ρεύματος”. Είπε ότι ο στρατός πιστεύει ότι “σε περίπτωση μπλακ άουτ, το κύριο καθήκον των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ο εφοδιασμός και η υποστήριξη άλλων οργανισμών έκτακτης ανάγκης”.

Σύμφωνα με τα εθνικά μέσα ενημέρωσης, δεν είναι η πρώτη φορά που ο αυστριακός στρατός κάνει σωστή πρόβλεψη. Το 2017 μίλησαν για μια πιθανή πανδημία που θα παρέλυε τον κόσμο την επόμενη δεκαετία, κάτι που τελικά επαληθεύτηκε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: