Έρχεται η ώρα και για τον “ΓΕΡΟ του ΜΟΡΙΑ”, τον Θεοδ. Κολοκοτρώνη… θα τολμήσουν άραγε οι αποδομητές;

Κοινοποίηση:
erchetai-ora-ton-gero-moria-ton-theod-kolokotroni

Ο λαός μας σέβεται την εθνική ταυτότητα και δεν πέφτει εύκολα θύμα των διαφόρων αποδομητικών τάσεων. Χιλιάδες τόννοι μελανιού έχουν χυθεί για να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της Επαναστάσεως του 1821 και για να αμφισβητηθεί το Κρυφό Σχολειό, αλλά οι Έλληνες, στη μεγάλη πλειοψηφία μας, δεν δεχόμαστε αμάσητες τις διάφορες προπαγάνδες.

Αυτό τουλάχιστον καταδεικνύει η έρευνα Κοινής Γνώμης για την Επανάσταση του 1821, την οποία διενήργησε το Κέντρο Φιλελευθέρων Μελετών σε συνεργασία με την εταιρία δημοσκοπήσεων Marc.

Του Κωνσταντίνου Χολέβα (Πολιτικός Επιστήμων)

Η έρευνα, η οποία παρουσιάσθηκε στις 8.7.2020, καταγράφει την πεποίθηση του 90,4 % των ερωτηθέντων ότι η Επανάσταση ήταν πρωτίστως εθνική. Υπάρχουν απαντήσεις γύρω στο 50% για τον κοινωνικό, φιλελεύθερο ή θρησκευτικό χαρακτήρα του 1821. Θεωρώ ευχάριστη έκπληξη το μεγάλο ποσοστό της σωστής απάντησης.

Όλα τα κείμενα των πρωταγωνιστών και οι Διακηρύξεις των Εθνικών Συνελεύσεων μιλούν για μία εξέγερση Ελλήνων Ορθοδόξων εναντίον ενός αφόρητου ζυγού από δύναμη αλλοεθνή και αλλόθρησκη. Έχει σημασία η αφύπνιση των Ελλήνων, διότι επί δεκαετίες κατεβλήθη εργώδης προσπάθεια από τη μαρξιστική προπαγάνδα να τονισθεί ο ταξικός- δήθεν- χαρακτήρας της επαναστάσεως.

  Απειλεί ανοικτά την Ε.Ε. η Τουρκία: Βάζει πλώρη για το Καστελόριζο, «βλέπει», όμως και την Κρήτη

Από τις άλλες απαντήσεις της έρευνας κρατώ τη μεγάλη δημοτικότητα του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, καθώς και την πολύ χαμηλή δημοτικότητα του Αλεξάνδρου Μαυροκορδάτου, οπαδού της πλήρους υποταγής στη Μεγάλη Βρετανία.

Τον Μαυροκορδάτο προβάλλουν ως πρότυπο πολιτικού ορισμένοι από τους σύγχρονους μελετητές του 1821. Ευτυχώς οι Έλληνες προτιμούμε τον απροσκύνητο, ευφυή αλλά και συνειδητά πιστό Χριστιανό Θ. Κολοκοτρώνη.

Το Κρυφό Σχολειό ήταν υπαρκτό, υποστηρίζει το 71,7 % των ερωτηθέντων. Και βέβαια ήταν υπαρκτό, διότι μέχρι το 1650 δεν ήταν καθόλου εύκολο να λειτουργήσουν ελεύθερα σχολεία για τους υποδούλους. Αλλά και αργότερα η αυθαιρεσία του κατακτητή τα άνοιγε και τα έκλεινε χωρίς να δίνει λόγο. Οι αμαφισβητίες του Κρυφού Σχολειού εξυπηρετούν δύο στόχους:

  Η Γαλλία ανησυχεί για θερμό επεισόδιο Ελλάδας – Τουρκίας: Ο Μακρόν στέλνει πολεμικό ναυτικό στην Κρήτη και η Total επισπεύδει τις έρευνες

Πρώτον, να υπονομεύθεί ο πατριωτικός ρόλος του Ορθοδόξου Κλήρου και δεύτερον να εξωραϊσθεί η Τουρκοκρατία ως μία περίοδος «αρμονικής συνυπάρξεως εθνοτήτων». Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια έχουν παρουσιασθεί σοβαρά και ακλόνητα στοιχεία για το πως και πότε λειτούργησε η κρυφή παιδεία των Ελλήνων.

Η Εκκλησία διαδραμάτισε σημαντικό και θετικό ρόλο κατά την Επανάσταση, απαντά το 72, 1 % των ερωτηθέντων. Παρά τις επιθέσεις και τα ανιστόρητα επιχειρήματα, που ακούγονται κατά καιρούς, περισσότεροι από τους 7 στους 10 Έλληνες αναγνωρίζουν την Ορθόδοξη Εκκλησία ως παράγοντα αγωνιστικότητος και ως πνευματικό καθοδηγητή του Έθνους σε δύσκολες στιγμές.

Τα αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαιώνουν τη θετική επίδραση των τεκμηριωμένων βιβλίων και των υποστηρικτών της ελληνορθόδοξης παράδοσης. Πιστοποιούν επίσης την αποτυχία των αποδομητών. Μία πρόβλεψη: Τώρα κάποιοι θα αρχίσουν να συκοφαντούν τον Κολοκοτρώνη!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Η μαρξιστική προπαγάνδα θέκει νά κάνει τήν εποοιία του 1941 στήν Αλβανία ταξικό αγώνα.Ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος ήταν η κυρίαρχος προσωπικότητα τών εκσυγχρονιστών καί αντίπαλος τού Κολοκοτρώνη.Ο Μαυροκορδάτος ήρθε σέ σύγκρουση μέ τόν Κολοκοτρώνη τό 1823.Ο Κολοκοτρώνης τόν απείλησε λέγοντάς του:”Μήν καθίσεις πρόεδρος,ότι έρχομαι καί σέ διώχνω μέ τά λεμόνια,μέ τήν βελάδα όπου ήρθες.(Βελάδα:Μαυρο επίσημο κεφαλονίτικο σακάκι παρόμοιο μέ τό φράκο).Οι φουστανελοφόροι τά έλεγαν περιφρονητικα φραγκολεβαντίνικα.Η συκοφαντία κατά τού Γέρου τού Μωριά γίνεται μέ τήν επαίσχυντη μέθοδο τής αμφιβόλου σχετικοποίησης.Ο Κολοκοτρώνης απελευθέρωσε τήν Τριπολιτσά στίς 23 Σεπτεμβρίου 1821 ΟΜΩΣ έσφαξε χιλιάδες τούρκους καί ΕΒΡΑΙΟΥΣ.Οι τουρκολάγνοι Μητσοτάκηδες καί ο καθηγητής Ροζάκης-Ροζενσταιν επίσης η Γιάννα Αγγελοπούλου δέν τόν συγχωρούν τόν Κολοκοτρώνη.Γιά αυτό αρχίζουν να ρίχνουν
    λάσπη,να αμαυρώνουν τήν μνήμη τών ΑΘΑΝΑΤΩΝ.Οι νάνοι κάνουν πόλεμο μέ τους αετούς.
    Γιάννης Λάκων

Leave a Response