Έριχνε μπάζα σε δάσος για 13 χρόνια – Στη “φάκα” και 68χρονος που έκανε τα… στραβά μάτια

Κοινοποίηση:
baza-xomateri2

Είχε εγκαταστήσει αυθαίρετα επιχείρηση χωματουργικών μηχανημάτων σε δασική έκταση στον δήμο Παύλου Μελά, όπου απέρριπτε ανεξέλεγκτα επί 13 χρόνια μπάζα, ενώ ο αρμόδιος υπάλληλος της δημοτικής υπηρεσίας έκανε τα… στραβά μάτια. Σε βάρος των δύο παραπάνω, καθώς και σε τρίτο πρόσωπο, σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι τρεις κατηγορούμενοι (49, 68 και 55 ετών, αντίστοιχα) ευθύνονται για περιβαλλοντική ρύπανση, προερχόμενη από ανεξέλεγκτες απορρίψεις μεγάλων ποσοτήτων αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών, κατεδαφίσεων καθώς και για κατάληψη δημόσιου κτήματος.

Όπως προέκυψε έπειτα από την επιτόπια αυτοψία του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της ΕΛ.ΑΣ., ο 49χρονος φέρεται πως είχε εγκαταστήσει αυθαίρετα επιχείρηση χωματουργικών μηχανημάτων, καταλαμβάνοντας παράνομα δημόσια δασική έκταση, ενώ διαπιστώθηκε ότι προέβαινε σε συστηματική απόρριψη και διάστρωση μπαζών με επιχωμάτωσή τους, προκαλώντας με αυτό τον τρόπο σταδιακή αναδιαμόρφωση του ανάγλυφου του εδάφους της περιοχής τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2008 έως τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2021.

Επιπλέον, ο 68χρονος, ως αρμόδιος λειτουργός δημοτικής υπηρεσίας παρέλειψε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., να προβεί στις νόμιμες ενέργειες σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, καθώς σε δημόσια δασική έκταση στην ευρύτερη περιοχή διαπιστώθηκαν ανεξέλεγκτες απορρίψεις μπαζών, διαφόρων άλλων στερεών απόβλητων και άχρηστων κάδων του Δήμου Παύλου Μελά.

Παράλληλα, έπειτα από αυτοψία των αρμοδίων υπαλλήλων σε άλλο σημείο, ιδιοκτησίας του 55χρονου, διαπιστώθηκε – κατά την ίδια ανακοίνωση – η απόρριψη και διάστρωση αποβλήτων εκσκαφών χωμάτινης σύστασης, που οδηγεί στο συμπέρασμα συστηματικής αναδιαμόρφωσης του ανάγλυφου μιας πλευράς του οικοπέδου, η οποία εφάπτεται με ρέμα και είχε ως αποτέλεσμα την ισχυρή επέκταση του γεωτεμαχίου προς την κατεύθυνση του ρέματος. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι μέρος των χωμάτων απορρίφθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο στο πρανές του ρέματος από τον 49χρονο, κατόπιν αιτήματος του 55χρονου.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Μην πάτε τόσο μακριά απ το κέντρο της Αθήνας. Υπάρχει τέτοια παράνομη δραστηριότητα στην Σταμάτα, στον χώρο του πρώην ιππικού ομίλου βορείου αττικής. Τεράστιο οικολογικό έγκλημα που συνεχίζεται για χρόνια. Κι όμως ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τους ακουμπά. Εδώ η παρανομούσα επιχείρηση με εικονική έδρα τον Ασπρόπυργο διαφημίζεται σε τοπικές φυλάδες με σφραγίδα της την προστασία του περιβάλλοντος!!! Ουτε αστυνομία, ούτε δασαρχείο, ούτε Δήμος τους ακουμπά. Κανείς. Σαν να μην υπάρχουν αρχές! Σαν να μην υπάρχουν νόμοι. Λίγα χιλιόμετρα απ το κέντρο της Αθήνας! Πλήρης ασυδοσία! Όλοι οι φορείς ανίσχυροι μπροστά στην κομματική προστασία. Το κόμμα που σκίζεται για την οικολογία και την πράσινη ανάπτυξη προστατεύει ένα περιβαλλοντικό έγκλημα γιατί το κάνει ένας δικός τους! Αναδείξτε αυτό το μείζον αυτό ζήτημα σας παρακαλώ!!!

Comments are closed.