Έρευνα προειδοποιεί: Επικίνδυνο το επάγγελμα του βουλευτή – Δείτε από τι κινδυνεύουν

Κοινοποίηση:
koinovoulio

Το Βασιλικό Κολλέγιο του Λονδίνου αποφάσισε να ερευνήσει την ψυχική υγεία των Βρετανών βουλευτών. Και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, καθώς το 1/3 δήλωσε διάφορα προβλήματα.

Δύσκολο αποδεικνύεται τελικά το επάγγελμα του βουλευτή, καθώς νέα έρευνα προειδοποιεί ότι οι βουλευτές έχουν διπλάσια πιθανότητα να εμφανίσουν προβλήματα ψυχικής υγείας από ό,τι οι υπόλοιποι πολίτες.

Στην επίμαχη έρευνα συμμετείχαν τα μέλη του βρετανικού Κοινοβουλίου, τα οποία υπό καθεστώς ανωνυμίας, κλήθηκαν να απαντήσουν σε μία σειρά ερωτημάτων.

Όπως προέκυψε από τις απαντήσεις τους, το 34% δήλωσε διάφορα προβλήματα ψυχικής υγείας – έναντι 17% του γενικού πληθυσμού – όπως έλλειψη ικανοποίησης από τη ζωή, έλλειμμα αυτοπεποίθησης, άγχος, κατάθλιψη κ.α.

Παράλληλα, το 42% κρίθηκε ότι διαθέτει ψυχική υγεία «κάτω του ιδανικού», ενώ μόνο το 24% δεν εμφάνισε κάποια ένδειξη προβλήματος ψυχικής υγείας.

Σύμφωνα με το Βασιλικό Κολέγιο του Λονδίνου, το οποίο και διενέργησε την έρευνα, οι βουλευτές, σε σχέση με άλλους επαγγελματίες υψηλού εισοδήματος, παρουσιάζουν χαμηλότερα επίπεδα συγκέντρωσης, περισσότερα προβλήματα αϋπνίας, πιο έντονα αισθήματα ότι δεν είναι χρήσιμοι και ικανοί να πάρουν σωστές αποφάσεις κ.α.

Επίσης, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, δυσκολεύονται περισσότερο να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα τους, να ξεπεράσουν τις διάφορες δυσκολίες και να απολαύσουν τις καθημερινές δραστηριότητες τους, ενώ νιώθουν αρκετά συχνά δυστυχείς και ανάξιοι.

Ακόμη, αισθάνονται ότι κατά καιρούς πέφτουν θύματα ψυχολογικής βίας και εκφοβισμού, ενώ συχνά το πολωτικό και συγκρουσιακό περιβάλλον μέσα στο οποίο εργάζονται, δύναται να επιδράσει δυσμενών στην ψυχική υγεία τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: