Έρευνα για το εργατικό δυστύχημα με θύμα οικοδόμο που “έσβησε” μέσα στο ασθενοφόρο

Κοινοποίηση:
ΕΚΑΒ

Τα αίτια και τις συνθήκες του εργατικού δυστυχήματος που σημειώθηκε σε οικοδομή στο Πελόπιο το περασμένο Σάββατο και κόστισε τη ζωή στον άτυχο Θανάση Μανό διερευνά η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρηση Εργασίας.

Ο 68χρονος άνδρας τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια εργασιών που εκτελούσε σε έναν τοίχο, όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες η τοιχοποιία κατέρρευσε και τον καταπλάκωσε πριν καν προλάβει να αντιδράσει. Ο οικοδόμος μεταφέρθηκε φέροντας βαριά τραύματα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας στον Πύργο, όπου εκεί οι γιατροί αποφάσισαν να τον διασωληνώσουν αμέσως. Ωστόσο, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών του Ρίου, ώστε να νοσηλευτεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Δυστυχώς, ο 68χρονος άνδρας «έσβησε» πριν καν προλάβει να φτάσει στην Πάτρα, καθώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε μέσα στο ασθενοφόρο κατά τη διακομιδή του, με αποτέλεσμα το ασθενοφόρο να επιστρέψει στη Ν.Μ. Πύργου όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας σε ανακοίνωσή της επισημαίνει τα εξής: «Αναφορικά με το δυστύχημα που συνέβη το Σάββατο 1/10/2022 στο Πελόπιο Hλείας σε υφιστάμενη διώροφη οικοδομή, Επιθεωρητές της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας μετέβησαν αμέσως μόλις έλαβαν γνώση του συμβάντος στο σημείο. Πιο αναλυτικά, η Επιθεώρηση (Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία) Ηλείας ενημερώθηκε ότι άνδρας, ηλικίας 68 ετών, με την ειδικότητα του εργάτη, καταπλακώθηκε από πέτρες, που κατέρρευσαν, κατά τη διάρκεια τεχνικών εργασιών. Διερευνώνται τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος. Αρμόδιοι Επιθεωρητές της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας μετέβησαν άμεσα σε επιχείρηση ταχυμεταφοράς εμπορευμάτων και εγγράφων στην περιοχή Αχαρνών Αττικής, όπου συνέβη δυστύχημα σήμερα Τέταρτη 5/10/2022.

Η Επιθεώρηση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Α’ Τομέα Ανατολικής Αττικής ενημερώθηκε ότι στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης και εντός συστήματος αυτοματοποιημένης αποθήκευσης προϊόντων εγκλωβί- στηκε άνδρας, ηλικίας 38 ετών, με ειδικότητα ηλεκτρολόγου. Τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται. Όσον αφορά το δυστύχημα, που συνέβη σήμερα, σε μεταλλεία βωξίτη στη Βάργιανη Φωκίδας, αρμόδια είναι η Επιθεώρηση Μεταλλείων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Παράλληλα, η διοίκηση και τα στελέχη της Αρχής εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους οικείους των θανόντων».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: