Έρευνα για απάτη σε ελληνική πρεσβεία ασιατικής χώρας

Κοινοποίηση:
ΑΠΑΤΗ

Πειθαρχική έρευνα διεξάγεται το τελευταίο διάστημα εις βάρος υπαλλήλων της ελληνικής πρεσβείας σε μεγάλη ασιατική χώρα. Ανάμεσα στους ελεγχόμενους είναι και ο Ελληνας πρέσβης, ο οποίος μάλιστα, κατόπιν άνωθεν υπόδειξης, έχει ήδη μετακινηθεί από το πόστο του και επιστρέψει στην Ελλάδα. Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ίδιος και αρκετοί ακόμη υπάλληλοι της ελληνικής πρεσβείας ενέχονται σε απάτη με προξενικές θεωρήσεις, τις οποίες χορηγούσαν σε πολίτες της ασιατικής χώρας που ήθελαν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Την πειθαρχική έρευνα, που διεξάγεται με ευθύνη του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, συνδράμουν κατά πληροφορίες και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που ταξίδεψαν για τον σκοπό αυτόν στην ασιατική χώρα.

Αρμόδιες πηγές ενημέρωσης περιέγραψαν στην «Κ» ότι τα μέλη της ελληνικής διπλωματικής αποστολής υποδέχονταν τα αιτήματα των πολιτών της συγκεκριμένης χώρας για χορήγηση προξενικών θεωρήσεων (σ.σ. προκειμένου να επισκεφθούν την Ελλάδα), αλλά τελικά χορηγούσαν βίζες με το σταγονόμετρο και μόνο σε όσους δέχονταν να καταβάλουν χρήματα προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημά τους.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, στις εγκαταστάσεις της ελληνικής διπλωματικής αποστολής στην πρωτεύουσα της ασιατικής χώρας βρέθηκαν χιλιάδες διαβατήρια πολιτών οι οποίοι είχαν υποβάλει αίτημα για να λάβουν προξενική θεώρηση (βίζα), αλλά το αίτημά τους παρέμενε σε εκκρεμότητα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Μήπως αναφέρεστε στην Ελληνική Πρεσβεία στο Ν. Δελχί::: Η περιγραφή ταιριάζει…….. Απατεώνες ολκής!!! Γελάνε και οι δημόσιες τουαλέτες του Δελχί με τους μπανανέλληνες παπατζήδες……………….

  2. Δεν μας φτανουν οι λαθρο που μπαινουν κάθε μερα εχουμε και τους ασθατες που μπαινουν με νομιμη βιζα

Comments are closed.