Έρευνα: Πιο θρησκευόμενοι Αρμένιοι και Γεωργιανοί, πιο άθεοι οι Τσέχοι – Πού βρίσκεται η Ελλάδα

Κοινοποίηση:
5a40a6ab1d000027004d347c

Σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center στην Ουάσιγκτον, οι Δυτικοευρωπαίοι εκφράζουν την πίστη σε έναν χριστιανικό Θεό σε χαμηλότερα επίπεδα από ό,τι οι άνθρωποι στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Αυτό αναφέρει στην ιστοσελίδα του το δίκτυο Euronews.

Η Αρμενία (79%) και η Γεωργία (72%) βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τη μεγάλη πλειοψηφία των ενηλίκων να δηλώνουν ότι πιστεύουν στο Θεό με απόλυτη βεβαιότητα, ενώ η Γαλλία (11%), η Ελβετία (11%) και η Γερμανία (10%) ήταν οι συμμετέχουσες στην έρευνα χώρες με τη μικρότερη βεβαιότητα αναφορικά με την ύπαρξη του Θεού.

Μεταξύ των χωρών της Δυτικής Ευρώπης που συμμετείχαν στην έρευνα, μόνο στην Πορτογαλία (44%) πάνω από τους τρεις στους 10 δηλώνουν ότι είναι απολύτως βέβαιοι ότι ο Θεός υπάρχει.

Οι άνθρωποι σε πολλές από τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης που συμμετείχαν στην έρευνα εξέφρασαν μεγαλύτερη βεβαιότητα για την ύπαρξη του Θεού, συμπεριλαμβανομένης της Ρουμανία (64%), της Ελλάδας (59%) και της Κροατίας (57%).

Η έρευνα του Pew Research Center έδειξε επίσης ότι το ήμισυ και πλέον των ενηλίκων στην Ελλάδα, τη Βοσνία, την Αρμενία, τη Γεωργία και τη Ρουμανία, δήλωσαν ότι η θρησκεία ήταν πολύ σημαντική στη ζωή τους, σε σύγκριση με περίπου έναν στους 10 ενήλικες που τόνισε τη σημασία της θρησκείας στη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά πολιτών να δηλώνουν ανοικτά ότι δεν πιστεύουν στο Θεό ήταν η Τσεχική Δημοκρατία (66%), η Σουηδία (60%), το Βέλγιο (54%) και η Ολλανδία (53%).

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ο ΘΕΟΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕΙ ολην την οικουμενη.ερχεται ο 3 ΠΑΓΚΟΣΜΟΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ και ενας ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ τα ανηθικα ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ θα γινουν ΠΑΡΑΓΚΟΥΠΟΛΕΙΣ με εκκατομμυρια νεκρους .μονο ενας ανθρωπος με ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ στο μυαλο δεν πιστευει οτι υπαρχει ο ΘΕΟΣ.ΟΣΟ για την ΕΛΛΑΔΑ καταντησε ενα απεραντο αισχρο κρατος ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ερχονται οι φιλοι μας ΟΙ ΑΓΑΡΗΝΟΙ,ΠΕΙΝΑ,ΑΡΡΩΣΤΙΑ ,ΕΜΦΥΛΙΟΣ,ΣΕΙΣΜΟΣ.και να δεις μετα.ΑΧΧ ΘΕΟΥΛΗ ΑΧ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΑΣ.Ο ΧΡΙΣΤΟΣ εχει εμφανιστει πολλες φορες εγω εχω ΔΥΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ σπιτι μου.

Comments are closed.