Έξι νεκροί από την επίθεση εναντίον ξένων τουριστών στο Αφγανιστάν

Κοινοποίηση:
taliban19d

Ο απολογισμός των θυμάτων της επίθεσης στην Μπαμιγιάν, τουριστική πόλη στο κεντρικό Αφγανιστάν, έγινε βαρύτερος, φθάνοντας τους έξι νεκρούς, ανακοίνωσε χθες Σάββατο το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με το οποίο τα θύματα ήταν τρεις υπήκοοι Ισπανίας και τρεις Αφγανοί.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, «τρεις Αφγανοί πολίτες σκοτώθηκαν στην επίθεση», πιο συγκεκριμένα μέλος των Ταλιμπάν και δύο πολίτες, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, ο Άμπντουλ Ματίν Κανί.

Το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών στη Μαδρίτη ανέφερε το βράδυ προχθές Παρασκευή ότι «τρεις Ισπανοί έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον ένας τραυματίστηκε» στην επίθεση στο Αφγανιστάν.

Από τους «οκτώ τραυματίες, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αλλοδαπών, μόνο μια ηλικιωμένη αλλοδαπή δεν βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση», σημείωσε ο εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών, τονίζοντας πως πλέον οι τραυματίες έχουν διακομιστεί και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας Καμπούλ.

Ο Άμπντουλ Ματίν Κανί σημείωσε επίσης πως «όλα τα πτώματα μεταφέρθηκαν στην Καμπούλ και βρίσκονται στην ιατροδικαστική υπηρεσία», αποκαλύπτοντας πως ανάμεσα στους νεκρούς και τους τραυματίες υπάρχουν «γυναίκες», χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: