Ένωση Αστυνόμων: “Αυτές δεν είναι εικόνες Αστυνομίας, είναι αλητείας. Αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη”

Κοινοποίηση:
neasmyrni34

Ένταση επικράτησε αργά το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία και στο Άλσος Νέας Σμύρνης. Όλα ξεκίνησαν όταν άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έφτασαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όπου υπήρχαν αναφορές για συνωστισμό.

Πολίτες καταγγέλλουν ότι οι αστυνομικοί άρχισαν να «γράφουν» και να προπηλακίζουν οικογενειάρχες που είχαν πάει στην πλατεία και στο Άλσος για να χαρούν την Κυριακή.

Στη θέα των αστυνομικών που έκοβαν πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού προκλήθηκε αναστάτωση και μικροσυμπλόκες. Οι αστυνομικοί ζήτησαν ενισχύσεις από δυνάμεις των ΔΙΑΣ και των ΟΠΚΕ.
Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι ένας αστυνομικός, ενώ οι Αρχές προχώρησαν σε οκτώ συνολικά προσαγωγές.
Επίσης, τραυματίστηκε κι ένας νεαρός από χτυπήματα αστυνομικών με γκλομπ κι ενώ περαστικοί τους φώναζαν να σταματήσουν να τον χτυπούν.

Πορεία στην Νέα Σμύρνη
Αυθόρμητη πορεία πραγματοποίησαν πολίτες της Νέας Σμύρνης το απόγευμα της Κυριακής μετά τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν νωρίτερα στην πλατεία της περιοχής.

Υπό τον ήχο χειροκροτημάτων από τα μπαλκόνια, περίπου 1.000 πολίτες πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία Νέας Σμύρνης έως το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Στο ύψος του ΑΤ, περίμεναν κλούβα με άνδρες των ΜΑΤ. Η πορεία, τότε, γύρισε πίσω προς την πλατεία υπό το βλέμμα των αστυνομικών.

Άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ακολουθήσαν από πίσω την πορεία και όταν αυτή γύρισε στην πλατεία, την διέλυσαν χρησιμοποιώντας χημικά και κρότου λάμψης.

Ντροπιαστικές χαρακτήρισε τις εικόνες των αστυνομικών που ξυλοφόρτωσαν αναίτια πολίτη στη Νέα Σμύρνη ο γενικός γραμματέας της Ένωσης των Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, Σπήλιος Κρικέτος, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».
«Δεν ξέρω τι προηγήθηκε και δεν με ενδιαφέρει. Μένω στην εικόνα του ξυλοδαρμού που προσβάλει και ντροπιάζει όλους τους αστυνομικούς. Αποστολή μας δεν είναι να είμαστε έτσι. Αποστολή μας είναι να είμαστε δίπλα στον κόσμο. Αυτό που έγινε είναι ντροπή. Ελπίζω η ηγεσία της Αστυνομίας να κόψει ποπούς σήμερα. Αυτές δεν είναι εικόνες Αστυνομίας, είναι αλητείας» τόνισε με νόημα.

«Έχουμε και εμείς παιδιά που βγαίνουν στο δρόμο και μπορεί να ξεχάσαν να στείλουν το sms. Δεν θα τα ξυλοφορτώσουμε. Και φταίνε και οι επικεφαλής αυτών των αστυνομικών. Ότι και να έκανε ο πολίτης δεν δικαιολογούνται αυτές οι εικόνες» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Κρικέτος έκανε λόγο ότι το γκλοπ που με το οποίο ξυλοκόπησε ο αστυνομικός τον πολίτη στη Νέα Σμύρνη ήταν μεταλλικό, κάτι που απαγορεύεται όπως είπε.

Στη συνέχεια ο συνδικαλιστής σημείωσε ότι οι ΕΔΕ που διατάσσονται στην ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να έχουν αποτέλεσμα κάποια στιγμή και πως «ο πολίτης όταν βλέπει έναν αστυνομικό πρέπει να νιώθει ασφάλεια όχι τρόμο».

Τέλος, υποστήριξε, ότι όσοι επιχειρούν να δικαιολογήσουν αυτή την καταστολή και την βία «να σκεφτούν τι θα έκαναν αν ήταν στη θέση το παιδί τους».

ΕΔΕ
Ανακοίνωση για όσα διαδραματίστηκαν στη Νέα Σμύρνη το μεσημέρι της Κυριακής εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Η ΕΛ.ΑΣ. παρουσιάζει τη δική της εκδοχή σχετικά με το πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια, αναφέροντας ότι ομάδα αστυνομικών «δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων».

Όσον αφορά στα βίντεο που δείχνουν αστυνομική βία, γνωστοποίησε ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ.

Αναλυτική η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:
«Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

16 Σχόλια

  1. Στο μακελειό μπήκα η σε καμία μπολσεβίκικη ιστοσελίδα; αν κρίνω από τα σχόλια γεμίσαμε με αλβανομπαχαλα Δευτέρας γενιάς!

  2. Τους είπε ποτέ κανείς από τους προισταμένους τους ότι δεν χτυπάμε τους πολίτες αλλά τους προστατεύουμε;;;;
    Όχι βέβαια.
    Το μόνο που τους ζητάνε περισσότερα πρόστιμα περισσότερες κλήσεις περισσότερα αυτόφωρα.. Τίποτε άλλο.
    Μητσοτάκης και Χρυσοχοίδης πρέπει να ντρέπονται.Αυτοί δημιούργησαν αυτούς τους αστυνομικούς.

  3. Μιλάνε και αυτοί που η μόνη διαδρομή τους στο πεζοδρόμιο είναι από την πόρτα στο αυτοκίνητο τους.

  4. Αυτές οι εικόνες δημιουργούν φόβο στον πολίτη και τον στρέφουν στην αναρχία. Για τους αναρχικούς αλήτες δουλεύετε ρε μαλάκες ? Τα μάτια σας βγάζετε απο μόνοι σας ?

  5. Μα για να πας σε ενα τετοιο σωμα μονο καλος εναρετος δεν πρεπει να εισαι παρα μονο κτηνος… Αν ειναι δυνατον να πηγαίνει καποιος νορμαλ ανθρωπος να δερνει γερους νεους κοπελες γυναικες οικογενειαρχιδες.. Μια φορα με κατι φιλες που ειχαμε ερθει για διακοπες στην ελλαδα ειδαμε κατι μπατσους των ΜΑΤ στην πανεπιστημίου σε μια γωνιά να μιλανε τετα τετ με κατι αποι αυτους τους αναρχικούς. Και μου λεει η κοπελα απο την …………………… η Ξένη κοπελα. Κοιτα με ποιους μιλανε οι αστυνομικοί με αυτους τους αλητες… Ε τι να τις πω τι να της εξηγήσω

    1. Αυτοι οι αναρχικοι που ειδες,ηταν λητες με στολη διαδηλωσης.

  6. 100% μέσα είσαι ,έτσι είναι. Το ψάρι βρωμά από το κεφάλι. δίνουν ασαφείς οδηγίες με νόμους που αλλάζουν κάθε λίγο και λιγάκι και προκαλούν σύγχυση, οι θερμοκέφαλοι θα πέσουν στη παγίδα και ο από πάνω που το ξέρει και το έχει σχεδιάσει γιατί έτσι του μάθανε να κάνει βγαίνει λάδι. και τι θα γίνει στην ΕΔΕ θα κάνουν τίποτα? άλλοι συνάδελφοι του οι διοικητές δε ξέρανε τι κλομπ και ποιός το κουβαλούσε? γιατί δε το προλάβανε δε το είχαν ξαναδεί?

  7. TO KΟΛΠΟ ΕΙΝΑΙ. Ο ΚΑΚΟΣ Ο ΜΠΑΤΣΟΣ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΜΠΑΤΣΟΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΤΑΧΑΜΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΜΠΑΤΣΟ.. ΤΕΛΟΣ Ο ΓΟΥΡΛΟΜΑΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΜΠΑΤΣΟ. ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. …ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ. ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΦΤΥΣΙΜΑΤΑ…

  8. η μανα του χοντρου πως την λενε .Τεοπα θα την βρουμε …..

  9. ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΤΕ ΔΕ ΣΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ, ΕΙΣΤΕ ΕΓΚΛ.ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.
    ΚΑΛΟΣ ΜΠΑΤΣΟΣ Ο ΑΝΕΡΓΟΣ ΜΠΑΤΣΟΣ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ

  10. Αυτός ο μαπας πού κάνει τον συνδικαλιστή, πρέπει να αποταχθεί με κλωτσιές από την Αστυνομία!
    Βγήκε ο Κρικετος απο το γραφείο του αργοσχολου,να ασκήσει κριτική σε συναδέρφους του πού κάνουν αγωνα στον δρόμο!
    Σε τόσους τοιχους,υπαρχουν απιστευτα ανθελληνικα συνθηματα απο αναρχοκομμουνες..
    Προσηγαγε ποτέ κάποιον ο μπυροκοιλιας?
    Αντε ρε τραβα στο χωριό..

    1. αγωνας στον δρομο δηλαδη να κτυπανε αναιτια Ελληνες πολιτες κατ εντολην των παιδεραστων που τους ταιζουν.

  11. Ντροπή στην Αστυνομία, δεν μπορώ να την πω Ελληνική γιατί δεν είναι. Κείμενα ξέρουν όλοι να γράφουν, αστυνομία, στρατός, γιατροί, κτλ κτλ. Που είναι οι πράξεις σας κ. Αστυνομικοί; Πόσες φορές στην εποχή της φάσης που περνάμε έχετε βγει και έχετε κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις, και; Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Να τα αίσχη σας. Εχθροί της Δημοκρατίας και των πολιτών. Μας κάνατε εχθρούς σας και νομίζετε ότι θα γλυτώσετε; Θα γίνουν δίκες για πολλούς, έρχεται η ΝΕΜΕΣΙΣ. Η σιγουριά και η αλαζονεία ότι δεν μπορεί να σας πειράξει κανένας θα σας φάει.

  12. Ναι ξερουμε θα κανετε εδε και μετά θα καλύψτε τους συναδέλφους σας, αυτά τα καλά παιδιά που έχετε μαζέψει εκεί μεσα. Επρεπε σήμερα κιολας ήδη να τους είχατε αποταξει με συνοπτικές διαδικασίες.Ειστε απαράδεκτοι όλοι σας!!!!!!!!

  13. ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ , ΟΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΑΙ , ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ , ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ , ΑΝ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ Η ΕΛΛΗΝΕΣ ,ΣΗΜΕΡΑ
    ΤΩΡΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΗΘΕΙ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , ΕΜΦΥΛΙΟ ΘΕΛΟΥΝΕ !!!

Comments are closed.