Έντονες ενστάσεις από τους Ολλανδούς για τις ανεξέλεγκτες παροχές Τσίπρα

Κοινοποίηση:
Αλέξης Τσίπρας

Οι ανεξέλεγκτες παροχές της Κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα για ψηφοθηρικούς λόγους, αποτελούν θέμα συζήτησης των εταίων!

Σύμφωνςε με πληροφορίες της Deutsche Welle. Το ολλανδικό Κοινοβούλιο προτίθετια να ζητήσει την επαναβεβαίωση από ελληνικής πλευράς της τήρησης των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί το πλαίσιο της ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας

Όπως τονίζουν στις Βρυξέλλες, οι εταίροι δεν είναι διατεθειμένοι να ανταποκριθούν στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τροποποίηση της συμφωνίας σχετικά με την υποχρέωση της Ελλάδας σε ετήσια πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι και το τέλος του 2022. Δεν θα συζητήσουν επίσης το επόμενο διάστημα ούτε το ενδεχόμενο μη εφαρμογής της μείωσης του αφορολόγητου από την 1η Ιανουαρίου 2020.

Εξάλλου, αυστηρό ήταν το χθεσινό μήνυμα των Μάριο Σεντένο και Κλάους Ρέγκλινγκ για το πακέτο παροχών που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας τις τελευταίες μέρες, καθώς σημείωσαν την ανησυχία τους πως η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να πιάσει το πρωτογενές πλεόνασμα τόσο του 2019 όσο και του 2020. Παράλληλα τόνισαν πως η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στο Eurogroup.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνεδρίαση του Eurogroup, ο Κλάους Ρέγκλινγκ αναφέρθηκε στα μέτρα που ψήφισε η ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας πως ανησυχούν το Eurogroup καθώς μπορεί να οδηγήσουν σε απόκλιση από το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5%.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Oλα ωραια
    Οι Ολλανδοι και οι Γερμανοι ειναι παντοτε φιλοι μας , στο πλευρο της Ελλαδος.

Leave a Response