Ένοχος Βολιώτης επιχειρηματίας για ασέλγεια σε ανήλικη – Το θύμα είχε πάει για πρακτική στο κατάστημά του

Κοινοποίηση:
αψσασψασψ

Ελεύθερος υπό όρους είναι ο ελεύθερος επαγγελματίας από τον Βόλο που καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας σε συνολική ποινή φυλάκισης τριών ετών και πέντε μηνών για τις πράξεις της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και την προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας με θύμα πρόσωπο που εξαρτάται εργασιακά από τον δράστη.
Οι περιοριστικοί όροι που του υποβλήθηκαν για την αναστολή της ποινής είναι η μη προσέγγιση της, ενήλικης σήμερα, κοπέλας και να είναι υπό την επιμέλεια και επιτήρηση επιμελητή κοινωνικής αρωγής, για χρονικό διάστημα τριών ετών.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του κατηγορούμενου για τις πράξεις που τελέστηκαν στην επιχείρηση του στο Βόλο, και σε ξενοδοχείο στην Αθήνα όταν ο ίδιος και η ανήλικη ταξίδεψαν μαζί για να παρακολουθήσουν επιμορφωτικό σεμινάριο. Να σημειωθεί πως η κοπέλα σε ηλικία 16 ετών πήγε στο κατάστημα του κατηγορούμενου για πρακτική εκπαίδευση, στο πλαίσιο των σπουδών της στη σχολή του ΟΑΕΔ Βόλου.
Το θέμα της ανηλικότητας της κοπέλας απασχόλησε το δικαστήριο κατά την προηγούμενη ακροαματική διαδικασία με τον κατηγορούμενο να καταθέτει πως δεν γνώριζε ότι η κοπέλα ήταν ανήλικη. «Δεν ανέφερε ποτέ την ηλικία της» τόνισε ο κατηγορούμενος προσθέτοντας πως επειδή του έλεγε ότι τελείωσε το σχολείο ο ίδιος νόμιζε ότι ήταν 18. Σχετικά με την σύμβαση της κοπέλας κατέθεσε πως υπέγραψε ένα χαρτί «λευκό» και μετά ανέλαβε ο λογιστής του την διαδικασία. Να σημειωθεί πως όπως επισημάνθηκε στο δικαστήριο, ο λογιστής απεβίωσε και γι’ αυτό δεν κλήθηκε ως μάρτυρας.

Η κατάθεση του κατηγορούμενου έρχεται σε αντιδιαστολή με την κατάθεση του πατέρα της κοπέλας που ανέφερε ότι ο ίδιος είχε ενημερώσει τον εργοδότη για το γεγονός πως η κόρη του ήταν ανήλικη.

Το δικαστήριο τελικά κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο για πράξεις που έλαβαν χώρα από τον Δεκέμβριο του 2017 μέχρι τον Ιανουάριο του 2018 και απέρριψε ομόφωνα την πρόταση για την αναγνώριση του ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς (842ε).

Να σημειωθεί πως στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης 4,5 ετών.

Πηγη: larissanet.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: