Ένας πολιτικός αλήτης που λέγεται Φίλης. Το ΠΑΣΟΚ είχε τον Πάγκαλο, ο Σύριζα τον Φίλη – Απίστευτες δηλώσεις

Κοινοποίηση:
1491351-nikos-filis-930-750x430

«Καρφί» κατά του Αλέξη Τσίπρα εκτόξευσε ο Νίκος Φίλης σπεύδοντας να δηλώσει ότι η επιλογή των υποψηφίων βουλευτών από την μουσουλμανική μειονότητα δεν ανήκει στον ίδιο, αλλά στην ηγεσία του κόμματος.

O κ. Φίλης, σε ραδιοφωνική συνέντευξη την Παρασκευή, δήλωσε αρχικά άγνοια για τις δηλώσεις του βουλευτή Ροδόπης με την αξιωματική αντιπολίτευση, Φερχάτ Οζγκιούρ, περί δήθεν «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη, για να προσθέσει αμέσως μετά: «Δεν συγκροτώ εγώ τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι δεν είναι; Συνεπώς προς τι ο ψόγος;».

Με τον τρόπο αυτό ο πρώην υπουργός Παιδείας άφησε να εννοηθεί ότι η ηγεσία του κόμματος και η αρμόδια επιτροπή για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων όφειλαν να γνωρίζουν τις θέσεις του συγκεκριμένου προσώπου πριν τον τοποθετήσουν υποψήφιο.

Παράλληλα, απέδωσε τις καταγγελίες τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στις εκλογές προκειμένου να υποστηριχθεί ο κ. Φερχάτ σε πικρία.
«Το ένα από τα δύο στελέχη που το έκαναν αυτό [εννοεί την καταγγελία] είναι η σύζυγος του αποτυχόντος πρώην βουλευτή που δεν έχει εκλεγεί τώρα. Δεν θέλω να υπεισέλθω σε αυτό» είπε.

Πάντως, ο κ. Φίλης επέμεινε ότι όλοι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν δικαίωμα στην προσωπική τους άποψη ακόμα και αν αυτή εξυπηρετεί την τουρκική προπαγάνδα.

Ο διάλογος έχει ως εξής:

Νίκος Φίλης: Δεν υπάρχει βουλευτής ή υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ που να έχει δηλώσει ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Θράκη.

Νίκος Χατζηνικολάου: Φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος το έχει κάνει.

Φίλης: Δεν το έχω δει αυτό το πράγμα.

Χατζηνικολάου: Το έχω δει εγώ. Είναι σε όλο το διαδίκτυο και φαίνεται ότι έγινε σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Anadolu. Το έχω μπροστά μου.

Φίλης: Αν το έχει κάνει, δεν διαλέγω, δεν συγκροτώ εγώ τα ψηφοδέλτια. Ξανά λέω δεν το έχω υπόψη μου. Δεν το θεωρώ έγκλημα καθοσιώσεως. Επαναλαμβάνω τι έχει ειπωθεί από κορυφαία πολιτικά αναστήματα της χώρας, όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Χατζηνικολάου: Εδώ υπάρχει προσθέτω…

Φίλης: Δεν συγκροτώ εγώ τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι δεν είναι;

Χατζηνικολάου: Βεβαίως. Δεν έχετε την ευθύνη γι αυτό.

Φίλης: Συνεπώς προς τι ο ψόγος;

Χατζηνικολάου: Η δήλωσή σας έρχεται μετά και τις καταγγελίες 2 τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι την εκλογή του συγκεκριμένου την πριμοδότησε έντονα το τουρκικό προξενείο.

Φίλης: Το ένα από τα 2 στελέχη που το έκαναν αυτό είναι η σύζυγος του αποτυχόντος πρώην βουλευτή που δεν έχει εκλεγεί τώρα. Δεν θέλω να υπεισέλθω σε αυτό.

Χατζηνικολάου: Έχει δικαίωμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής να χαρακτηρίζει τουρκική την μειονότητα ενώ η συνθήκη της Λωζάννης μιλά για μουσουλμανική;

Φίλης: Έχει δικαίωμα στην άποψή του η οποία κάμπτεται μπροστά στην υπέρτερη συλλογική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ και την συλλογική εικόνα της χώρας μας.

Νίκος Φίλης: Τι είπε για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη

Ο Νίκος Φίλης τάχθηκε υπέρ της απογραφής μειονοτήτων στην περιοχή της Θράκης. Μιλώντας στην εκπομπή Casus Belli με τον δημοσιογράφο Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο Νίκος Φίλης υποστήριξε ότι στην περιοχή υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα «με τρία κεφάλια». Στη Θράκη υπάρχει «μουσουλμανική μειονότητα με τρεις εκδοχές: τουρκογενείς που δηλώνουν Τούρκοι οι άνθρωποι, Πομάκοι και Τσιγγάνοι» εξήγησε.

Στην επισήμανση του συνομιλητή του, υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ Άγγελου Συρίγου ότι ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για τουρκική μειονότητα στην περιοχή, ο Νίκος Φίλης διερωτήθηκε: «σημασία έχει ότι τον διώκουμε επειδή έχει μια άποψη;».

 Ερωτηθείς από τον παρουσιαστή της εκπομπής Νίκο Παναγιωτόπουλο αν μπορεί να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιο που μπορεί να λέει κάτι άλλο, ο Νίκος Φίλης απάντησε καταφατικά.

Από την πλευρά του, ο Άγγελος Συρίγος, σε ερώτηση αν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη είναι ενεργούμενα της Τουρκίας, είπε πως δεν δίνουν λογαριασμό στους πολίτες, δίνουν πρώτα λογαριασμό στο τουρκικό προξενείο.

Παρεμβαίνοντας ο Νίκος Φίλης είπε πως είνα λυπηρό ο κ. Συρίγος να μιλάει έτσι για δύο εκλεγμένους βουλευτές και προσέθεσε πως «είναι μια αντίληψη του βαθέος κράτους, των ασφαλιστών στη Θράκη».

 Επίσης, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε: «Μπήκε στο μάτι του κ. Μητσοτάκη ότι η Ροδόπη δεν είναι μπλε και σου λέει θα τη σπάσω, τρομοκρατώντας τον πληθυσμό εκεί, είτε τους Χριστιανούς, την πλειονότητα, είτε τους ανθρώπους της μειονότητας».

Σημείωσε, περαιτέρω, «οι άνθρωποι είναι Έλληνες πολίτες, ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα, μπορεί κάποιοι από αυτούς να αυτοπροσδιορίζονται ατομικά, εθνοτικά, δικαίωμά τους».

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο: «Να λέγονται Τούρκοι;», ο Νίκος Φίλης απάντησε: Βεβαίως, Τουρκογενείς, κανένα πρόβλημα».

Απαντώντας σχετικά με τις καταγγελίες δύο μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Φίλης επισήμανε ότι η μία μάλιστα προήλθε από τη σύζυγο του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ εκεί. Συμπλήρωσε πως η Επιτροπή Δεοντολογίας θα το κρίνει και έκανε λόγο για παιχνίδι με τη ΝΔ εις βάρος της δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

18 Σχόλια

 1. ρε GIANKOS KONST.
  τα έχεις παίξει τελείως? ρε τα παιδάκια, τους έστησαν παγίδα? Προδότες του έθνους τόσο ο Σημίτης όσο και ο πατσάς.

  ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ για να ξεβρωμίσει ο τόπος

 2. Τελικα,ολοι εσεις,Μητσοτακη θα ψηφισετε που ειναι πατριωτης;[των αλλων]

 3. Έλεος δεν ξέρετε να διαβάζετε αλλά δεν καταλαβαίνετε και τι ακούτε!!! Δεν είπε για τουρκική μειονότητα αλλά για μουσουλμανικη, μην διαστρεβλωνετε αυτά που λέει. Και να ξεκαθαρίσω ότι ο Φίλης δεν μου είναι συμπαθής αλλά η αλήθεια να λέγεται. Ακούστε λίγο τι είπε πριν σχολιάσετε. Όσο για τον Ογκζιουρ δεν τον άκουσα αλλά εάν τα είπε αυτά ρίξτε του το ανάθεμα.

 4. Ένας πατσοκοιλιάς ανθέλληνας είσαι που λέει μαλακίες

 5. ..Κάτι παραξενα εντομα απο την ταξη των φασμιδών, άκουσε πως τα φωναξαν “φύλλια” γινονταν αόρατα καιωμιμούνταν τελεια την τεχνη τού κρυψιματος (ή κλεψιματος)..

 6. Συγχωρειστε το αποψε το… παιδι που λεγε κι ο μακαριστος Τολης. Χοληστερινη ειν αυτη του φραξε τον εγκεφαλο προ πολλου του δημοσιογραφισκου που το παιζει και πολιτικος!

 7. Ωρε τι εχετε παθει εκει στο Ελλαδισταν. Και δε θα εχετε και καμια βοηθεια απο μας του εξωτερικου οταν τη χρειαστειτε Και ξερω οτι μας βριζετε και εμας και φυσικα δε μας χρειαζεστε σαν ανθελληνες που μας χαρακτηριζετε στα στενα πηγαδιακια της κουτσουλιας πλεον Ελλαδας. Εχετε αυτο που σας αξιζει και θα το λουστειτε για παντα να το ευχαριστηθειτε .Καλη διασκεδαση σας ευχομαι Τωρα τη γαμησ@τε.

 8. Τα ίδια έλεγε και ο Π@γκ@λος και τελικά τι έγινε; Tον ειχαμε στο σβερκο μια ζωή. Τα ίδια θα κάνει και αυτός και θα χανουμε πολυτιμο χρόνο και φαια ουσία αν συνεχίσουμε να ασχολουμαστε!

 9. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ….ΛΟΑΤΚΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗ.

 10. Eνας ελληνας της Αμερικης δικαιουται να δηλωνει οτι ειναι ελληνας?

 11. Τράβα φάε….κάνα πέντε ..έξι πιτογυρα ρε
  πατσοκοιλιά κι άδειασε μας τη γωνιά..!!!
  Ά’ι’ντε κλακαδορε…που την είδες και πολιτικός !!

 12. ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΗ ΝΑΙ..ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ!!! ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Θ.ΠΑΓΚΑΛΟ ΟΧΙ!!! ΕΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ.. ΘΑ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΧΕ ΓΙΑ ΤΑ “ΙΜΙΑ” ΚΑΙ ΤΟΝ “ΟΤΣΑΛΑΝ”!!! ΣΤΙΣ 2 ΠΑΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ!!!

 13. Βγήκε ένας πρώην πασόκος που λέγεται Αγης Τάτσης και τώρα είναι στο Συριζα, να πει ότι έχουν συγκροτήσει 5η φάλαγγα (;) για να ριξουν τον Τσίπρα.
  Μα ο Τσίπρας τους έχει στο ψηφοδέλτιο και επίσης είχε τούρκους βουλευτές από τότε που ήταν κυβέρνηση, και προκαλούσαν από τότε και μιλούσαν για ‘τουρκική μειονότητα στη Θράκη μας’ μέσα στη Βουλή και μόνο ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Γιάννης Λαγός το έθιγαν ως θέμα και δεν άκουγε κανείς ουτε η ΝΔ που τώρα το λέει για να κερδίσει ψηφαλάκια.
  Ο Σύριζα, πάντα είχε τους Τούρκους Βουλευτές.

Comments are closed.