«Έμφραγμα» στη λειτουργία του νοσοκομείου της πρωτεύουσας του Λασιθίου

Κοινοποίηση:
syskepsi_nosokomeio_agiou_nikolaou2

Ζητούν να αλλάξει η απόφαση του Δ.Σ., για τους αναισθησιολόγους στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, οι εργαζόμενοι!

Σε βαθιά περιδίνηση έχει περιέλθει το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου με τους εργαζόμενους να πραγματοποιούν ευρύτατη σύσκεψη με πολύ μεγάλη συμμετοχή προκειμένου να αποφασίσουν το τί μέλλει γενέσθαι από εδώ και στο εξής.

Μήλον της έριδος αποτελεί η εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου προς το Υπουργείο Υγείας για προκήρυξη θέσεων η οποία μεταξύ άλλων αφορά σε δύο θέσεις Διευθυντών Αναισθησιολόγων για τα νοσοκομεία Σητείας και Ιεράπετρας. Ειδικότερα η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου -των διασυνδεδεμένων νοσοκομείων του Λασιθίου- αφορά σε μόνον πέντε θέσεις για το Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, έξι για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας και επτά για το Νοσοκομείο Σητείας.

Ουσιαστικά το νοσηλευτικό ίδρυμα κινδυνεύει να μείνει χωρίς αναισθησιολόγους με αποτέλεσμα να δημιουργείται «έμφραγμα» στη λειτουργία των χειρουργείων. Κι αυτό διότι δύο από τους τέσσερις αναισθησιολόγους του νοσοκομείου που είχαν δηλώσει την επιθυμία να μετακινηθούν στα νοσοκομεία Σητείας και Ιεράπετρας, με την προκήρυξη που πέρασε μπορούν πλέον να το πράξουν καθώς έχουν τον προβλεπόμενο βαθμό του Διευθυντή.

Παράλληλα, ο τρίτος αναισθησιολόγος του νοσηλευτικού ιδρύματος, εξ ανάγκης θα αποχωρήσει την 1η Ιανουαρίου 2024 από το νοσοκομείο καθώς εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Ιεράπετρας και θα πρέπει να εργαστεί στο εκεί νοσοκομείο, ενώ και η θέση του τέταρτου ιατρού αναισθησιολόγου κινδυνεύει να μείνει κενή.

Με αυτά ως δεδομένα οι εργαζόμενοι σήμερα, κατά την ευρεία συνεδρίαση τους αποφάσισαν να ζητήσουν την τροποποίηση της απόφασης για πρόσληψη αναισθησιολόγων σε βαθμό Διευθυντή και την προκήρυξη θέσεων -όπως εξ αρχής ήταν η εκπεφρασμένη άποψη τους- σε βαθμό Επιμελητή αναισθησιολόγου.

«Εμείς δεν θέλουμε να κοπούν θέσεις από τα άλλα νοσοκομεία αλλά να προστεθούν περισσότερες θέσεις για το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και φυσικά ζητούμε να τροποποιηθεί η απόφαση για την προκήρυξη των θέσεων σε ότι αφορά στο νοσοκομείο μας» δηλώνει  ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα, Γιώργος Μανουσάκης.

Επίσης, ζητούν να περιλαμβάνονται θέσεις παθολόγου, ακτινολόγου και αναισθησιολόγου καθώς, όπως είπε, «ενώ υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις το νοσοκομείο βρίσκεται “στον αέρα” με ορατό τον κίνδυνο να μείνει χωρίς αναισθησιολόγο».

Εάν το αίτημα τους δεν εισακουστεί ούτε αυτή τη φορά γιατροί και εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να τραβήξουν το σκοινί… μέχρι τα άκρα. «Εάν δεν γίνει η τροποποίηση της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου θα ζητηθεί η παραίτηση των αιρετών μελών του ΔΣ για λόγους διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο».

Σημειώνεται ότι τα αιρετά μέλη στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου είναι ο Νίκος Μουδατσάκης ως εκπρόσωπος των Ιατρών στο ΔΣ και ο Γιώργος Μανουσάκης ως εκπρόσωπος των λοιπών εργαζομένων του νοσοκομείου στο ΔΣ.

Μεγάλη συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης- Κινητοποίηση και στον Άγιο Νικόλαο

Ταυτόχρονα μεγάλη υπολογίζεται ότι θα είναι η συμμετοχή στην παγκρήτια απεργία των υγειονομικών που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου. Μάλιστα για την διευκόλυνση των διαδηλωτών έχει γίνει μίσθωση λεωφορείου ενώ πολλοί θα έρθουν στο Ηράκλειο με τα αυτοκίνητα τους για να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας στις 11:00 το πρωί.

Επίσης, φορείς της πόλης οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Αγίου Νικολάου, με επίκεντρο τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΓΝΑΝ.

syskepsi nosokomeio agiou nikolaou

syskepsi nosokomeio agiounikolaou2

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: