Έκκληση SOS από τους κατοίκους – Παράνομη εγκατάσταση αθίγγανων σε έκταση του Δήμου Γαλατσίου

Κοινοποίηση:
galatsi

Αναστάτωση επικρατεί στο Γαλάτσι, όπως καταγγέλλουν ενεργοί πολίτες της περιοχής.

Ο λόγος έχει να κάνει με παράνομη εγκατάσταση Ρομά, οι οποίοι παρά τις προσπάθειες και ενέργειες της δημοτικής Αρχής να απομακρυνθούν, δεν εγκαταλείπουν τα οικόπεδα τα οποία έχουν καταλάβει.

Συγκεκριμένα οι πολίτες του Γαλατσίου αναφέρουν τα εξής:

Σε συνέχεια της με Αρ.Πρωτ. 103/14.5.2020 ενημέρωσής μας (επισυνάπτεται), σας ενημερώνουμε ότι δυστυχώς η κατάσταση έχει χειροτερεύσει και οι Ρομά σιγά σιγά εδραιώνονται στον χώρο, έχοντας στήσει αντίσκηνα και πρόχειρα παραπήγματα, ενώ έχουν γεμίσει τον τόπο σκουπίδια και ζούνε σε άθλιες συνθήκες. Παρά τις προσπάθειες του Δημάρχου Γαλατσίου να φύγουν μόνιμα από την περιοχή, δείχνουν μία απίστευτη εμμονή με το συγκεκριμένο σημείο και δηλώνουν αποφασισμένοι να μείνουν εκεί, ενώ είναι επιθετικοί με τους διερχόμενους πολίτες, ειδικά σε όσους τους ρωτάνε για ποιον λόγο είναι εκεί ή γιατί βρωμίζουν την περιοχή με σκουπίδια.

Το πρόβλημα δυστυχώς μεγαλώνει περισσότερο διότι έχουμε μπει στην πλέον επικίνδυνη εποχή της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει εκδώσει για αύριο, 10.7.2020, τον σχετικό Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς (επισυνάπτεται) όπου η περιοχή της Αττικής εμφανίζεται στην κατηγορία κινδύνου 4 (ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ).  Θυμίζουμε ότι οι Ρομά διαμένουν παρανόμως σε έκταση γεμάτη με ψηλά ξερόχορτα, χρησιμοποιούν φιάλη υγραερίου για να μαγειρεύουν ενώ καπνίζουν και γενικά αδιαφορούν πλήρως για τους κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιάς στο δάσος.

Θεωρούμε ότι το καθήκον μιας ευνομούμενης και συντεταγμένης πολιτείας είναι να προστατεύει το γενικό σύνολο και σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος απαρέγκλιτα όπως πρέπει. Γι’ αυτό  ζητούμε την άμεση απομάκρυνση των παρανόμως διαμενόντων Ρομά και την επιστροφή τους στον κύριο τόπο κατοικίας τους.

Παραθέτουμε τέλος κάποιες σχετικές περιπτώσεις όπου η αστυνομία απομάκρυνε Ρομά για παράνομη κατασκήνωση σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπου οι παρανομούντες συνελήφθησαν και σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της παράνομης κατασκήνωσης.

Για να διαβάσετε την επιστολή των πολιτών πατήστε εδώ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. ΔΗΛΑΔΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ????ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΞΟΥ ΞΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΥΤΙΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΝΕΡΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΠΑΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΠΟΣΑ ΛΗΓΜΕΝΑ ΚΑΠΝΟΓΟΝΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΦΥΓΟΥΝ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΗ ΧΩΡΑ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΡΑΤΟΥΚΛΗ !!!!!

  2. Θα έλεγα στο Μακελειό να λογικευτεί και να μην δημοσιεύει τέτοιες ειδήσεις γιατί απλούστατα θα την διαβάσουν και οι αλληλέγγυοι, αντίφα και λοιποί αριστεροί μαλάκες και θα την στήσουν στον γυφτομαχαλά για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των γύφτων, σκυλοβρίζοντας τους κατοίκους της περιοχής που αντιδρούν “φασίστες, ρατσιστές και νεοναζί”. Μάλλον κακό κάνετε στους κατοίκους της περιοχής και αν πλακώσουν οι αλληλέγγυοι τότε είναι που οι γύφτοι δεν θα φύγουν ποτέ.

  3. Κολογυφτοι άχρηστοι κ βρωμιάρηδες.ζουνε σαν παράσιτα από τα επιδόματα.εξω από το κρατος

Leave a Response