«Έδωσε» τη Γερμανία μέσα στην Ευρωβουλή: «Όσο εμείς συζητάμε, πουλάει όπλα στην Τουρκία»

Κοινοποίηση:
mavrides-cyprus-630x382

Την επείγουσα ανάγκη εγκατάλειψης της πολιτικής του κατευνασμού της ΕΕ έναντι στη νεο-οθωμανική Τουρκία τόνισε σε παρέμβασή του ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D) στη συζήτηση με θέμα «Η σταθερότητα και ασφάλεια στη Μεσόγειο και ο αρνητικός ρόλος της Τουρκίας».

Η συζήτηση διεξήχθη ενώπιον του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής/Ύπατου Εκπροσώπου της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Χοσέπ Μπορέλ, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Στην παρέμβασή του ο κ. Κ. Μαυρίδης τόνισε ότι «είναι σημαντικό σήμερα ότι συζητάμε τις παρανομίες της Τουρκίας στην ΕΕ και στην Αν. Μεσόγειο ευρύτερα, αλλά αυτό δεν αρκεί».

Συνεχίζοντας υπογράμμισε δηκτικά:

«Κορυφαία λάθη στην ιστορία επαναλαμβάνονται επειδή οι έχοντες εξουσία δεν διδάσκονται από τα λάθη του παρελθόντος.

»Να αναφέρω ένα: η πολιτική του κατευνασμού απέναντι στο ναζιστικό καθεστώς -το μέγιστο αυτό λάθος-, τελικά το πλήρωσε η ανθρωπότητα με ποταμούς αίματος, επειδή δεν διδαχθήκαμε από την ιστορία. Και οι υποστηρικτές εκείνης της πολιτικής καταδικάστηκαν από την Ιστορία».

Ακολούθως, ο Κύπριος Ευρωβουλευτής ανέφερε:

«Επομένως, η αξιοπιστία της ΕΕ κρίνεται στην Αν. Μεσόγειο.

»Θα προασπιστούμε το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και τις αξίες μας ή θα συνεχίσουμε να πουλάμε όπλα στην Τουρκία;

»Δυστυχώς, καθώς εμείς συζητάμε, η Γερμανία πουλάει υπερσύγχρονο οπλισμό στην Τουρκία τον οποίο θα χρησιμοποιήσει εναντίον των συμφερόντων της ΕΕ στην Αν. Μεσόγειο».

«Αυτό δεν συνιστά αξιοπιστία, ούτε υπηρετεί τις αξίες μας, αγαπητέ κ. Μπορέλ», σημείωσε καταλήγοντας.

Στη δευτερολογία του ο κ. Μπορέλ, σχετικά με τον παραλληλισμό της σημερινής στάσης της ΕΕ έναντι της νεο-οθωμανικής Τουρκίας με την κατευναστική πολιτική έναντι της ναζιστικής Γερμανίας, σχολίασε ότι δεν επιθυμεί να συνδεθεί το όνομα του με την κατευναστική πολιτική Τσάμπερλεν έναντι του ναζισμού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Καταλαβατε τώρα γιατι δεν μιλαει κανεις ; αφου ολα ειναι χρηματικες δοσοληψίες, ο μεμετης τους κρατα ΟΛΟΥΣ στο ενα χερι, ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, αλλα τα δικα μας τσουτσεκακια κρεμονται απο το βρακι της Μερκελ

  2. ότι δεν το επιθυμεί μάς είπε, για το ότι το κάνει και μάς χοντροδουλεύει είχε κάτι να πει;;;

Leave a Response