Έβρος: “Σηκώνουν” Εκκλησία απέναντι από ΚΥΤ μεταναστών, για να μη στηθεί νέα ΠΡΟΚΕΚΑ

Κοινοποίηση:
evros-prosfyges-snora-scaled

Σε ανέγερση Ιερού Ναού απέναντι από το ΚΥΤ μεταναστών ετοιμάζεται να προχωρήσει η τοπική κοινότητα Φυλακίου Ορεστιάδας ως αντίδραση μετά τις ανακοινώσεις Μηταράκη για επέκταση της δομής και τη δημιουργία νέου ΠΡΟΚΕΚΑ – «Είμαστε βόμβα έτοιμη να εκραγεί», λέει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας στο GRTimes.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κατοίκων του Φυλακίου μετά τις εξαγγελίες του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη για νέες δομές μεταναστών στην περιοχή.

Συγκεκριμένα για τον Έβρο προβλέπονται εργασίες αναβάθμισης στο ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο, ενώ ο υπουργός διευκρίνισε ότι «περιλαμβάνουν μία επέκταση περίπου 30 στρέμματα, για τη δημιουργία επιπλέον 240 θέσεων για ΠΡΟΚΕΚΑ και 20 θέσεων για καραντίνα. Η επιπλέον δόμηση αφορά περίπου 6,5 στρέμματα για χώρους ΠΡΟΚΕΚΑ, καραντίνας, διοίκησης, κοινόχρηστους και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Ο τελικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε €21.718.039,66».

Στις εξαγγελίες αυτές οι κάτοικοι του χωριού με πρωτοστάτες τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη και τον πρόεδρο της κοινότητας Φυλακίου Χρήστο Τυρμπάκη αποφάσισαν την δημιουργία ενός σωματείου με την επωνυμία «Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Φυλακίου Ν. Έβρου η Αγία Σοφία», ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για την ανέγερση εκκλησίας απέναντι από το ΚΥΤ.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Φυλακίου Χρήστος Τυρμπάκης αναφέρει στο GRTimes ότι «περάσαμε όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που καθυστερούσαν το ζήτημα τόσους μήνες και πλέον δημιουργήθηκε Σωματείο με σκοπό την ανέγερση της εκκλησίας της «Αγίας Σοφία», ενώ εκδόθηκε ΑΦΜ και ανοίχθηκε Τραπεζικός Λογαριασμός ώστε να συνεισφέρει στο εγχείρημα όποιος θέλει οικονομικά.

Όπως έκανε γνωστό μιλώντας στο GRTimes ο Χρήστος Τυρμπάκης κάτοικος του χωριού δώρισε χωράφι 6 στρεμμάτων στην τοπική κοινότητα με σκοπό να ανεγερθεί μια εκκλησία.

«Ήταν από καιρό στα σχέδια μας αλλά τώρα μετά από τις κινήσεις του υπουργείου Μετανάστευσης μας δόθηκε η ευκαιρία» είπε ενώ πρόσθεσε πως η πλειοψηφία των κατοίκων στηρίζει την πρωτοβουλία.

Τον προβληματισμό του σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο χωριό επισήμανε επίσης ο κύριος Τυρμπάκης αναφέροντας ότι «υπάρχει έντονο δημογραφικό πρόβλημα στην περιοχή. Το χωριό έχει αποδεκατιστεί και κατοικείται στην πλειοψηφία του από ηλικιωμένους, ενώ αν συνεχιστεί με αυτούς του ρυθμούς η εισροή μεταναστών, θα εξαλειφθούν οι ντόπιοι».

«Είμαστε μόλις 15 χιλιόμετρα από τα σύνορα, οι πρώτοι που θα υποστούν τις συνέπειες ενός νέου μεταναστευτικού κύματος από την Τουρκία και αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι βόμβα έτοιμη να εκραγεί» είπε προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει προνοήσει για την αποσυμφόρηση του Έβρου.

Τέλος ο πρόεδρος της κοινότητας επισήμανε το ζήτημα της προσβασιμότητας στην περίθαλψη αναφέροντας ότι «σε περίπτωση που χρειαστεί κάποιος νοσηλεία ή ιατρική περίθαλψη θα πρέπει να μεταβεί στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης το οποίο είναι 150 χιλιόμετρα από το Φυλάκιο, αφού τα κέντρα υγείας του χωριού υπολειτουργούν».

Από τη μεριά του ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης αναφέρει μιλώντας στο GRTimes ότι στηρίζει την πρωτοβουλία της κοινότητας Φυλακίου και θεωρεί ότι είναι μια κίνηση αφύπνισης για την τοπική κοινωνία, ενώ ερωτηθείς για την κατάσταση που επικρατεί με τους συγκεντρωμένους μετανάστες αναφέρει κάνοντας παράλληλα αυστηρή κριτική στην κυβερνητική αντιμετώπιση ότι «προς το παρόν δεν έχουμε σοβαρά προβλήματα αλλά προνοούμε για να αποφύγουμε τα χειρότερα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Ρέ πατριώτες μέ διαμαρτυρίες δέν βγαίνει λάδι.Γιατί δέν ρίχνετε τή μισοχισιά τόν εβραιόσπορο τό Μηταράκι μέ μιά πέτρα στό πόδι στόν Εβρο;Ετσι μπορεί νά γίνει κάτι θετικό.
    Γιάννης Λάκων

  2. Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κατοίκων !!!!!!!!!!!!!!!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑ να γελάσουμε λιγο , ο ελληνας ολη την εβδομάδα τους βρίζει και την Κυριακή τους ψηφίζει , αφήστε τους να αντιδρούν , στις εκλογές θα το έχουν ξεχάσει , χρυσόψαρα ειναι

Leave a Response