Έβγαλαν και ανακοίνωση! Αντιδράσεις από τους μουφτήδες Ξάνθης & Διδυμοτείχου για τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου για το Ισλάμ

Κοινοποίηση:
ιερωνυμος

Αναλυτικά το κείμενο της μουφτείας:

«Βαθιά λύπη μας προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερωνύμου, σε τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με τη φύση του Ισλάμ και το χαρακτήρα των πιστών μουσουλμάνων. Η εικόνα που περιέγραψε ο Μακαριώτατος για τη θρησκεία μας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα της χώρας μας και προσβάλλει το θρησκευτικό μας αίσθημα.

Οι ακρότητες ορισμένων που στο όνομα του Ισλάμ έχουν διαπράξει καταδικαστέες πράξεις, έχουν συμβεί σε άλλες χώρες και τις έχουμε αποδοκιμάσει πρώτοι εμείς ακριβώς γιατί είναι ενάντιες στο Ιερό Κοράνι και προσβάλλουν την πίστη μας.

Οι Μουσουλμάνοι της Θράκης, των οποίων ηγούμαστε πνευματικά, σεβόμαστε απολύτως το νόμο, έχουμε υπερασπιστεί την πατρίδα μας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο -όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες- και ούτε ένας από εμάς δεν συμμετείχε ποτέ σε καμία πράξη βίαιου χαρακτήρα. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι όλες οι Κυβερνήσεις της πατρίδας μας αλλά και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες της Θράκης μιλούν πάντοτε για εμάς με σεβασμό αναδεικνύοντας το γεγονός ότι οι μουσουλμάνοι της Θράκης αποτελούμε ένα ευρωπαϊκό πρότυπο συμβάλλοντας καθοριστικά στην πολύ όμορφη εικόνα ενός τόπου όπου ακούγεται και η καμπάνα και ο μουεζίνης.Είμαστε υπερήφανοι για την πίστη μας, είμαστε υπερήφανοι για τον τρόπο που συνεισφέρουμε ώστε η Θράκη να είναι ένα πρότυπο συνύπαρξης και συνεργασίας, είμαστε υπερήφανοι για την πατρίδα μας και το γεγονός ότι σέβεται απολύτως τη θρησκευτική μας πίστη, είμαστε υπερήφανοι γιατί οι μουσουλμάνοι της Θράκης δίνουν το καλό παράδειγμα σε όλη την Ευρώπη.

Οι άστοχες δηλώσεις του Μακαριώτατου, στις οποίες αρνούμαστε να δούμε κακές προθέσεις, δεν απεικονίζουν την πραγματικότητα της Θράκης και, δυστυχώς, χρησιμοποιούνται ήδη από όσους επιδιώκουν τη διχόνοια και το θρησκευτικό μίσος στην περιοχή μας. Ο Αλλάχ να ευλογεί και να κάνει αποδέκτες όλες τις προσευχές και τις καλές πράξεις μας.

Ο ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ

ΜΟΥΦΤHΣ ΞΑΝΘΗΣ

Μπιλάλ Καραχαλήλ

Ο ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ

ΜΟΥΦΤHΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Χαμζά Οσμάν»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Ο/Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ,ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘ8ΗΝΩΝ λέει:

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΩΡΘΩΣΕ ΝΑ ΔΕΙΞΗ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΥΠΩΘΗ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΥ ΗΣΑΝ ΜΟΝΟΘΕ¨Ι ΣΤΕΣ. Ο ΟΡΟΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ, ΣΥΓΓΕΝΕΥΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΤΡΙΑΔΙΚΗΣ ΘΕΟΤΗΤΟΣ, ΟΠΩΣ ΔΙΔΑΞΑΝ ΟΙ ΝΕΟΠΛΑΤΩΝΙΚΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΗΣΑΝΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟ.

  2. Δεν αφήνουν να πέσει κάτω καρφίτσα. Τι τους περάσαμε σαν και τα χάλια μας, άσε και θα δούμε;

Leave a Response