ΈΡΧΟΝΤΑΙ! 6000 νέες προσλήψεις ΕΠΟΠ κυρίως ΛΟΚΑΤΖΗΔΕΣ, για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων…!!

Κοινοποίηση:
1

Προσλήψεις 6.000 επαγγελματιών οπλιτών για να ανανεωθεί το «γηρασμένο» στρατιωτικό προσωπικό, αποτελεσματικότερες ειδικές δυνάμεις με την ενοποίηση της διοίκησής τους και περιορισμό των αχρείαστων στρατιωτικών μονάδων περιλαμβάνει η αναδιοργάνωση της δομής των Ενόπλων Δυνάμεων η οποία προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς από το υπουργείο Άμυνας.


Ο Σεπτέμβριος είναι ένας κρίσιμος μήνας όσον αφορά στο σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και την αναβάθμιση της αποτρεπτικής ισχύος τους.

Το πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση είναι η υλοποίηση ενός μεγάλου εξοπλιστικού προγράμματος που θα αφορά και στους τρεις κλάδους, πεζικό, αεροπορία και ναυτικό. Οι συζητήσεις γίνονται στο ανώτατο επίπεδο και κομβικό ρόλο θα διαδραματίσει η συμφωνία με την Γαλλία.

Στόχος είναι η τελική συμφωνία να προβλέπει προμήθεια υλικού που θα είναι επιχειρησιακά διαθέσιμο μέσα σε σύντομο χρονικό, ώστε η ενίσχυση να είναι άμεση. Γι’ αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει απομακρυνθεί από το τραπέζι η αγορά φρεγατών Belhara και οι συζητήσεις έχουν στραφεί προς τα αεροσκάφη Rafale. Παράλληλα, γίνονται συζητήσεις και με άλλες χώρες για την αγορά αμυντικού υλικού και αναβάθμιση υφιστάμενων όπλων.

Δεύτερη κίνηση είναι η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με προσωπικό. Σύμφωνα με πηγές, είναι πιθανό οι ανακοινώσεις να γίνουν από τον Πρωθυπουργό το επόμενο Σαββατοκύριακο στην Θεσσαλονίκη. Θα αφορά στην πρόσληψη ΕΠΟΠ 5ετούς θητείας, αυξάνοντας άμεσα τον αριθμό των ανδρών που υπηρετούν.

Τρίτη κίνηση είναι η αναβάθμιση της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας. Η στόχευση είναι τριπλή: η ενίσχυση σε οπλικά συστήματα και εφόδια, να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης με την ένταξη σε ένα ευρύτερο αναπτυξιακό σχέδιο και η τόνωση της απασχόλησης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Σωστές κινήσεις είναι αυτές αλλά μόλις αλλάξει η κυβέρνηση και έρθουν οι άλλοι απάνω θα κάνουν τα δικά τούς.
    Κανονικά έπρεπε να υπάρχει ένα εθνικό συμβούλιο πού να αποφασίζει γιά αυτά πέρα από τα κόμματα, κάτι σαν άρειος πάγος ας πούμε, πρέπει να υπάρχει εθνική πολιτική σε αυτά άσχετα ποιός κυβερνά.

  2. Να πατε ομονοια να παρετε πακιστανους .γλαστρες θελετε οχι ελληνες οπλιτες .

  3. Πριν 11 χρόνια που βάλαμε μπρος για δικαιολογητικά κ τα σχετικά , στην αναμονή κάθε εξάμηνο κ ξαφνικά “παγωσαν οι προσληψεις” Κλαψαμε, χάσαμε ανθρώπους κ τωρα που μυκονιασαμε εντελώς σας πηρε ο πόνος ρε ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

  4. Αν βάλει όριο ηλικίας πάλι Όλα τα ανάπηρα θα μπουν και να κόψει αυτά περί τατου και όλα τα χαζά ο κύριος πρωθυπουργός και όταν χρειαστεί θα δει τι μπορούμε να δώσουμε εμείς για το έθνος μας όχι στα λόγια εμπράκτως…εμεις ήμαστε πάντα έτοιμοι να τα δώσουμε όλα με συνεχή εκπαιδεύσεις και με σχόλια που πληρώνουμε από την τσέπη μάς

Comments are closed.