Ά.Γεωργιάδης: Προτείνει «συνεννόηση» μετά από την απόσυρση των απειλών για κυρώσεις στους ιδιώτες γιατρούς

Κοινοποίηση:
adonis

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσίασε μια πιο διαλλακτική στάση σχετικά με το σχέδιο πρόσληψης ιδιωτών γιατρών με μπλοκάκι για την κάλυψη των κενών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

Η υπαναχώρηση αυτή ήρθε μετά από τις έντονες αντιδράσεις της ιατρικής κοινότητας στις δηλώσεις του για πιθανές κυρώσεις που περιλάμβαναν τον αποκλεισμό των ιδιωτών γιατρών από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Οι δηλώσεις του Υπουργού περί κυρώσεων προκάλεσαν άμεση αντίδραση από την Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ελλάδος (ΕΕΠΕ), η οποία υπογράμμισε ότι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση είναι υποχρέωση της Πολιτείας προς τον ασθενή και όχι προνόμιο του γιατρού.

Οι γιατροί επεσήμαναν ότι οι απειλές για κυρώσεις και τιμωρητικά μέτρα δεν βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων και επιδεινώνουν την ήδη δύσκολη κατάσταση του κλάδου της υγείας.

Μετά τις αντιδράσεις, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να επιβάλλει μέτρα χωρίς την καλή συνεννόηση με την ιατρική κοινότητα.

Ανακοίνωσε επίσης ότι οι διοικητές των νοσοκομείων επικοινώνησαν με γιατρούς των ειδικοτήτων που έχουν έλλειψη και τους κάλεσαν να προσληφθούν για εφημερίες με μπλοκάκι.

Παρά τις εξαγγελίες για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, το ΕΣΥ συνεχίζει να λειτουργεί με τεράστια κενά.

Το κόστος λειτουργίας των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων αυξήθηκε μεσοσταθμικά κατά 35% την περίοδο 2021-2023, δημιουργώντας πιεστικό περιβάλλον αύξησης τιμών στις υπηρεσίες και τα αγαθά που εμπορεύονται.

Περισσότερες από τις μισές μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας, ενώ το ενδιαφέρον των νέων γιατρών για την ειδικότητα της Παθολογίας και η μαζική φυγή των νέων γιατρών στο εξωτερικό παραμένει μικρό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Αυτός ο άνθρωπος δεν πρέπει να είναι στα καλά του. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε συναντήσει κάποιον που να μην τον βρίζει. Ο πρωθυπουργός δεν τα μαθαίνει αυτά; Μήπως δεν ξέρει από internet και social media; Ή μήπως κάνει πως δεν καταλαβαίνει; Βέβαια ακούσαμε και την θεωρία ότι υπομονεύει επίτηδες τον πρωθυπουργό για να πάρει την θέση του. Βέβαια όταν έχεις περισσότερους από 60 υπουργούς, ποιόν θα πρωτομαζέψεις και ίσως να βολεύεται με το χάος που δημιουργούν οι 60. Πάντως τόσοι υπουργοί για 10 εκατομμύρια ανθρώπους είναι κάτι εντελώς τρελό.

Leave a Response