Άφησαν κοπάδι με αιγοπρόβατα στη βραχονησίδα Μακρύ στα Δωδεκάνησα χωρίς νερό και τροφή

Κοινοποίηση:
μ3

Για την υπόθεση έχει ήδη γίνει καταγγελία και έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης

Ένα άκρως δυσάρεστο περιστατικό καταγγέλει υπάλληλος του κυνοκομείου Ρόδου, καθώς, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται, ένας ασυνείδητος κτηνοτρόφος άφησε στη βραχονησίδα Μακρύ ένα κοπάδι αιγοπροβάτων χωρίς τροφή και νερό, με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να πεθάνουν από ασιτία.

Ο κ. Γιώργος Κρητικός, εξηγεί στην ΕΡΤ ότι ειδοποιήθηκε στις 15 Νοεμβρίου, με φωτογραφικό υλικό, για το περιστατικό, ενώ η υπόθεση έχει ήδη καταγγελθεί στην Εισαγγελία και έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Ο ίδιος αναφέρει ότι τα ζώα πιθανά έμειναν για πολύ καιρό χωρίς τροφή και νερό, καθώς είναι τοσο εξαντλημένα που χάνουν την ισορροπία τους και πέφτουν από τα βράχια και σκοτώνονται.

Ο κ. Κρητικός εκτιμά ότι το κοπάδι αρχικά πρέπει να αριθμούσε γύρω στα 50 ζώα, ενώ όπως λέει έχει ξεκινήσει μεγάλη προσπάθεια για τη σίτιση των ζώων, τα οποία δυσκολεύονται να φτάσουν στα σημεία σίτισης, λόγω αδυναμίας. Σήμερα ζωντανά είναι γύρω στα 25, με εθελοντές να έχουν καταφέρει να διασώσουν 2 από αυτά, από τα ψηλά σημεία στα οποία είχαν καταφύγει.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι θα έρθει σε βοήθεια και το Λιμενικό, προκειμένου να ελεγχθούν και άλλες βραχονησίδες, όπου ενδεχομένως κάποιοι κτηνοτρόφοι να έχουν αφήσει κι άλλα ζώα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Που ειναι οι ζωοφιλοι μονον για τις γατες και τα σκυλια κοπτοντε

    1. Αυτοί στους οποίους αναφέρεσαι είναι οι φιλόζωοι, χαζέ….

  2. ΕΑΝ ΟΙ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΙΧΑΝ ΑΦΗΣΕΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΟΥΜΕ ΜΗ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΘΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ.
    ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
    23/11/2023

  3. Ο ανθρωπος που τα θανατώνει με πείνα και δίψα είναι κτήνος πρέπει να καταδικαστεί για κακούργημα και να πεινάσει και να διψάσει οπως τα κακομοιρα ζώα. Αίσχος Είναι επικίνδυνος και ψυχοπαθής όποιος το ‘κανε

Comments are closed.