Άσλεϊ Τζαντ: Συναντήθηκε με τον βιαστή της μετά από 20 χρόνια – «Η ψυχή μου πλέον είναι γεμάτη»

Κοινοποίηση:
ΒΦ

Η ηθοποιός Άσλεϊ Τζαντ είχε μία μοναχική και επώδυνη παιδική ηλικία, που περιελάμβανε σεξουαλική κακοποίηση και σκέψεις ακόμα και για αυτοκτονία. Η ηθοποιός είχε μιλήσει ανοιχτά για το παρελθόν της και σε συνέντευξή της είχε αποκαλύψει πως είχε πέσει τρεις φορές θύμα βιασμού, υπήρξε μάρτυρας απρεπούς σεξουαλικής συμπεριφοράς ανάμεσα στη μητέρα της και τον εκάστοτε φίλο της και ότι τα ναρκωτικά βρίσκονταν πάντα στο σπίτι της. Όλα αυτά τα τραύματα την οδήγησαν να σκεφτεί ακόμα και να βάλει τέλος στη ζωή της

Αποφάσισε να κάνει ένα μεγάλο βήμα, μετά από χρόνια, προφανώς για να λυτρωθεί αλλά και να θεραπευτεί από το τραύμα που κουβαλούσε και έτσι συνάντησε τον άνδρα που τη βίασε.

Η πασίγνωστη ηθοποιός μίλησε ξανά για το παρελθόν της, αυτή τη φορά στο podcast «Healing with David Kessler» και ανέφερε πως πρόσφατα συνάντησε τον βιαστή της.

«Όταν με βίασε ένας άντρας το 1999, θεώρησα ότι ήταν κάτι τρελό. Ήξερα τα όριά μου, ήμουν άθικτη και εκτός αυτούς, ήμουν ήδη μια δυνατή γυναίκα που στήριζα τον φεμινισμό», ανέφερε και πρόσθεσε: «Το ότι συνέβη κάτι τέτοιο υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούσα να το συνειδητοποιήσω. Ήταν κάτι απρόβλεπτο. Παρόλα αυτά, έχω την επιθυμία ακόμα και σήμερα, να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη, όμως η ψυχή μου πλέον είναι γεμάτη».

Όπως είπε για να επουλώσει το τραύμα μέσα της, δεν χρειάστηκε τη «βοήθεια» των θυτών, αλλά ούτε τους ζήτησε να επανορθώσουν. Κατάφερε μόνη της, με πολλή δουλειά να εξαφανίσει τη θλίψη της και να ξεπεράσει τα όσα τραγικά της συνέβησαν.

«Είχα την ευκαιρία να δουλέψω μόνη μου για αυτό το τραύμα, να κάνω τη θεραπεία μου και να κάνω κάποιες αλλαγές στη συνείδησή μου. Κατάφερα να δεθώ με άλλες γυναίκες που είχαν βιαστεί, γίναμε “σύμμαχοι”. Με τη βοήθεια του Θεού, πλησίασα στη θεραπεία μου», είπε η ηθοποιός αναφερόμενη στο πώς κατάφερε να προχωρήσει στη ζωή της.

Μάλιστα αποκάλυψε πως ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον άνδρα που τη βίασε για να ακούσει την ιστορία του.

«Προσπάθησα να τον βρω και καταλήξαμε δίπλα – δίπλα, σε κουνιστές πολυθρόνες να μιλάμε. Του είπα ότι με ενδιαφέρει πολύ να ακούσω την ιστορία που κουβαλάει όλα αυτά τα χρόνια και να καταλάβω γιατί έφτασε ως εκεί. Μόνο έτσι θα μπορούσε να αποκατασταθεί στα μάτια μου η “δικαιοσύνη”» ανέφερε.

Όπως είπε θέλησε να μοιραστεί με το κοινό την ιστορία της για να εξηγήσει σε άλλα θύματα βιασμού πως πάντα υπάρχει και «η άλλη οδός».

«Η θεραπεία μας από τη θλίψη είναι μια δουλειά που πρέπει να την κάνουμε εμείς οι ίδιοι εσωτερικά. Ακόμα και το ταξίδι μας, παρέα με τη θλίψη και το τραύμα, είναι κι αυτό μια δουλειά εσωτερική. Υπάρχουν ακροατές που χρειάζονται να τους υπενθυμίσω πως η ειλικρινής μεταμέλεια είναι το πιο σημαντικό», κατέληξε η Τζαντ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: