Άρχισαν τα όργανα για το ειδεχθές εμβόλιο – Μεγάλο «Όχι» στο εμβόλιο λέει το 55% του Πυροσβεστικού Σώματος στη Νέα Υόρκη

Κοινοποίηση:
5a4b99f1cd3a1822ed507037

Την πλάτη τους στο εμβόλιο κατά της νόσου Covid – 19 γυρίζουν τα περισσότερα μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος στη Νέα Υόρκη με το 55% να δηλώνει ότι δεν πρόκειται να εμβολιαστεί.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CBS, οι πυροσβέστες συγκαταλέγονται στις πρώτες ομάδες που θα εμβολιαστούν αμέσως μετά τους υγειονομικούς. Ωστόσο, η πλειοψηφία του Πυροσβεστικού Σώματος στην «πόλη που δεν κοιμάται ποτέ» αρνείται να το κάνει.

Στην έρευνα συμμετείχε το ένα τέταρτο του Πυροσβεστικού Σώματος της Νέας Υόρκης με το 55% να λέει ότι δεν θέλει να εμβολιαστεί και το 45% να είναι πρόθυμο να εμβολιαστεί.

Το Πυροσβεστικό Σώμα στη Νέα Υόρκη υποστήριξε ότι απαιτείται περισσότερη εκπαίδευση σχετικά με το εμβόλιο για να ενθαρρυνθούν περισσότερα μέλη να το κάνουν κι ότι θέλει να είναι ενήμερο εκ των προτέρων το σχέδιο εμβολιασμού.

Στις 15 Δεκεμβρίου οι πρώτες 170 χιλιάδες δόσεις του εμβολίου στη Νέα Υόρκη

Όπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CBS2, οι πρώτες 170.000 δόσεις του εμβολίου θα φτάσουν στη Νέα Υόρκη στις 15 Δεκεμβρίου, αλλά οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των πυροσβεστών λένε ότι δεν έχουν ακούσει πότε θα είναι διαθέσιμες οι πρώτες δόσεις για τα μέλη τους.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών «Uniformed Firefighters Association», ‘Αντριου Άνσμπρο, δήλωσε ότι ο ίδιος θα κάνει το εμβόλιο, αλλά ορισμένοι πυροσβέστες πιστεύουν ότι θα πρέπει πρώτα να εμβολιαστούν οι ευάλωτες ομάδες ή ότι δεν το έχουν ανάγκη επειδή έχουν αναπτύξει αντισώματα.

Για τον Άντονι Αλμότζιρα, αντιπρόεδρο της ένωσης πυροσβεστών «Uniformed EMS Officers Union Local 3621», τα περισσότερα μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος θα κάνουν το εμβόλιο.

«Η απροθυμία όσων δεν θέλουν να το κάνουν έγκειται στον βαθμό αποτελεσματικότητας του εμβολίου όπως επίσης κι αν θα έχει παρενέργειες», πρόσθεσε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response