Άρθρο Τσαβούσογλου σε ελληνική εφημερίδα: «Το Καστελλόριζο είναι πολύ μακριά από την ηπειρωτική χώρα της Ελλάδας»

Κοινοποίηση:
tsavousoglou

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με άρθρο του στην «Καθημερινή», στέλνει μηνύματα προς την ελληνική πλευρά.

Συγκεκριμένα, ο Μ.Τσαβούσογλου, αναφέρει πως «η προτίμησή μας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι διπλωματία χωρίς προϋποθέσεις», σημειώνοντας ότι δεν είναι ρεαλιστικές οι απόπειρες προς την κατεύθυνση του αποκλεισμού μίας χώρας όπως η Τουρκία –  με τη μεγαλύτερη σχετική ακτογραμμή στην περιοχή, έναν αυξανόμενο πληθυσμό, παραγωγικές δυνατότητες και αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες – από τα πλούτη της ίδιας της γειτονιάς της.

«Δεν μπορεί να αποκοπεί η πρόσβαση της Τουρκίας στην ανοικτή θάλασσα και τις δικές της θαλάσσιες ζώνες διεκδικώντας 40.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα υφαλοκρηπίδας για ένα μικρό νησί όπως το Μέις ή Καστελόριζο που είναι μόνο 2 χιλιόμετρα μακριά από την Τουρκία και 580 χιλιόμετρα από την ελληνική ηπειρωτική χώρα. Κανένας νόμος ή αίσθηση δικαίου δεν θα επέτρεπε ένα αντίθετο επιχείρημα» γράφει χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών προσθέτει ότι αναμένει από την Ελλάδα να ανανεώσει όλα τα κανάλια διαλόγου με την Τουρκία χωρίς καμία προϋπόθεση υπογραμμίζοντας ότι  οι προϋποθέσεις γεννούν άλλες αντι-προϋποθέσεις.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας επιτέθηκε στη Γαλλία σημειώνοντας ότι «πρόσφατα κυβερνήσεις όπως αυτή της Γαλλίας δείχνουν μια απερίσκεπτη λαχτάρα για το αποικιακό παρελθόν τους».

«Το μοντέλο της αποδοχής της συμπεριφοράς των μητροπολιτικών αρχόντων που επιβάλλουν την βούλησή τους στην περιφέρεια, τελείωσε» προσθέτει ο κ. Τσαβούσογλου.

«Ό,τι κάνουμε σήμερα θα καθορίσει όχι μόνο το παρόν αλλά και το αύριο και γνωρίζετε πολύ καλά ότι η Τουρκία μπορεί να ακολουθήσει την Ελλάδα σε οποιαδήποτε ατραπό επιλέξει. Η επιλογή δεν ανήκει στην πραγματικότητα ούτε στην Τουρκία ούτε στην Γαλλία, ούτε σε κανέναν άλλο γι’ αυτό το θέμα, αλλά στους σεβαστούς ηγέτες και στον λαό της Ελλάδας» καταλήγει ο υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. ΚΑΙ Η ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ,

  2. Και η Κωνσταντινουπολη ,και ο ποντος και η καπαδοκια και ολα τα παραλια της τουρκιας ειναι Ελληνικα αλλα σε αφηνουμε χαριστικα και τα πατας,δυστυχως για σενα για λιγο ακομα Μογγολε

  3. Και Η ΑΛΑΣΚΑ ΕΙΝΑΙ 1200 ΚΜ μακρυά από τις ΗΠΑ αλλά δεν βλέπω τον ΚΑΝΑΔΑ να θέλει να την πάρει από τις ΗΠΑ όπως εσύ και ο λαός σου θέλετε για τα Ελληνικά νησιά και την Ελληνική θάλασσα . Αυτά να τα σκεφτόταν οι πρόγονοι σου όταν υπέγραφαν την συνθήκη της Λωζάνης

  4. Βρε βιλλομουτσουνε πρεπει να καταλαβεις οτι η ΕΛΛΑΔΑ αποτελειται απο την ηπειρωτικη και την νησιωτικη χωρα.

Comments are closed.