ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ – ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ – ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ

Κοινοποίηση:
mitsotakis

Με την Κρήτη να μετρά τις πληγές της από τις καταστροφικές πλημμύρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του με νέες εξαγγελίες και δεσμεύσεις για στήριξη των πολιτών.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι κυβερνητικό κλιμάκιο θα μεταβεί τη Δευτέρα στο νησί για την καταγραφή των ζημιών και την αποκατάσταση των πληγέντων. Μόνο που για τους ανθρώπους που είδαν σπίτια, χωράφια, επιχειρήσεις και περιουσίες να πνίγονται στις λάσπες, το μεγάλο ζητούμενο δεν είναι οι αναρτήσεις και οι διαβεβαιώσεις, αλλά πόσο γρήγορα θα φτάσουν πραγματικά οι αποζημιώσεις στις τσέπες τους.

Την ίδια ώρα, με την ενεργειακή ακρίβεια να πιέζει τα νοικοκυριά, η κυβέρνηση ανακοίνωσε αύξηση της επιδότησης στο ντίζελ κίνησης από 10 σε 15 λεπτά για τις επόμενες 15 ημέρες, ενώ μαζί με την έκπτωση των διυλιστηρίων υποστηρίζει ότι η συνολική ελάφρυνση θα φτάσει τα 20 λεπτά. Για το πετρέλαιο θέρμανσης, οι πολίτες θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου για τις επόμενες ανακοινώσεις.

Και μέσα σε όλα αυτά ήρθαν και οι 120 δόσεις για χρέη σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, με την κυβέρνηση να παρουσιάζει τη ρύθμιση ως «δεύτερη ευκαιρία» για τους οφειλέτες.

Το ερώτημα, όμως, παραμένει: γιατί χρειάστηκε να φτάσουν χιλιάδες νοικοκυριά στα όριά τους για να αναζητηθούν τώρα “ανάσες”;

Από την Κρήτη μέχρι την ακρίβεια και τα συσσωρευμένα χρέη, οι εξαγγελίες περισσεύουν. Αυτό που περιμένουν πλέον οι πολίτες είναι να δουν αν αυτή τη φορά οι υποσχέσεις θα μετατραπούν γρήγορα σε πραγματικό χρήμα και ουσιαστική βοήθεια.

Η ανάρτηση γεμάτη εμπαιγμούς:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Όταν μετατρέπεις τις κοίτες Ποταμών, Ρεμάτων (ρευμάτων νερού δηλαδή) και Χειμάρων (οδών απορροής εκτεταμένων επίπεδων η ημιεπιπέδων περιοχών σε περίπτωση Καταιγίδων δηλαδή) σε «καλλιεργήσιμες εκτάσεις, δεν έχει σημασία αν πρόκειται περί Οπωροκηπευτικών η Σιτηρών η Χασισοκαλιεργείας διότι για τις δυνάμεις της Φυσικής το ίδιο κάνει, Όταν στενεύεις το πλάτος με μπετονένιες όχθες και κτίζεις τις Φυσικές όχθες με σπίτια, αποθήκες, μαγαζιά και ότι κατεβάσει η γκλάβα σου και όταν είσαι υπεύθυνος Πολιτικός και Πρωθυπουργός ενώ αυτά γίνονται δίπλα από το σπίτι σου, στο Νησί «σου» και δεν τα διορθώνεις, μετά όταν λειτουργήσει η Φύσις, τι κάνεις; Τον επικήδειο μετατρέπεις σε προεκλογική εμποροπανήγυρη υποσχέσεων εκ νέου κατασπαταλήσεων των Παραγωγικών πόρων και απεμπολήσεως των Εθνικών Δικαίων και Δικαιωμάτων; Δεν πείθεις ούτε εαυτόν πλέον

Leave a Response