ΩΡΑ 22:32! ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: 570 ΑΤΟΜΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ – ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ [ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΑΚΕΛΕΙΟ]

Κοινοποίηση:
7058377-768x512

Σημαντική βελτίωση παρουσιάζει η εικόνα στα μέτωπα της πυρκαγιάς που συγκλόνισε τη Σαλαμίνα, καθώς η άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων κατάσβεσης οδήγησε στον ουσιαστικό έλεγχο της πύρινης λαίλαπας. Αυτή τη στιγμή, η φωτιά στην περιοχή Σελήνια δεν έχει πλέον κανένα ενεργό μέτωπο, ενώ στην περιοχή Περιστέρια η πυρκαγιά έχει επίσης σβήσει, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μάχη μόνο με διάσπαρτες μικροεστίες και καπνούς για την παντελή εξάλειψη του κινδύνου αναζωπυρώσεων. Δείτε το αποκλειστικό βίντεο που εξασφάλισε το makeleio.gr:

Πίσω της, ωστόσο, η καταστροφική πυρκαγιά αφήνει μια ανείπωτη τραγωδία και έναν βαρύ, μαύρο απολογισμό. Η μεγαλύτερη και πιο οδυνηρή απώλεια καταγράφηκε στην περιοχή Περιστέρια, όπου ένα άτυχο ζευγάρι ηλικιωμένων βρήκε τραγικό θάνατο. Οι δύο ηλικιωμένοι εγκλωβίστηκαν αβοήθητοι από τις πύρινες γλώσσες πριν προλάβουν να φτάσουν στο σημείο οι πρώτες επίγειες δυνάμεις, χάνοντας τη ζωή τους πολύ κοντά στην αρχική εστία της φωτιάς, η οποία φαίνεται να εκδηλώθηκε από ακαθάριστο οικόπεδο γεμάτο απορρίμματα.

Παράλληλα με τη φρίκη της απώλειας των δύο συνανθρώπων μας, το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας υποδέχθηκε οκτώ άτομα με εγκαύματα, ενώ ένας ακόμη ηλικιωμένος άνδρας απεγκλωβίστηκε την τελευταία στιγμή από τη φλεγόμενη κατοικία του στην Κακή Βίγλα. Εκτεταμένες είναι και οι υλικές ζημιές, καθώς η ταχύτητα εξάπλωσης της φωτιάς λόγω των ισχυρών ανέμων μετέτρεψε αρκετές κατοικίες σε στάχτη μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Για την αντιμετώπιση του εφιάλτη κινητοποιήθηκε μια γιγαντιαία επιχείρηση της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού και της Πολιτικής Προστασίας. Στην περιοχή επιχειρούν 260 πυροσβέστες με 58 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ, πλήθος εθελοντών και 18 εναέρια μέσα (10 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα), ενώ παράλληλα εξελίχθηκε μια τεράστια επιχείρηση από θαλάσσης, με το Λιμενικό να απεγκλωβίζει πάνω από 570 άτομα από τις παραλίες Σατερλί και Κολώνες, μεταφέροντάς τα με ασφάλεια στο Δημαρχείο Σαλαμίνας για παροχή πρώτων βοηθειών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: