OΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ! ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ – ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ “ΒΥΘΙΣΤΟΥΝ” – ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ “ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΤΟΥ ’97”

  Κοινοποίηση:
  exo fyll

  Ο Μάρτιν Χέντζε σύμβουλος του κόμματος CDU, της Άνγκελας Μέρκελ προχώρησε σε πολύ σκληρές δηλώσεις εναντίον της Αλβανίας, λέγοντας λίγο-πολύ πως η γειτονική χώρα είναι ένα βήμα πριν τη χρεωκοπία και πως δεν θα λάβει έγκριση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

  «Η οικονομία βρίσκεται σε μια κατάσταση παρόμοια με τις πυραμίδες του 1997, το κράτος είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

  Η Αλβανία δεν θα λάβει έγκριση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων στις 18 Οκτωβρίου, σε αντίθεση με τα Σκόπια που έχουν διεκπεραιώσει τις υποχρεώσεις.

  Η Αλβανία δεν πληροί τις υποχρεώσεις της ΕΕ και ο τρόπος διακυβέρνησης καθώς και η πολιτική που ακολουθεί ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δεν υπόσχεται τίποτε για την εν λόγω ημερομηνία».Δήλωσε ο Χέτζε

  Ο Χένζε προειδοποιεί την Αλβανία ότι σύντομα δεν θα έχει την ικανότητα να πληρώσει τους μισθούς στο δημόσιο και σύμφωνα με αυτόν, θα επέλθει οικονομική καταστροφή.

  Ο ίδιος επιρρίπτει τις ευθύνες για την κατάσταση αυτή στον πρωθυπουργό που ακολουθεί μια ναρκο-κρατική πολιτική, κατηγορώντας τον εμμέσως για διαφθορά.

  Τα κρατικά ταμεία είναι άδεια και τα χρέη για την εξόφληση του χρέους θα καταστρέψουν την οικονομία.

  Στη Γερμανία δεν υπάρχουν εξωφρενικές τιμές των 20 εκατομμυρίων ευρώ ανά χιλιόμετρο, αν και οι δρόμοι έχουν τις καλύτερες προδιαγραφές, με πολλές επαγγελματικές ρυθμίσεις και το κόστος είναι αρκετές φορές φθηνότερο, τόσο για την οδοποιία όσο και συναφή έργα, τονίζει ο Χένζε.

  Σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ο Μάρτιν Χένζε, είπε ότι το CDU και η γερμανική κυβέρνηση είναι πολύ προσεκτικοί όσον αφορά τις εξελίξεις στην Αλβανία.

  Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε ότι υποστηρίζει τον επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα και ότι λαμβάνει τη στήριξη του Βερολίνου για το πρόγραμμά του που αναφέρεται στην καταπολέμηση των παράνομων περιουσιακών στοιχείων, στον εντοπισμό των κρυμμένων λογαριασμών και στην υπόσχεση για την τιμωρία των υπευθύνων της διαφθοράς στη χώρα.

  Οι δηλώσεις αυτές μπορούν να ερμηνευτούν και ως καμπανάκι στον Έντι Ράμα, ο οποίος τους τελευταίους μήνες..εμπνεύστηκε από τον Ερντογάν κι άρχισε να έρχεται σε σύγκρουση με τους δυτικούς, κάνοντας του κεφαλιού του σε εσωτερικό και εξωτερικό μπερδεύοντας το..μπόι του με τη σκιά του.

  Γιατί σε αντίθεση με τον Ερντογάν τα θεμέλια που στέκεται ο Ράμα είναι πολύ πιο σαθρά και η χώρα… “απείρως πιο αδύναμη” για να το θέσουμε κομψά.

  Δεν είναι τυχαίες άλλωστε και οι διαδηλώσεις που τον καλούν σε παραίτηση.

  Βέβαια αυτό δεν τον εμπόδισε να δολοφονήσει Έλληνες και να προχωρήσει σε ιδιότυπα πογκρόμ εναντίον των Ελλήνων της Χιμάρας, με την τότε ελληνική κυβέρνηση να περιορίζεται σε…διαβήματα.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  5 Σχόλια

  1. Γιαυτο γεμισε το Ελλαδισταν και με τα σογια τους τωρα τελευταια,και απορουσα τι παιζει.

  2. Α ωραία… Όσοι είχαν μείνει στην Αλμπανία θα μας έρθουν τώρα και αυτοί εδώ… Την πουτσίσαμε…

  3. ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ.ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΗΤΑΝ

  4. Την γ……..με!!!!!!
   Να παρακαλατε να μην γινει κατι τετοιο γιατι θα μας κουβαληθουνε κιαλλοι εδω στο ελλαντα!!!!

  5. Άντε και καλό ΔΝΤ και μνημόνια τους Ευχόμαστε…

  Comments are closed.