ME ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΥΟΚΩΛΗΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΛΑΡΙΝΟΓΑΜΠΡΟΥ, ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. ΔΕΝ ΤΑ ΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΧΤΙΚΙΟ, ΤΑ ΚΛΕΙΝΕΙ Ο ΨΕΥΤΟΧΙΟΝΙΑΣ. ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΧΑΝΕΣΤΕ, ΚΟΤΕΣ. ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ, ΡΕ ΑΝΙΚΑΝΕ ΠΑΤΟΥΛΗ,. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΤΑ 12 ΜΗΝΕΣ- ΟΥΣΤ, ΞΕΥΤΙΛΕΣ

  Κοινοποίηση:
  PATOYLIS-PATOYLAINA

  ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΟΡΝΤΕΛΟ- ΛΟΥΚΕΤΑ ΠΑΝΤΟΥ ΑΠΟ ΜΙΑ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 

  Περιφέρεια Αττικής: Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας Δευτέρα και Τρίτη- Tι αποφασίστηκε από τους χέστες.
  Κλειστοί θα παραμείνουν και οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί. Επισημαίνεται, ότι ζητήματα τηλεκπαίδευσης ρυθμίζονται από το Υπουργείο Παιδείας. Την Τρίτη θα συγκληθεί νέα σύσκεψη για να εξεταστούν τα νέα καιρικά δεδομένα για τα σχολεία την Τετάρτη. 

  Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στην Αττική τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου λόγω του κύματος κακοκαιρίας «Ελπίς» που αναμένεται να γίνει σφοδρότερο από τα ξημερώματα της Δευτέρας όπως αποφάσισε η Περιφέρεια Αττικής.

  Δεν θα λειτουργήσουν δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια σε όλη την Αττική, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με τους δημάρχους, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί όπως διευκρίνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο κ. Πατούλης.
  Σημειώνεται ότι την Τρίτη θα συγκληθεί νέα σύσκεψη για να εξεταστούν τα νέα καιρικά δεδομένα για τα σχολεία την Τετάρτη.

  Η ανακοίνωση της περιφέρειας 

  «Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη αποφασίστηκε η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική το επόμενο διήμερο 24 και 25 Ιανουαρίου 2022

  Γ. Πατούλης: «Στόχος μας  η διαφύλαξη της υγείας και της ασφάλειας μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού»

  Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μετά απόδιαβουλεύσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, τους Αντιπεριφερειάρχες, τους  Δημάρχους και τους εμπλεκόμενους φορείς, σχετικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας ΕΛΠΙΣ και αξιολογώντας όλα τα δεδομένα, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών προχώρησε στην απόφαση για προληπτικούς λόγους και την καλύτερη ασφάλεια μαθητών και καθηγητών της διακοπής της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική το επόμενο διήμερο 24 και 25 Ιανουαρίου 2022.

  Επισημαίνεται, ότι ζητήματα τηλεκπαίδευσης ρυθμίζονται από το Υπουργείο Παιδείας. Για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις του.

  Η Περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης προχώρησαν στη απόφασή να μην λειτουργήσουν από αύριο δια ζώσης τα μαθήματα στα σχολεία καθώς όπως επισημάνθηκε από τους μετεωρολόγους το ψυχρό κύμα της κακοκαιρίας στην Αττική θα ξεκινήσει από αύριο πρωί και θα αναπτυχθεί πλήρως μέχρι  την Τρίτη, δημιουργώντας χαμηλές θερμοκρασίες και έντονες χιονοπτώσεις. Επίσης στην απόφαση του κλεισίματος συνέτεινε και η ανάγκη εφαρμογής των πρωτοκόλλων  λόγω πανδημίας. Στα σχολεία, όπως είναι γνωστό, θα πρέπει να είναι ανοιχτά τα παράθυρα.

  Με αφορμή τη σχετική απόφαση ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισημαίνει: 

  «Δεδομένου ότι μέχρι τη στιγμή αυτή η εικόνα των μετεωρολόγων είναι ότι το ψυχρό κύμα της κακοκαιρίας θα ξεκινήσει από αύριο το πρωί στην Αττική και ότι το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν, αποφασίσαμε τα σχολεία όλων των βαθμίδων να μην λειτουργήσουν δια ζώσης αύριο Δευτέρα 24 Ιανουαρίου καθώς και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου. Στην απόφαση αυτή καταλήξαμε για να διαφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια, τόσο των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, όσο και αυτών που μετακινούνται από και προς τα σχολεία για να μεταφέρουν τα παιδιά μας. Λάβαμε επίσης υπόψη μας ότι λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που γνωρίζουμε ότι θα επικρατούν, ακόμη κι αν είναι εφικτές οι μετακινήσεις το πρωί η το μεσημέρι της Δευτέρας, δεν θα μπορούν να διεξαχθούν με ασφάλεια τα μαθήματα, με ανοιχτά παράθυρα στις σχολικές αίθουσες, όπως επιβάλλουν τα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του covid που εφαρμόζονται.Για τους λόγους αυτούς, κρίναμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγουμε δυσάρεστες και επικίνδυνες καταστάσεις για όλους και κυρίως για τα παιδιά μας, είναι η αναστολή λειτουργίας των σχολείων για το επόμενο καταρχήν διήμερο. Επειδή οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες για όλους μας, καλούμε τους πολίτες να τηρούν  τις οδηγίες  της πολιτικής προστασίας».

  Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει σε ετοιμότητα τα απαραίτητα μέσα και προσωπικό για να ανταπεξέλθει στις δύσκολες καταστάσεις και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας και τους Δήμους, θα παρακολουθούμε διαρκώς την εξέλιξη των φαινομένων, θα επεμβαίνουμε όπου χρειαστεί  και θα προχωράμε στη λήψη των απαραίτητων μέτρων.

  Η Περιφέρεια Αττικής παρακολουθεί την εξέλιξη των φαινομένων και αφού αξιολογήσει την κατάσταση με νεότερη ανακοίνωση θα κάνει γνωστό αν θα παραταθεί το κλείσιμο των σχολείων και την Τετάρτη».

  Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοίνωσε νωρίτερα το τι θα συμβεί σε όσα σχολεία μείνουν κλειστά λόγω κακοκαιρίας:

  «Σε περιπτώσεις που η Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατά λόγο αρμοδιότητας, αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων, προβλέπεται εφαρμογή τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες και για την Πρωτοβαθμια και για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η τηλεκπαίδευση αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας όταν για έκτακτους αντικειμενικούς λόγους δεν μπορεί αυτή να διεξαχθεί δια ζώσης».

   

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  20 Σχόλια

  1. Eνκλεισμός aka lockdown…..Το πασπαρτού που πάει με όλα…….Mε ζέστη, με αρρώστιες, με φωτιές, με βροχή….Τώρα και με 3 πόντους χιόνι……Μην κρυώσουν και οι πισινοί των βουτυρόπαιδων……..Εμείς που κάναμε στα 80ς μάθημα με πολύ χειρότερες καιρικές συνθήκες , με μια ξεχαρβαλωμένη ξυλόσομπα – τα ξύλα τα κουβαλούσαμε εμείς – δεν είχαμε ψυχή…..

  2. Η ΝΔ είναι κατά των απεργιών γιατί τις αντικαθιστά με δικά της κλεισίματα όποτε γουστάρει

  3. για τα συριζοκκουακια, στρουμφακια κ. όλα τα πόκεμον της εκπαίδευσης θα πανηγυρισουν, ενώ θα πληρώνονται.
   υγ. τους αρέσει κ. η τηλεκπδση, γιατί ακριβώς δενκάνουν εκπδση.ώσπου να πάρουναπουσίες, 2,3 μαλακιουλες. τελείωσε.

  4. Αφού ήρθε στην ελλάδα του τσιόδρα και της παγώνη η …μετάλλαξη Ο που υποτίθεται είχαν στην μποτσουάνα και δεν πέθανε κανένας, τώρα ήρθε και το …χιόνι! Παρακαλώ βάλτε ακαταδίωκτο και στους μετεωρολόγους, όχι μόνο στον τσιόδρα, τον βασιλακόπουλο και την παγώνη που την κερνάνε κόλυβα στο mega! Τα σχολεία στον καναδά δεν κλείνουν ποτέ αλλά στο επιτελικό κράτος των ανθελλήνων τα κλείνουν πριν καν πέσει χιόνι! Πρώτα κοροιδοιός, τώρα χιόνι, μετά κλιματική αλλαγή και το παραμύθι δεν έχει τέλος! Βγάλτε τον ερευνητή από την αμερική που έλεγε για χιλιάδες νεκρούς από την Ο, να πει τώρα για χιλιάδες νεκρούς από το χιόνι! Να του πάρει συνέντευξη ο …πρωτοσάλτε με πενταπλή μάσκα από το σπίτι του και πενταπλό σκούφο για το …χιόνι!

  5. ΠΡΟΣΟΧΗ –> ΟΧΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ !!!

   Τι συμβαίνει με τα πιστοποιητικά σας και το antivirus μου βγάζει συνέχεια το παρακάτω, όποια σελίδα σας και αν πάω να ανοίξω ?
   Βάλτε τον ΙΤ να το τσεκάρει.

   Suspicious connection blocked
   now

   Feature:
   Online Threat Prevention

   firefox.exe attempted to establish a connection relying on an expired certificate to scnd-tr.com. We blocked the connection to keep your data safe since websites must renew their certificates with a certification authority to stay current, and outdated security certificates represent a risk

  6. Ντροπή σας. Ούτε για φτύσιμο δεν αξίζετε. Καστορια Φλώρινα Γρεβενά ζούμε τα μειον15 και δεν δίνει κανείς σημασία. Υπάρχουν παππούδες στα χωριά που δεν μπορούν να βγουν για ψωμί. Σκουπίδια σηχαμενα

  7. Πεθανα στο γελιο οταν το ακουσα!
   Κλεινει ολα τα σχολεια…χωρις να χιονισει!
   Τι να πουν και στη Δυτ. Μακεδονια που εχει -15.
   Τι φλωροι ειν’αυτοι ρε φιλε…!

  8. Πω ρε χαρα τα κουμμουνοκαθηγητακια να πεφτει η μοισθουλαρα και να χαιρονται αραγμα………………….

  9. Ο Αποπατούλης και η Αποπατούλενα

  10. Τεμπελόσκυλα και κοπρόσκυλα!!!
   Τα σχολεία δεν έπρεπε να έχουν κλείσει ούτε 1 ημέρα τα τελευταία χρόνια, ούτε λόγω κορονοϊού, ούτε τίποτε άλλο.
   Τα τεμπέλικα Ελληνόπουλα πρέπει να μάθουν όσο περισσότερα γράμματα μπορούν, γιατί θα τα καταπιούν αμάσητα οι Ασιάτες και ΒοριοΕυρωπαίοι.

   1. Εσύ από κάποια σημαντικά μαθήματα συντακτικού και ορθογραφίας έλειπες όμως, σωστά; Πριν κράξεις τον οποιονδήποτε κάνε πρώτα μια συζήτηση με τον καθρέπτη σου.

  11. Προφανώς και η κακοκαιρία είναι πρόσχημα , το κλείσιμο των σχολείων γίνεται ξεκάθαρα για τον Κορονοϊό….. Απλά δεν θέλουν να παραδεχτούν την αποτυχία της διαχείρισης τους….

  12. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !
   Και στην Αιτωλοακαρνανία κλείνουν -ΜΕ ΛΙΑΚΑΔΑ σήμερα-τα σχολεία ΔΎΟ(2) ημέρες!!!

  13. Τι καρακιτς ζευγαρι του πανω μαχαλα! Εμεις οι βλαχοι οπως λαχει!

  14. Ο ΠΑΤΣΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΤΣΟΥΛΑΙΝΑ !

   1. Έκλεισαν τα Σχολεία γιατί τα παιδιά είναι με ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ λόγω Covid . ΜΗΝ είσαστε άδικοι .
    Και σε άλλες Ευρωπαικές χώρες έχουν χάσει μαθήματα π.χ στην Ολλάνδία πριν τα Χριστούγεννα 1 εβδομάδα αλλά προφανώς εσείς δεν το γνωρίζετε, διότι δεν είσαστε παντογνώστες .

  Comments are closed.