ΑΣΦΑΛΕΣ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ JOHNSON&JOHNSON ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! ΑΥΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ASTRAZENECA ΠΟΥ ΤΟ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗ “ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ” ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ-ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;

  Κοινοποίηση:
  εμβολίο Pfizer BioNTech

  Η Μαρία Θεοδωρίδου κατά τη σημερινή ενημέρωση για τα εμβόλια, μίλησε για την αναστολή της «πρεμιέρας» του εμβολίου της Johnson & Johnson που κανονικά ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, με αφορμή έξι περιπτώσεις θρομβωτικών επεισοδίων στις ΗΠΑ, σε σύνολο 6,8 εκατομμυρίων εμβολιασμών.

  «Το εμβόλιο αυτό προέρχεται από έρευνες δεκαετιών κι έχει παρασκευαστεί με την μέθοδο του ιικού φορέα. Είναι διαφορετικό ως προς το εμβόλιο της Astrazeneca. Έχει πολλά πλεονεκτήματα: Γενικά τα εμβόλια με ιογενή φορέα είναι ανθεκτικά σε σχέση με τα υπόλοιπα. Διατηρούνται σε συνήθεις θερμοκρασίες ψύξης και είναι ευκολότερο να μεταφερθούν. Αλλά το πιο σημαντικό, είναι μονοδοσικό. Η προστασία αρχίζει μετά από 24 μέρες από τον εμβολιασμό, ενώ η αποτελεσματικότητά του ξεκινά μετά από 28 ημέρες σε ποσοστό πάνω από 80%. Μετά από 49 μέρες προστατεύει απολύτως τόσο από βαριά νόσηση, όσο και από θάνατο», είπε ακόμα.

  «Ας κάνουμε λίγη υπομονή για τις γνωμοδοτήσεις με την ελπίδα ότι θα έχουμε ακόμα ένα όπλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας», είπε καταλήγοντας για το θέμα.

  Εμβόλια και εγκυμοσύνη

  «Η βασική θέση παγκοσμίως για τις εγκύους ήταν απαγορευτική: Δηλαδή όχι εμβολιασμός με εμβόλιο κατά του Covid κατά την κύηση», είπε συνεχίζοντας η Μαρία Θεοδωρίδου και συνέχισε: «Σε δεύτερη φάση φτάσαμε στην οδηγία να γίνεται το εμβόλιο υπό προϋποθέσεις αν η έγκυος έχει αυξημένο κίνδυνο. Τα πρόσφατα στοιχεία, που προ δύο ημερών ανακοινώθηκαν, στηρίζονται σε ένα μητρώο που αριθμεί πάνω από 90.000 κυήσεις και αποδεικνύει ότι δεν εντοπίστηκε κανένα σήμα κινδύνου από τους εμβολιασμούς των εγκύων. Αυτό άναψε το πράσινο φως για οδηγία και των βρετανικών Αρχών».

   Μ. Θεμιστοκλέους: Μέχρι στιγμής πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι από 2.530.000 εμβολιασμοί
  Μέχρι στιγμής πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι από 2.530.000 εμβολιασμοί, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για την πορεία του σχεδίου “Ελευθερία”.

  Περισσότεροι από 1.760.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί, τουλάχιστον με μια δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε εμβολιαστική κάλυψη 16,75% και 770.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 7,35%.

  Επισήμανε πως με βάση τον προγραμματισμό που έχει γίνει, άνοιξε η πλατφόρμα ραντεβού για τους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου, των ηλικιών από 18-59, ενώ την Τετάρτη 21 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι εκπαιδευτικοί και οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 55-59. Ακολούθως, το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι ηλικίες 50-54.

  Σχετικά με τις παραδόσεις των εμβολίων είπε ότι από την BioNTech-Pfizer περιμένουμε 2.150.000 δόσεις τον Μάιο και 2.425.000 τον Ιούνιο. Από την εταιρεία Monterna, περιμένουμε 354.000 τον Μάιο και 408.000 τον Ιούνιο. Από την Johnson & Johnson έχουμε παραλάβει 33.600 δόσεις και αναμένουμε 300.000 τον Μάιο και 960.000 τον Ιούνιο. Τέλος, από την AstraZeneca περιμένουμε 450.000 δόσεις για κάθε μήνα.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  7 Σχόλια

  1. Το Τζόκερ είναι πιο σίγουρο ότι θα το κερδίσω…. απ την ασφάλεια των συγκεκριμένων εμβολίων. Έλεος το σιχαίνομαι αυτό το καθεστώς που μας κυβερνά (τυραννία….).

  2. Είκοσι ενός χρόνων φητητής ιατρικής έκανε το εμβόλιο στην Αμερική και την επόμενη ημέρα απεβίωσε

  3. Υπήρχε καμία περίπτωση να μην θεωρηθεί ασφαλές; Απλά αρνούνται την καταγραφή παρενεργειών και έτσι δεν έχουν και κρούσματα.

  4. ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ. ΕΔΩ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΑΚΟΜΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΤΑΛΚ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ.

  Leave a Response