ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ: ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ ΤΗΝ 1η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – ΜΟΝΟ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΣΤΙΣ “ΚΟΚΚΙΝΕΣ” ΠΕΡΙΟΧΕΣ – ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ LOCKDOWN ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

  Κοινοποίηση:
  χαρδαλιας

  Συνέντευξη Τύπου για την πορεία της πανδημίας, αλλά και ενημέρωση για το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων, αλλά και για τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν δίνουν αυτή τη στιγμή, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο Αναπληρωτής του Υπουργείου Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης καθώς και οι καθηγητές Βάνα Παπαευαγγέλου και Γκίκας Μαγιορκίνης.

  Για το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων η κα Παπαευαγγέλου είπε ότι το άνοιγμα των σχολείων είναι προτεραιότητα. Και ανακοίνωσε ότι από την 1η Φεβρουαρίου ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια με ομόφωνη απόφαση της επιτροπής. «Για τις κόκκινες περιοχές εισηγηθήκαμε να λειτουργήσουν μόνο τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα μείνουν κλειστά», είπε.

  Η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε τα μέτρα με τα οποία θα ανοίξουν τα σχολεία:

  Τα μέτρα είναι:

  – η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,

   – τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών,

  – οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,

  – η χρήση αντισηπτικών,

  – οι σχολαστικοί καθαρισμοί,

  – οι τακτικοί αερισμοί των χώρων,

  – τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.

  – οι σχολικοί εορτασμοί με μέτρα,

  – οι επισκέψεις / περίπατοι ανά τμήμα, κ.α.

  Επιπλέον, θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ, όπως και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Για παράδειγμα μόλις αυτήν την εβδομάδα έγιναν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στον Ασπρόπυργο, περιοχή με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, και δεν είχαμε ούτε ένα θετικό αποτέλεσμα.

  Επίσης έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί η ειδική πλατφόρμα edu.testing.gov.gr, μέσω της οποίας εκπαιδευτικοί και μαθητές άνω των 16 ετών μπορούν να αιτηθούν δωρεάν εξέταση για τον κορωνοϊό. Ενημερώνονται για το ραντεβού τους μέσω SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα. Είναι μέτρο καθαρά προληπτικής φύσης αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία.

  «Καλούμε και τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως και τους μαθητές άνω των 16 ετών, να την αξιοποιήσουν για δωρεάν εξέταση», είπε η κα Κεραμέως.

  Νίκος Χαρδαλιάς: Παράταση του lockdown για μια εβδομάδα – Δεν επιτρέπεται το κυνήγι και το ψάρεμα

  Αλλαγές σε κάποια από τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα καθώς και την παράταση τους για ακόμα μία εβδομάδα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

  Σε συνέχεια, της σημερινής σύσκεψης της Επιτροπής, αποφασίστηκαν τα εξής:

  – Τα υφιστάμενα μέτρα παρατείνονται για ακόμα μία εβδομάδα. Δηλαδή και για την επόμενη εβδομάδα δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό, εξακολουθούν να ισχύουν τα SMS και οι έντυπες δηλώσεις και δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, με τις εξαιρέσεις που έχουν προβλεφθεί. Επίσης, η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

  – Παράταση της απαγόρευσης του κυνηγιού και του ψαρέματος. Από την παράταση της απαγόρευσης εξαιρούνται οι Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης όπου στο πλαίσιο της πρόληψης της μετάδοσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στη χώρα μας θα επιτραπεί το κυνήγι αγριόχοιρου μόνο σε αυτές τις τρεις περιφερειακές ενότητες. Στην περίπτωση αυτή το κυνήγι θα επιτρέπεται εντός της περιφερειακής ενότητας και μόνο και έως τέσσερα άτομα – δύο σε κάθε αυτοκίνητο. Σε περίπτωση παραβίασης των σχετικών όρων θα επιβάλλεται εκτός των προβλεπόμενων κυρώσεων και ανάκληση της σχετικής άδειας κυνηγιού και απαγόρευση λήψης νέας άδειας για μία τριετία.

  Το θέμα του κυνηγιού και του ψαρέματος θα συζητηθεί και την επόμενη Παρασκευή ενώ θα ανοίξει και η συζήτηση για το θέμα των αθλητικών δραστηριοτήτων.

  Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι αλλάζει ο αριθμός των επιβαινόντων στα ταξί. Συγκεκριμένα επιτρέπονται 2 επιβαίνοντες πλέον πλην του οδηγού.

  Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές που έχουν νοικιασμένα σπίτια στον τόπο σπουδών τους να πάνε εντός 72 ωρών να αδειάσουν, ξενοικιάσουν τις φοιτητικές τους κατοικίες εφόσον το επιθυμούν, με απαραίτητο αποδεικτικό τη λήξη του μισθωτηρίου από το TAXISNET).

  Επιτρέπεται, επίσης, σε ήδη ελλιμενιζόμενα σε ελληνικά λιμάνια κρουαζιερόπλοια να μετακινηθούν σε ναυπηγεία αποκλειστικά της ηπειρωτικής Ελλάδας για εργασίες επισκευών και συντήρησης.

  Επίσης, αποφασίστηκε η επαναλειτουργία με φυσική παρουσία των μαθητών των Γυμνασίων και των Λυκείων από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου. Να σημειωθεί ότι στις επιβαρυμένες περιοχές στις οποίες ισχύουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα, τα Λύκεια θα συνεχίσουν να λειτουργούν με το σύστημα της τηλε-εκπαίδευσης, ενώ τα Γυμνάσια θα λειτουργούν δια ζώσης.

  Επίσης, από την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου ανοίγουν και τα καταστήματα ΟΠΑΠ (όχι όμως τα ΟΠΑΠ Play) υπό την προϋπόθεση πάντα ότι αυτό θα επιτραπεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

   

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  11 Σχόλια

  1. Μην ενοχλειτε τα τερατα μορφωσεως(τους καθηγητες εννοω).Αυτοι ειναι ικανοι μονο για απεργιες.

  2. Φιλος καθηγητης μου ειπε το εξης: Τι θελουν και ανοιγουν τα γυμνασια μεσα στο κρυο? Καλα γινεται η εκπαιδευση απο το σπιτι.2500€ μαζι με την συζυγο του επισης καθηγητρια εχουν τον μηνα και κλαιγονται οτι ειναι λιγα.Πληρωνε μαλακα Ελληνα αυτα τα λεσια ακομα.Τα παιδια μας ετσι κ’αλλιως δεν τα μαθαινουν τιποτα αυτα τα αποβρασματα.

  3. Θα τα ξανακλείσουν πάλι, μην χαίρεσται. Χρησιμοποιούν έναν ιό για να μας κάνουν δούλους χωρίς δικαιώματα χωρίς ελευθερίες χωρίς αδερφό και φίλο. Όσοι περιμένετε ότι χωρίς δυναμική αντίδραση θα κερδίσουμε πάλι την λεφτερια, είσαστε γελασμένοι. Μεταλλάξεις, τέταρτα, έκτα, εκατοστά κύματα του ιού. Έτσι θα σου πουν.

  4. Παίρνουν εντολές από ένα τσούρμο αληταράδες, επιστήμονες του κώλου και έρχονται και μας τις ανακοινώνουν.

  5. Εσείς τι λέτε, πάντα έτσι και χειρότερα φυλακισμένοι θα ζούμε από δω και πέρα;;;
   Τι βαριά τιμωρία για το ανθρώπινο γένος!!!!

   1. Μέχρι τότε, εάν συνεχίσεις έγκλειστος υπακούοντας στους απατεώνες Εβραίους που σου έχουν φέρει να σε κυβερνούν, είναι πολύ πιθανόν να μην υπάρχεις…….! Αυτό είναι και το σχέδιο!!!!!! Με τους λαθροπίθηκους και τις πόλεις που τους φτιάχνουν, όλα καλά:::::

  Leave a Response