AYTO EINAI TO ΡΕΠΟΡΤΑΖ! ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΑ ΚΟΛΑΝ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΡΙΝΑΣ ΚΑΙ Η ΘΡΑΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΣΤΡΟΦΕΣ!ΤΟ ΝΕΟ …ΖΕΥΓΑΡΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ “ΨΗΝΕΙ ΤΟ ΨΑΡΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΕΡΙΕΣ”. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ…

  Κοινοποίηση:
  GKLETSOS GEROULANOS

  Κρεμάστε τους κουδούνια

  Αυτό είναι το ρεπορτάζ  της εφημερίδας ΜΑΚΕΛΕΙΟ για το οποίο μιλάει όλη Ελλάδα

  Ένα νέο «ζευγάρι» αρχίζει να ανατέλλει στην πολιτική σκηνή και όχι μόνο όμως. Πρόκειται για δύο πρόσωπα που δείχνουν αταίριαστα αλλά να, που έχουν κάνει τη μεγάλη έκπληξη και …κούμπωσαν απολύτως μεταξύ τους σε όλα τα επίπεδα. Κι όπως μαθαίνουμε από τους ανθρώπους μας, πρόκειται για τον Παύλο Γερουλάνο και για τον Απόστολο Γκλέτσο!

  Τι κοινό έχουν αυτοί οι δύο; Να ξεκινήσουμε από το πιο …ανώδυνο. Είναι και οι δύο άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο ένας, ο Γκλέτσος, παλιότερος και ο άλλος, ο Γερουλάνος, νεότερος. Και οι δυο πρόκειται να δώσουν δύσκολες εκλογικές μάχες τον ερχόμενο Μάιο, δηλαδή σε λιγότερο από τέσσερις μήνες. Ένα δεύτερο κοινό που έχουν είναι ότι και οι δυο είναι αουτσάιντερ σε αυτές τις εκλογικές μάχες και όχι τα φαβορί…

  Οι πληροφορίες από τους ίδιους ανθρώπους μας αναφέρουν ότι ο Γερουλάνος και ο Γκλέτσος, ο Παύλος και ο Απόστολος, γνωρίστηκαν πιο καλά μεταξύ τους με αφορμή τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και τις «κοινές αγωνίες» τους για την τύχη τους σε αυτές τις εκλογές. Δεν είναι όμως απολύτως βέβαιο ότι μόνο η αυτοδιοίκηση έπαιξε ρόλο. Λένε ότι η γνωριμία τους προϋπήρχε και μάλιστα ο Γερουλάνος πήρε την ιδέα να δοκιμάσει και τη δική του τύχη στο στίβο των δημοτικών εκλογών από τον “έμπειρο” Γκλέτσο.

  Όπως και να έχει, οι δυο τους τον τελευταίο καιρό έχουν έρθει πολύ κοντά όχι μόνο σε αυτοδιοικητικό επίπεδο αλλά και σε προσωπικό. Η γνωριμία τους εξελίχθηκε σε μια πολύ στενή και «ζεστή» φιλία, σε μια φιλία κυριολεκτικά αδελφική. Αυτή η ιδιαίτερη φιλία, που όπως λένε χαρακτηριστικά αυτοί που ξέρουν «θα μπορούσε να ξεπεράσει για το πάθος και την αφοσίωσή της και αυτήν που είχαν στην αρχαιότητα πρόσωπα όπως Δάμων και ο Φιντίας», δεν είναι όμως γνωστή ευρύτερα. Οι δυο τους αποφεύγουν, για λόγους που προφανώς εκείνοι ξέρουν καλύτερα, να την κάνουν γνωστή χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αφιερώνουν αρκετό χρόνο ο ένας στον άλλο. Αρκετό; Ενδεχομένως όχι, αφού τώρα πια οι προεκλογικές υποχρεώσεις τόσο του ενός όσο και του άλλου έχουν αρχίσει να μεγαλώνουν. Εβδομάδα με την εβδομάδα η εκλογική μάχη θα γίνεται σκληρότερη κι έτσι τα περιθώρια του προσωπικού χρόνου για όλους τους εμπλεκόμενους θα μειώνονται.
  ——————————–
  Τόσο ο Π. Γερουλάνος πάντως όσο και ο Απ. Γκλέτσος, αν και δεν έχουν εμφανιστεί δημοσίως μέχρι τώρα κάπου μαζί, είναι άτομα «απελευθερωμένα» (…) στον τρόπο της σκέψης και της συμπεριφοράς τους. Ο πρώτος, είχε αρχίσει να γίνεται γνωστός μετά το 2.000 ως στενός συνεργάτης και πολύ κολλητός του Γιωργάκη Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών. Ήταν οι εποχές που κυκλοφορούσε στο Κολωνάκι, όπου και μένει, φορώντας πολύ εφαρμοστά κολάν, από αυτά που φοράνε όχι μόνο οι χορευτές και οι μπαλαρίνες αλλά κι εκείνοι που θέλουν να δείξουν ότι δεν έχουν …προκαταλήψεις και ότι αν και άντρες τα …κάνουν όλα. Ως «κηπουρός» του Γιωργάκη ήταν εξάλλου κι αυτός –κι αργότερα όταν έγινε υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού- φανατικός υπέρμαχος των «δικαιωμάτων» όλων των κοινωνικών …μειονοτήτων, των ομοφυλοφίλων, των λεγόμενων ΛΟΑΤΚΙ, του σύμφωνου συμβίωσης, της δυνατότητας τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, της νομιμοποίησης της κάναβης κ.ο.κ. Ο δεύτερος, ο Γκλέτσος, από την πλευρά του μίλησε πιο …ανοικτά πριν από αρκετό καιρό. «Ναι έχω πάει και με άντρα και ήταν πολύ ωραία» είχε πει …υπερήφανος στην εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου και με …καμάρι είχε προσθέσει: ‘Εμείς στην Στυλίδα ψήνουμε τα ψάρια κι από τις δύο μεριές…»

  Σαν χαρακτήρες είναι διαφορετικοί. Ο Γερουλάνος είναι «κολεγιόπαιδο», με αριστοκρατική καταγωγή, από βασιλική οικογένεια, πλούσιος, με σύζυγο που κατάγεται από την Συρία και ως εκ τούτου άνθρωπος με όλα τα χαρακτηριστικά της καλής κοινωνίας. Αντίθετα ο Γκλέτσος είναι πιο «λαϊκός» τύπος, που συγκαταλέγεται στους «πιο περιζήτητους εργένηδες» αν και στο μακρινό παρελθόν είχε παντρευτεί για …λίγο την κόρη της Ζωής Λάσκαρη και του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Μαρία Ελένη. Επίσης αντίθετα με τον Γερουλάνο και τη βασιλική του καταγωγή, αυτός στα νιάτα του ήταν με το ΚΚΕ και ως «κομμουνιστής» βγήκε πρώτη φορά δήμαρχος στην Στυλίδα. Κι ακόμη, είναι πιο αψύς σαν χαρακτήρας και δεν τόχει σε τίποτα σε λύσει το ζωνάρι του οποιαδήποτε στιγμή για καβγά ενώ ο άλλος είναι ένας ήπιος, μειλίχιος και ευγενής αστός. Αν και είναι εντελώς αντίθετα τα προφίλ τους ωστόσο κατάφεραν και ήρθαν πολύ κοντά ο ένας στον άλλον. Σαν να λέμε ότι καθώς ο ένας είναι «αντίθετος» με τον άλλο, ο ένας «συμπληρώνει» κιόλας τον άλλο.
  ————————————–
  Εκτός από τη στενή φιλία τους, είναι και το «δίδυμο» που στις εκλογές του Μαΐου θα προκαλέσει πιθανότατα και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ο Π. Γερουλάνος κατεβαίνει ως αουτσάιντερ στο δήμο Αθηναίων επιδιώκοντας να είναι αυτός που θα περάσει στον δεύτερο γύρο και θα αναμετρηθεί με τον Κ. Μπακογιάννη που είναι το φαβορί. Ταυτόχρονα, ο Απ. Γκλέτσος πήρε το ρίσκο ύστερα από αρκετές τετραετίες άνετης εκλογής στην Στυλίδα να διεκδικήσει ως «ανεξάρτητος» την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και να προσπαθήσει να βγει περιφερειάρχης κόντρα στον υποψήφιο της ΝΔ Σπανό, που είναι ο «διάδοχος» του Μπακογιάννη. Είναι κι αυτό ένα ακόμη κοινό που ενώνει Γερουλάνο και Γκλέτσο αφού και οι δυο θέλουν να νικήσουν το βλαστάρι της Ντόρας…

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ Η Απάντηση υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων Παύλου Γερουλάνου σε δημοσίευμα της εφημερίδας “ΜΑΚΕΛΕΙΟ”

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  2 Σχόλια

  1. Αφτοι δεν θέλουν ψαρη απο πισο….αλλα ιλεκτροφορο χελη χαχαχα

  Comments are closed.