16Η ΜΕΡΑΡΧΙΑ: “ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΔΙΟ. ΤΟ ΠΕΡΝΑΜΕ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ”. ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

  Κοινοποίηση:
  EVROS

  ι16η Μεραρχία: Κανένα ποτάμι δεν είναι εμπόδιο – Περνάμε όποτε το θελήσουμε – Αυτό το μήνυμα εκπέμπουν τα στελέχη στον Έβρο με την άσκηση «Διάβαση Ποταμού»

  Έβρος, αποστολή Ιωάννα Ηλιάδη

  Το εντυπωσιακό Κέντρο Εκπαίδευσης Πλωτών της 16ης Μεραρχίας στον ποταμό Άρδα, επισκέφθηκε το Armyvoice.gr όπου αρακολούθησε άσκηση διάβασης ποταμού ή υδάτινου κωλύματος όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην στρατιωτική ορολογία.

  Κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω της ζέστης που επικρατεί, τα στελέχη δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να ενεργούν για τον κοινό σκοπό, που δεν ήταν άλλος από το να δημιουργήσουν συνθήκες επίθεσης στην απέναντι όχθη του ποταμού.

  Είναι εικόνες που σίγουρα θα πρέπει να δουν όλοι όσοι από την ασφάλεια του air-condition κάνουν εκτιμήσεις για τις δυνατότητες του ελληνικού στρατού.

  Το βέβαιο είναι πως τα στελέχη που υπηρετούν στην πλέον απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας, στέλνουν ηχηρό μήνυμα ότι είναι άρτια επαιδευμένα και ετοιμοπόλεμα για οποτεδήποτε χρειαστεί.

  Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες που καταγράψαμε και παρουσιάσαμε σε χθεσινό δημοσίευμα και στο τέλος του κειμένου το εντυπωσιακό VIDEO από τον Άρδα

  Διάβαση Ποταμού
  Οι επιχειρήσεις διάβασης ποταμού αποσκοπούν στη γρήγορη μεταφορά στην απέναντι όχθη της επιτιθέμενης δύναμης για καταστροφή του αμυνόμενου.

  Η επιχείρηση αυτή διαφέρει των άλλων χερσαίων επιθέσεων διότι απαιτεί ειδικό υλικό και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό.

  Οι περιορισμένες σε έκταση κατάλληλες περιοχές διάβασης εξαναγκάζουν συχνά τη διοχέτευση της επίθεσης μόνο σε αυτές.
  Ο έλεγχος των τμημάτων είναι δύσκολος κατά τη διάρκεια της διάβασης, ενώ οι τρόποι ενεργείας είναι περιορισμένοι, κατά το χρόνο που τα τμήματα βρίσκονται επί του ποταμού.

  Στο διαμορφούμενο νέο επιχειρησιακό περιβάλλον και υπό το πρίσμα χρησιμοποίησης δυνάμεων εξοπλισμένων με μέσα σύγχρονης τεχνολογίας, αμφίβια ταχυκίνητα μέσα και επιθετικά ελικόπτερα, με δυνατότητα κάθετης υπερκέρασης και προσβολής στόχων σε βάθος, εξασθενεί η υιοθέτηση ενέργειας με κατάτμηση της επιχείρησης σε φάσεις.

  Έτσι η διεξαγωγή της όλης επιχείρησης σε μια φάση για την κατάληψη αντικειμενικών σκοπών σε βάθος είναι η συνήθης περίπτωση.

  Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την κατάληψη των αντικειμενικών σκοπών επί της γραμμής του προγεφυρώματος, από αεροκίνητες δυνάμεις, σε συνδυασμό με την ενέργεια των δυνάμεων διαβάσεως του ποταμού και στη συνέχεια συνένωση των δυο δυνάμεων.

  Τα σημεία διάβασης πρέπει να αναγνωρίζονται με μεγάλη προσοχή, προκειμένου να καθορισθούν τα καλύτερα δρομολόγια εισόδου σε αυτά.

  Τα χαρακτηριστικά τους είναι τα ακόλουθα:

  Η απέναντι όχθη να κατέχεται ελαφρώς από τον εχθρό.
  Το έδαφος να επιτρέπει γρήγορη κίνηση και στις δυο όχθες.
  Το ρεύμα του ποταμού να είναι μέτριο.
  Να μην υπάρχουν εμπόδια εντός του ποταμού.
  Οι όχθες του ποταμού να επιτρέπουν ευχερή είσοδο και έξοδο.
  Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες που κατέγραψε η κάμερα στον Άρδα ποταμό, οποίος ενώνεται με τον Έβρο, που αποτελεί φυσικό σύνορο Ελλάδας – Τουρκίας.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  7 Σχόλια

  1. ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ή ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ , ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΟΥΤΕ (1) ΧΡΟΝΟ Ο ΤΣΥΡΙΖΑΣ ΑΝΤΕΞΕ 3,5 χρόνια ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΝΕΨΗ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΑΠΑΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ , ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ , ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ
   ΠΟΠΗΣ, ΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΣΥΡΙΖΑ , ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 40% ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΗ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΕΙ.

  2. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΟΥ <>ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥ. ΠΛΑΚΩΣΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ! ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΧ ! ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ !ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΓΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΓΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ !

  3. Διάβαση στο σαγγαριο θέλουμε να κάνετε…. Να τελειώσετε αυτό που αφήσανε οι παππούδες μας μισό το θέρος του 1921..και να βαδισετε κατά της άγκυρας για να πιούμε τσάι εκεί όπως έλεγε ο Θεοτόκης..

  4. 18 μήνες στρατό όποτε μην μας το παίζουν τώρα RAMBO αυτοί που έχουν γίνει Φιλιπινέζες των ΛΑΘΡΟ!!! Επίσης θα ήθελα να ξέρω που είναι όλοι αυτοί οι ψευτο-κομάντος??? Όταν περνάνε οι ορδές των ΛΑΘΡΟ τον Έβρο (ο στρατός της Αλ-Κάιντα δηλαδή) και δεν σταματάει όλους αυτούς τους ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΚΑΝΕΙΣ!!! Καλή η φιγούρα και οι ασκήσεις αλλά η πιο σημαντική δουλειά του στρατού είναι να ΦΥΛΑΕΙ τα ΣΥΝΟΡΑ!!!

  5. Το πρόβλημα στην Ελλάδα, δεν είναι ο Στρατός …
   Ο Στρατός πάντοτε ετοιμοπόλεμος είναι και, ιστορικά, έχει αποδειχθεί ότι διακρίνεται για την γενναιότητα, τον ηρωϊσμό, της αυτοθυσία του …
   Το πρόβλημα, τουλάχιστον μετά την μεταπολίτευση, είναι τα ανθελληνικά πολιτικάντικα ρεμάλια, τα οποία αποφασίζουν και δίνουν τις εντολές …

  Leave a Response