ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΗΣ MOSSAD-ΈΤΟΙΜΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΔΑΡΕΙΟΣ» – ΈΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΙΡΑΝ-ΙΣΡΑΗΛ

  Κοινοποίηση:
  Cz3aCfkXcAEHaOb

  Oι δηλώσεις του Ισραηλινού επικεφαλής της MOSSAD για το Ιράν,  προμηνύουν νέες εξελίξεις στην κόντρα του Τελ Αβιβ με την Τεχεράνη οι οποίες δείχνουν ακόμα  και πολεμική εμπλοκή.

  Το Ισραήλ γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα μέσα στο Ιράν, παρόλο που  είναι ένα κράτος προσαρμοσμένο στα ακραία  θρησκευτικά πρότυπα και οι πάντες και τα πάντα παρακολουθούνται.  

  «Το Ισραήλ διαθέτει εκατοντάδες πράκτορες μέσα στο Ιράν», δήλωσε ο επικεφαλής της Mossad,  Yossi Cohen κατά τη διάρκεια μιας κλειστής συνόδου στο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Israel National News στις 9 Ιανουαρίου 2017.

  «Έχουμε μάτια και αυτιά, ακόμα μέσα  στο Ιράν», ανέφερε ο Cohen. Ενώ  προειδοποίησε επίσης ότι το Ιράν επεκτείνεται περαιτέρω στην περιοχή.

  «Οι Ιρανοί εξαπλώνονται σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή με μια τεράστια ποικιλία δυνάμεων και δεν τους κρατάει  τίποτα», τόνισε ο ίδιος για την προσπάθεια αναβίωσης της πάλαι ποτέ περσικής αυτοκρατορίας την οποία  επιθυμούν οι μουλάδες» .

  Ο επικεφαλής της Mossad πρόσθεσε ότι η Τεχεράνη βρίσκεται στο δρόμο «να πραγματοποιήσει το όνειρό της να δημιουργήσει αυτό που σχεδόν ισοδυναμεί με μια χερσαία και αεροπορική γέφυρα, επιτρέποντάς της  να προωθήσει  στρατεύματα σε όλη τη Μέση Ανατολή.

  Πρόκειται για το σχέδιο «Δαρείος» με την δημιουργία διαδρόμων σε Λίβανο, Συρία και Υεμένη για τον έλεγχο της Μέσης Ανατολής .

  Υπενθυμίζουμε την μυστική συνάντηση του Λευκού Οίκου πριν μερικές ημέρες , η οποία ήρθε στο φως της δημοσιότητας,  και η οποία οδήγησε  στην ίδρυση ειδικής ομάδας εργασίας Αμερικανών και Ισραηλινών για την αποτροπή της αύξησης της δύναμης του Ιράν και της πλήρης «εξουδετέρωσης του».

  Οι ανώτατοι αξιωματούχοι εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ και του Ισραήλ κατέληξαν σε συμφωνία πριν από τρεις εβδομάδες στην Ουάσινγκτον σχετικά με ένα κοινό σχέδιο εργασίας για την αντιμετώπιση της ιρανικής δραστηριότητας στη Μέση Ανατολή, ανέφερε το ισραηλινό  κανάλι 10.

  Η συνάντηση σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας συνεργασίας με το Ιράν, ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ στην The Jerusalem Post.

  Το έγγραφο, που χαρακτηρίζεται από έναν εκπρόσωπο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των Η.Π.Α. ως ένα άτυπο πλαίσιο, ακολουθεί την ομιλία του Προέδρου Ν.Τραμπ τον Οκτώβριο, στην οποία περιγράφει μια νέα αμερικανική πολιτική «προσέγγιση» στην Ιρανική Ισλαμική Δημοκρατία, σύμφωνα με την οποία θα επανεξετασθεί πλήρως η πυρηνική συμφωνία με το Ιράν.

  «Είναι ακριβέστερο να πούμε ότι είναι ένα έγγραφο-πλαίσιο, και όχι ένα σχέδιο που έχει ολοκληρωθεί και ξεκαθαρίσει», δήλωσε ο αξιωματούχος των ΗΠΑ. «Είναι ένα πλαίσιο για μελλοντική συνεργασία. Δεν είναι το τελικό αποτέλεσμα μιας διαδικασίας, είναι κάτι περισσότερο όμως από μια αρχή», κατέληξε ο ίδιος.

  Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει εάν η συμφωνία δεσμεύει τις ΗΠΑ να συντονίσουν την επικείμενη στρατηγική τους για την πυρηνική συμφωνία του Ιράν με τους Ισραηλινούς.

  Αλλά «ο στόχος μας είναι να αρνηθούμε στο Ιράν όλα τα μονοπάτια για ένα πυρηνικό όπλο», δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

  Ισραηλινή εφημερίδα αναφέρει στην συνάντηση την παρουσία του Ισραηλινού επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Meir Ben-Shabbat και  ομάδας των ΗΠΑ υπό τον  Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας H.R. McMaster καθώς και  ανώτερων αξιωματικών  και διπλωματικών αξιωματούχων .

  Σύμφωνα με εφημερίδα , επιτεύχθηκε συμφωνία για τους περιφερειακούς στόχους στην περιοχή και συγκροτήθηκαν αρκετές ομάδες εργασίας, μεταξύ των οποίων μία για την αντιμετώπιση κοινών συγκεκαλυμμένων και διπλωματικών μέτρων για την αποτροπή της απόκτησης πυρηνικών όπλων από την Τεχεράνη,  την παρακολούθηση και εξακρίβωση ότι δεν παραβιάζεται η πυρηνική συμφωνία που υπογράφηκε το 2015.

  Η ομάδα αυτή θα επικεντρωθεί επίσης στην άσκηση πρόσθετης πίεσης στην Ιρανική ισλαμική Δημοκρατία, τόσο μέσω συγκεκαλυμμένων όσο και επίσημων διπλωματικών ενεργειών και άλλων μυστικών επιχειρήσεων.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  Leave a Response