ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΦΩΝΑΖΑΝ!- «ΗΣΥΧΑΣΤΕ, ΖΟΥΜΕ ΣΕ MIA EIKONIKH ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!»- ΤΩΡΑ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ… (ΒΙΝΤΕΟ- ΣΟΚ)

Κοινοποίηση:
ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

Ρεπορτάζ- επιμέλεια: Μαρίνα Νικολάκη
 
Ένα ερώτημα που βασάνιζε τον άνθρωπο πάντα είναι το εαν «είναι πραγ­ματικότητα ό,τι αντιλαμβάνονται οι αισθήσεις μας» ή μήπως αποτελεί ένα «matrix», ένα «δημιούργημα του μυαλού μας». Όπως αναφέρει ο Σέξτος, ο Δημόκριτος σε αυτό το ερώτημα έδωσε μια σαφή απάντηση.
 
Λέει κατά λέξη, «υπάρχουν δύο μορφές γνώσης, μία γνήσια και μία νόθα. Στη νόθα ανήκουν όλα τα παρακάτω, η όραση, η ακοή, η οσμή, η γεύση, η αφή. Η άλλη μορφή γνώσης είναι γνήσια, που είναι ξέχωρη από αυτή».
 
Ας δούμε την άποψη της επιστήμης πάνω σε αυτό το θέμα μέσω του φαινομένου της συναισθησίας. Όπως έχει διαπιστωθεί, υπάρχουν άνθρωποι που παρουσιάζουν την ιδιότητα να μπλέκουν μεταξύ τους τις αισθήσεις τους. Με τον τρόπο αυτό, οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να ακούνε τις γεύσεις ή να βλέπουν χρώματα και σχήματα όταν ακούνε ήχους ή και το αντίστροφο.
 
Η κα­τάσταση αυτή ονομάζεται «συναισθησία». Το ότι τα ερεθίσματα, τα οποία δέχεται το μάτι μας, μπορούμε να τα σχηματοποιήσουμε ως ήχους και τα ερεθίσματα που δέχονται τα αφτιά μας ως χρώματα και σχήματα, μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι «οι εντυπώσεις των αισθήσεων, άρα και ο κόσμος που αντιλαμβα­νόμαστε, είναι αποτέλεσμα της δομής τον εγκεφάλου μας και όχι μια αντικειμενική πραγματικότητα», σημειώνει ο καθηγητής αστροφυσικής  Μάνος Δανέζης στο ΑΠΘ με θέμα: “Η ψευδαίσθηση των αισθήσεων»

Το The Matrix είναι μία κινηματογραφική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, σε σενάριο και σκηνοθεσία των Λίλι και Λάνα Γουατσόφσκι.

Η ταινία περιγράφει ένα μέλλον στο οποίο ο κόσμος όπως τον ξέρει ο άνθρωπος είναι το Matrix, μια εικονική πραγματικότητα που δημιουργήθηκε και συντηρείται από νοήμονες μηχανές προκειμένου να κατευνάσει, υποτάξει και εκμεταλλευτεί τον ανίδεο ανθρώπινο πληθυσμό ως πηγή ενέργειας, με την υποχρεωτική σύνδεση του στο Matrix μέσω μοσχευμάτων.

Περιέχει πολυάριθμες αναφορές στις υποκουλτούρες του κυβερνοπάνκ και των χάκερ, φιλοσοφικές και θρησκευτικές ιδέες, μεσσιανισμό και καρτεσιανισμό, αλλά και σωκρατικό και πλατωνικό ιδεαλισμό. Παρουσιάζεται δανεισμός πολλών στοιχείων της Πλατωνικής Αλληγορίας του Σπηλαίου, πράγμα που τονίζει το φιλοσοφικό υπόβαθρο του έργου. Η ταινία συνίσταται σε όλους ανεπιφύλακτα, ακριβώς γιατί είναι κάτι πολύ παραπάνω από ταινία, είναι ένα ξαφνικό χτύπημα στο “σβέρκο” που σε κάνει να δεις την πραγματικότητα όπως είναι, η περίπου όπως είναι. Μέσα στην ταινία υπάρχουν υποσυνείδητα μηνύματα όπως “υπάκουσε”, “κατανάλωσε”,”μην σκέφτεσαι”, “κοιμήσου”. Το καλύτερο όμως συνέβη όταν παρατήρησε ότι πολλοί “άνθρωποι” που ανήκαν όλως τυχαίως στην ελίτ και στα εύπορα στρώματα, δεν ήταν ακριβώς άνθρωποι αλλά εξωγήινης προέλευσης ανθρωποειδή.

Το εκπληκτικό όμως είναι πως σαν πλήρη επιβεβαίωση αυτής της ταινίας πριν ένα χρονο περίπου δημοσιεύτηκε μια εκπληκτική ενημερωτική έκθεση προς τους επενδυτές της Bank of America έκθεση εξέδοσε η  Merrill Lynch στην οποία αντί για τις συνήθεις προβλέψεις έκπληκτοι όλοι είδανε ότι η γνωστή εταιρεία διαχείρισης πλούτου παρουσίαζε την άποψη ότι το περιβόητο «Μάτριξ»της γνωστής διάσημης κινηματογραφικής τριλογίας έχει πολλές πιθανότητες να συμβαίνει στα αλήθεια και ότι όλοι μας έχουμε 20-50% να ζούμε μέσα σε μια προσομοίωση!

Την έκθεση δημοσίευσε το Business Insider, οπότε αποκλείεται να είναι hoax.

Το σημείωμα ανέφερε πως «πολλοί επιστήμονες, φιλόσοφοι και ηγέτες του κόσμου των επιχειρήσεων πιστεύουν ότι υπάρχουν 20-50% πιθανότητες οι άνθρωποι να ζουν ήδη σε έναν εικονικό κόσμο προσομοίωσης, ο οποίος ελέγχεται από υπολογιστές». Παρέθετε μάλιστα σχετικές δηλώσεις τόσο από τον Έλον Μασκ, γενικό διευθυντή και επικεφαλής τεχνολογίας για την εταιρεία SpaceX, όσο και από τον καθηγητή Φιλοσοφίας της Οξφόρδης, Νικ Μπόστρομ. Νωρίτερα το 2016, συμπλήρωνε, ερευνητές συγκεντρώθηκαν στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας για να συζητήσουν αυτή τη θεωρία.

«Είναι γεγονός ότι πλησιάζουμε τεχνολογικά πλέον στη δημιουργία φωτορεαλιστικών 3D προσομοιώσεων, στις οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν ταυτόχρονα εκατομμύρια άνθρωποι. Δεν αποκλείεται λοιπόν, δεδομένης της προόδου στην τεχνητή νοημοσύνη, στην εικονική πραγματικότητα, αλλά και της ισχύος των υπολογιστών, τα μέλη των μελλοντικών πολιτισμών να αποφασίσουν κάποτε να δημιουργήσουν μια προσομοίωση του κόσμου των προγόνων τους. Αν αποκλείσουμε την πιθανότητα να ζούμε ήδη μια προσομοίωση, τότε αποκλείουμε το ενδεχόμενο οι απόγονοί μας να δημιουργήσουν ποτέ τέτοια σύμπαντα εικονικής πραγματικότητας, κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε», αναφέρει το σημείωμα.

Στην ίδια μελέτη,αναφέρεται ότι ακόμα κι αν ζούμε σε μια τέτοια προσομοίωση, δεν πρόκειται να το μάθουμε ποτέ.  Και το BBC όμως με μια δημοσίευση στηριγμένη σε δηλώσεις φυσικών να επαναφέρει ξανά το θέμα στην επικαιρότητα με τίτλο «μπορεί να ζούμε μέσα σε ένα κομπιούτερ» δηλαδή είμαστε «ηθοποιοί» σε μια προσομοιωτική παράσταση εν αγνοία μας και όπου δεν έχουμε επιλέξει ούτε καν τους ρόλους. Όσο κι αν αυτό ακούγεται προβληματικό για τον εγκεφαλό μας έχει πλέον βάσιμες επιστημονικές βάσεις και όλα οφείλονται στην Κβανική Φυσική η οποία «γκρέμισε» την Νευτώνεια και ουσιαστικά άνοιξε τον δρόμο για να εισχωρήσει στην Ζωή αυτό που οι αρχαίοι αποκαλούσαν «Μαγεία».

Οι αναρωτήσεις του BBC

«Πολλοί Φυσικοί και Κοσμολόγοι είναι τώρα άνετοι με την ιδέα ότι όλοι ζούμε μέσα σε μια προσομοίωση ενός γιγάντιου υπολογιστή και βιώνουμε ένα εικονικό κόσμο Matrix-style που από ελλειπή αντίληψη θεωρούμε πραγματικό

Τα ένστιτκά μας αντιδρούν φυσικά όλα μοιάζουν τόσο αληθινά το βάρος μιας κούπας στο χέρι μου, το πλούσιο άρωμα του καφέ που περιέχει οι ήχοι γύρω μου, πως μπορεί ένας τέτοιος πλούτος εμπειριών να είναι ψεύτικος;

Αλλά τότε αν αναλογιστούμε την εξαιρετική πρόοδο στην Πληροφορική και στις Τεχνολογίες Υπολογιστών μέσα σε λίγες δεκαετίες, τα κομπιούτερ μας έχουν προσφέρει παιχνίδια  ασύλληπτου ρεαλισμού με αυτόνομους χαρακτήρες που απαντούν στις επιλογές μας όπως επίσης και προσομοιωτές εικονικής πραγματικότητας με ιδιαίτερα πειστική ισχύ

Screen Shot 2016 09 08 at 11.05.45 AM

Τέλος και ο Κοσμολόγος Alan Guth του αμερικανικού ΜΙΤ, πρότεινε ότιτο Σύμπαν μπορεί να είναι αληθινό αλλά παρόλα αυτά να είναι ένα εργαστηριακό πείραμα. Η ιδέα ενός τέτοιου Σύμπαντος δημιουργήθκε από κάποια «Σούπερ Νοημοσύνη» (θέλουν δεν θέλουν όλοι στο τέλος παραδέχονται το Μεγαλείο του Θεού, ο οποίος κατά την γνώμη του γράφοντος είναι όχι μόνο αυθύπαρκτος αλλά μόνο με Αυτόν μπορεί να λειτουργήσει οποιοδήποτε επιστημονικό μοντέλο) με έναν τρόπο όπως οι Βιολόγοι δημιουργούν αποικίες μικροβίων. Είναι αρκετά για να σε κάνουν παρανοϊκό

Δισεκατομμυριούχοι χρηματοδοτούν μυστικά επιστήμονες για να μας «βγάλουν» από το… Matrix!
 
 Ορισμένοι από τους πλουσιότερους και πιο ισχυρούς ανθρώπους ανθρώπους του κόσμου είναι πεπεισμένοι ότι ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα, ένα είδος «Matrix» (όπως ονομαζόταν το ανάλογο πλασματικό σύμπαν στην ομώνυμη σειρά ταινιών).
 
Μάλιστα, όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η Independent, όχι μόνο είναι 100% σίγουροι ότι όσα ζούμε δεν είναι αληθινά, αλλά χρηματοδοτούν μυστικά επιστήμονες για να μας βοηθήσουν να «αποδράσουμε» από την virtual φυλακή μας.Σύμφωνα πάντα με τη βρετανική εφημερίδα, που επικαλείται συντάκτη του New Yorker, τουλάχιστον δύο δισεκατομμυριούχοι της Σίλικον Βάλεϊ έχουν επενδύσει μεγάλα ποσά στη διερεύνηση αυτής της – κατά πολλούς παράλογης – θεωρίας, παρόλο που για ευνόητους λόγους έχουν κρατήσει μυστική αυτήν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Παρόλο που το δημοσίευμα δεν αναφέρει ονομαστικά τους δύο μεγιστάνες της τεχνολογίας, αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν αρκετοί υπέρμαχοι της θεωρίας του Matrix που δεν ντράπηκαν να εκφράσουν ανοιχτά τη σιγουριά τους ότι ζούμε ένα εικονικό σύμπαν.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Έλον Μασκ, ιδρυτής της SpeceX έχει δηλώσει ότι η πιθανότητα να ζουμε σε πραγματικό κόσμο είναι «μία στο εκατομμύριο». Επίσης, σύμφωνα με την Bank of America, το παραπάνω εφιαλτικό σενάριο μπορεί να μην απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Το σημείωμα ανέφερε πως «πολλοί επιστήμονες, φιλόσοφοι και ηγέτες του κόσμου των επιχειρήσεων πιστεύουν ότι υπάρχουν 20-50% πιθανότητες οι άνθρωποι να ζουν ήδη σε έναν εικονικό κόσμο προσομοίωσης, ο οποίος ελέγχεται από υπολογιστές».  Νωρίτερα το 2016, συμπλήρωνε, ερευνητές συγκεντρώθηκαν στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας για να συζητήσουν αυτή τη θεωρία.
 
«Είναι γεγονός ότι πλησιάζουμε τεχνολογικά πλέον στη δημιουργία φωτορεαλιστικών 3D προσομοιώσεων, στις οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν ταυτόχρονα εκατομμύρια άνθρωποι. Δεν αποκλείεται λοιπόν, δεδομένης της προόδου στην τεχνητή νοημοσύνη, στην εικονική πραγματικότητα, αλλά και της ισχύος των υπολογιστών, τα μέλη των μελλοντικών πολιτισμών να αποφασίσουν κάποτε να δημιουργήσουν μια προσομοίωση του κόσμου των προγόνων τους. Αν αποκλείσουμε την πιθανότητα να ζούμε ήδη μια προσομοίωση, τότε αποκλείουμε το ενδεχόμενο οι απόγονοί μας να δημιουργήσουν ποτέ τέτοια σύμπαντα εικονικής πραγματικότητας, κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε», αναφέρει το σημείωμα.
 
Αλλωστε όπως είπε και ο Πλάτων: «αφού λοιπόν φτιάχτηκε έτσι το σύμπαν, καταλαβαίνουμε οτι φτιάχτηκε σύμφωνα με το αμετάβλητο πρότυπο που γίνεται αντιληπτό μόνο απο την σκέψη και τη λογική. Αφού επομένως δεχόμαστε όλα αυτά, τότε αναγκαστικά αυτός ο κόσμος πρέπει να είναι εικόνα κάποιού άλλου πραγματικού κόσμου»…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

23 Σχόλια

 1. ΜΗΝ ΚΡΑΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΒΡΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑΣΜΕΝΑ ΖΩΑ

 2. Οποίος εχει πάρει lsd ξέρει πως ειναι να ακούς αυτα που βλέπεις και να βλέπεις αυτά που ακούς.

 3. ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΩΝΑΖΑΝ : ΠΟΝΑΕΙ ΑΛΛΑ Μ ΑΡΕΣΕΙ!!!!!!!

 4. Φιλε μου ενα μεγαλο μπραβο για το αρθρο σου απλα συγκλονιστικο ειναι απο τις λιγες φορες που μενω εντυποσιασμενος……δεν εχω κατι να πω……. απλα συνχαρητηρια!!!!!!

  1. Γεια σου φίλε μου …Δεν είμαι σίγουρος αν αναφέρεσαι για αυτά που γραφώ κάτω, αλλά για να γράφεις «φίλε μου» μάλλον σε εμένα αναφέρεσαι…
   Τώρα που είδα το μήνυμά σου εδώ, πήγα να δω αν μου απάντησες στην ερώτηση που είχα κάνει στο άλλο άρθρο …Μόλις τώρα είδα την απάντησή σου…
   Όσο για το 400, κάπου πάει το μυαλό μου σε κάτι που ερευνούσα, αν θυμάμαι καλά κ δεν έχω μπερδευτεί, βρίσκετε κάτω από το ναό του σολομώντα στο Ισραήλ …Αλλά δεν είμαι σίγουρος…
   Χάρηκα πάλι για την επικοινωνία …Να ’σαι καλά φίλε μου…

 5. Ολοι οι μεγάλοι αρχαίοι το πνιγαν το κουνέλι…….

  1. ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΙΤ ΠΟΣΟΙ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΟ ΚΟΥΝΕΛΙ, ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ.

 6. τον φυσούσαν τον κουραμπιέ οι αρχαίοι……!!!

  1. ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΣΕ ΟΛΑ. ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΡΩΝΕ ΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΤΗΣ ΕΛΙΤ.
   ΕΒΡΑΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΤΡΟΛΑΚΙ;

  2. Ήσουν εκεί και τους είδες; Μόνο να τους χλευάζετε μπορείτε.

  3. Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

  4. Καλως το βοθρολυμα της αριστερας,δεν μου λες ρε θολοκουλτουριαρη αριστεροτσομπανε γιδοβοσκε το σικαλακι σαρεσει? Για δες εκει που τρωτε τα καροτα απο πισω να δεις πως φυσουσαν οι αρχαιοι κ μετα μιλα

  5. Tiις κακες συνηθειες των αρχαιων τις βλεπουμε τωρα στα υπολειματα(κατακαθια ανθρωπων) πουχουν σπείρει στις χασιστεραντζες συντροφε τρολ.

 7. Αυτά τα λεγαν οι Ινδουιστες όταν οι Ελληνες ηταν ακομα πανω στα δεντρα.

  1. ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΝ, ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΜΑΘΑΙΝΑΝ. ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ, ΥΠΝΩΤΙΖΟΥΝ.

 8. το αγγουρι που τρως καθε μερα και βογκας ειναι εικονικο δεν σνηκει στον πραγματικο κοσμο.Οι σφαλιαρες που σε ταραζει το συστημα και αυτες εικονικες

 9. H Eikonikh malakia poy sas dernei,sikothitte apo krebatia,polythrones,karekles,ntibania kai daibaste xio gia kliklikou.

  1. ΕΛΑ ΠΕΣ ΤΟ “ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΛΗΜΑ ΘΕΟΥ”. ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ.
   Η ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΕΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ, Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙΣ.

 10. Ο Επαμεινωνδας Πάνας είχε κάνει μία τέτοια εκπομπή!

  1. ΦΙΛΕ ..ΝΑ ΠΟΥΜΕ 2-3 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ. 1.Δε τα διαβασα όλα.. αλλα ένα που λεει ότι ..οι πιθανότητες να ζουμε σε πραγματικο κοσμο είναι ελάχιστες.. να πω.. ότι αυτά τα λενε συνηθως.. κατι περίεργοι ..σε κοσμο ασχετο , αλλιως δε θα τ ακουγε κανεις. Εδώ είναι μερος της δημιουργιας του Θεου.. ο Χριστος Αναστηθηκε …αρα δεν είναι τα παντα ψευτικα ασχετα αν οντως υπαρχει ματριξ . 2. Δε θυμαμαι τι λεει ο Πανας.. (ισως το ψαξω) , για Δανεζη κατι μπορει να λεει αλλα ισως και τιποτα.. αφου είναι μεγαλη κουβεντα το θεμα αν το καταλάβεις ..σ ένα βαθμο… . 3. ΠΑΜΕ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΑΛΙΑ … ο Αναξαγόρας ελεγε.. ότι βλέπουμε στρεβλα ειδωλα (ματριξ) . Ο Σωκρατης ..ότι ο ανθρωπος ζει σε σπηλια σκοταδι και βλεπει σκιες από μαριονετες κάθε είδους υλικου.. (το γραψε ο Πλατωνας.. και λεγεται σπηλια του Πλατωνα).. . Και σημερα.. η Κβαντομηχανική λεει για διπλη φυση της υλης.. το κανουν μεχρι και στο Γεωπονικο αυτο.. αλλα είναι ένα μερος της αληθειας γιατι είναι μεγαλη κουβεντα οπως ειπαμε το θεμα . 4. ΟΚ… ΜΑΤΡΙΞ … ΑΛΛΑ.. ΤΑ BBC KAI AYTA ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΛΙΓΟ.. ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΟΝΙΑ ..ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΝΑΛΙΑ.. ΕΤΣΙ.. ΜΗ ΦΑΤΕ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ.. ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ.. ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ.. . (κατι AMERICA BANK .. που ελεγε 50% πιθανοτητα να ζουμε σε ματριξ.. είναι για να γελαμε.. και ισως χτιζει διαφορα..) . ΤΕΛΟΣ ..καποια στιγμη λοιπον στη Σπηλια που λεει ο Πλατωνας… μαλλον θα σκασει μυτη και η μεγαλη Μαριονετα ο Αντι… , οποτε θελει μια προσοχή το θεμα.. αλλα οποιος θελει ας τα ψαξει να ξυπνησει κιολας . ΑΚΟΜΑ.. ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ.. ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΑ η ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΝΕ ΣΩΣΤΑ.. ο Σωκρατης ηταν ο πρωτος (μετα τον πολεμο Αθηνας.. Ατλαντιδας που γραφει ο Πλατωνας ..εστω) που λεει για τη γη.. ότι εχει Ταρταρα (ειναι κουφια ) ….νερα πανω ..νερα κατω και Ταρταρα.. (κουφια).. και η Νasa εχει άλλη γη το 2012 και άλλη το 2013.. λογικα είναι ψευτικες εικονες.. (αυτό για τη γη δεν το λεει ουτε ο Λιακοπουλος ο οποιος λεει μεν ότι είναι κουφια αλλα όχι ολοκληρο.. και γενικα λεει σημαντικα πραγματα για τον καθενα.. αλλα ..μερικες φορες ακους και βλακείες δυστυχως). Ο Ιcke παντως είναι μαριονετα..γι αυτό δε λεει τιποτα για σπηλια πλατωνα.. ασχετα αν φαινεται ότι ξυπναει τον κοσμο.. είναι μισες αληθειες και πιονι του συστηματος.. (τα εχω δει σχεδόν όλα που λεει και σχεδόν παντα κρυβει τους Ελληνες)….

 11. Την εικονική πραγματικότητα την βλέπω σαν ένα σύστημα που μας απορροφάει το μυαλό μας μέχρι κ με στημένα αδιέξοδα προβλήματα που μας κινούνε στα όρια που θέλουν …Αλλά πριν φροντίζουν να μας εκπαιδεύσουν κατάλληλα για να μας μεγαλώσουν υπόδουλους στο σύστημα τους…
  ————-
  Βλέπω ότι η ΝΠΤ (Νέα Προπαγανδιστική Τρομοκρατία) είναι των εβραίων, κ έχουν στόχο εδώ κ πάρα πολλά χρόνια (πάρα πολύ πριν την ΝΠΤ) να καταστρέψουν την Αρχαιά Ελληνική/Ανθρώπινη Ιστορία …Αυτό το κάνουν από την ώρα που πήραν τον έλεγχο της Γης με σφαγές (από τα παρακλάδια που δημιουργούσαν ώστε να μη φαίνονται εκείνοι)…
  Βλέπω ότι από την στιγμή που πήρανε τον έλεγχο, παραχάραξαν ιστορικά βιβλία όπως τους συμφέρει, μετάλλαξαν ονόματα γεωγραφικά σε διάφορες χώρες, κ είναι πάρα πολλά που έκαναν κ κάνουν, χρησιμοποιώντας πάντα κάτι άλλο που το κινούνε ελεγχόμενα για να μη φαίνονται οι ίδιοι, ώστε να μη τους καταλαβαίνει ο κόσμος ότι ευθύνονται εκείνοι, επίσης παριστάνουν ότι είναι σαν εμάς ή μας το παίζουν φίλοι, κ με όλους αυτούς τους τρόπους θέλουν να μας κάνουν όλους να τους έχουμε εμπιστοσύνη, κ έτσι μέσα από διαταγές (από τα διαφορά παρακλάδια που εμπιστεύεται ο καθένας) αλλά κ μέσα από τα προβλήματα (που δημιουργούν στον ρυθμό της καθημερινής ζωή μας) κινούνε τα γεγονότα εκεί που θέλουν για να μας ελέγχουν με αύτη την σύγχρονη σκλαβιά/υποδούλωση …Η Ανθρωπότητα είναι σκλαβωμένη σε μια Εικονική Πραγματικότητα που ελέγχετε από εκείνα τα εβραίικα ερπεταποβράσματα που παντοτινά ζήλευαν την Αρχαία Ελληνική/Ανθρώπινη Ιστορία…

  Μην μπερδεύεστε με τα πολλαπλά παρακλάδια που τα δημιουργούνε/πολλαπλασιάζουν για να μας μπερδεύουν… Στα παρακλάδια που δημιουργούν εκμεταλλεύονται μέχρι κ ιστορικά πρόσωπα που τα παριστάνουν για δικά τους μέσα στις παραχαράξεις που γράφουν, κ αυτό το κάνουν για να φαίνονται πιο συμπαθείς κ παράλληλα να μπερδεύουν κ με αυτό το τρόπο την Ιστορία …Αν ψαχνόσαστε με τις πολλαπλές ταμπέλες των παρακλαδιών, δεν θα βγάλετε άκρη αν νομίζετε ότι διαφέρουν (ακόμα κ αν παριστάνουν ότι τσακώνονται μεταξύ τους για να μας διχάζουν κ παράλληλα για να μας μπερδεύουν)…
  Τα πράγματα είναι πιο απλά απ’ ότι νομίζετε, αρκεί να βρείτε από που ξεκίνησαν όλα αυτά… Αντιστρέψτε τις πολλαπλές ρίζες (από τα πολλαπλά παρακλάδια) μέχρι να βρείτε την αρχή της ρίζας (βρείτε την αρχή του προβλήματος που ευθύνεται για αυτή τη κατάσταση), κ εκεί θα διαπιστώσετε ότι όλα τα παρακλάδια δημιουργήθηκαν κ πολλαπλασιάζονται από τους εβραίους που κινούνε το σύστημα …Όλα τα παρακλάδια του συστήματος κινούνται από τους εβραίους (άρα όλα τα άτομα στις υπεύθυνες θέσεις λειτουργούν με την νοοτροπία εκείνης της κωλοφάρας)…

  Όλα Τα παρακλάδια = Χώρες, εξουσίες, τράπεζες, εφορίες, μυστικές υπηρεσίες, στοές (μασόνοι, illuminati κ.τ.λ.), θρησκείες, κόμματα, δικαστήρια, στρατοί, τρομοκράτες, αστυνομίες, κ γενικά όλα μέσα στο σύστημα συνδέονται με την εικονική πραγματικότητα που μας κάνουν να ζούμε …Κ έτσι θέλουν να νομίζουμε ότι ευθύνονται εκείνες οι ταμπέλες, ώστε να μη καταλαβαίνουμε ότι είναι υπεύθυνη η εβραίικη κωλοφάρα τους που κρύβετε πίσω από αυτά…

  Όποτε δημιουργούνται κοινωνικές ομάδες που εναντιώνονται πραγματικά κατά σου συστήματος, το σύστημα δημιουργεί παρακλάδι που παριστάνει ότι αντιπροσωπεύει αυτή την κοινωνική ομάδα, κ βάζουν μέχρι κ έναν προωθημένο ηγέτη με προωθημένους κομπάρσους για να πλανάνε (εκείνους της κοινωνικής ομάδας) …Κ έτσι αποκτούν τον έλεγχο μέχρι κ των κανονικών ομάδων που ήταν εναντίον τους…

  Μας απορροφούν το Νου Μας μέσα στα προβλήματα που μας δημιουργούν στην καλοστημένη καθημερινότητα, ώστε να μας οδηγούν σε αδιεξόδους που θα μας απασχολούνε μέσα στα όρια του ρυθμού τους, κ έτσι μας ελέγχουν μέσα από όλα τα παρακλάδια που επιλέγουμε να πιστεύουμε για να μας δημιουργούν την Εικονική Ελευθερία …Αυτά γίνονται πάρα πολλά χρόνια, από πάρα πολλές γενιές πίσω στον χρόνο…
  ————-
  Βλέπω πολλά παράξενα κ ύποπτα… Βλέπω πολλές αλλαγές από την ιστορία μέχρι κ την γεωγραφία… Βλέπω πολλούς να ζούμε χαμένοι σε απόγνωση… Βλέπω μια εποχή που δεν φτιάχτηκε για όλους …Βλέπω αυτά που σας δείχνω…

  Κάποτε υπήρχε στη Γη Ο Ελληνικός Πολιτισμός, αλλά κάποια στιγμή πήραν τον έλεγχο (της Γης) κάποιοι που μας ελέγχουν μέχρι κ σήμερα, κ μέσα στα τελευταία 6000 χρόνια χάθηκε η Πραγματική Ελευθερία …Κάποτε την Ανθρωπότητα την υποδούλωναν με σφαγές (με το μαχαίρι στο λαιμό), αλλά πλέον το κάνουν με πλύση εγκέφαλου (της Εικονικής Πραγματικότητας)…
  Οι περισσότεροι Άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ότι ολόκληρη η Εικονική Πραγματικότητα που ζούμε, λειτουργεί στο υποσυνείδητο μας τόσο απάνθρωπα κ είναι τόσο πονηρά φτιαγμένη που πάρα πολλοί δεν το καταλαβαίνουν …Η συνήθεια γίνετε εθισμός…
  Το σύστημα που ζούμε είναι ένα καλοστημένο σχέδιο κατά της Ανθρωπότητας, εκτελείτε από την κωλοφάρα εβραίων/ερπετοειδών που μεταλλάζονται σε ανθρώπινη μορφή …Οι εβραίοι/ερπετοειδείς θέλουν να ρουφάνε τον ορυκτό πλούτο κ να ελέγχουν την εξουσία, κ από πάρα πολλά χρόνια πριν προσπαθούν να καταστρέψουν την Αρχαία Ελληνική/Ανθρώπινη Ιστορία την οποία ζήλευαν παντοτινά…
  Τα σχέδια τους καταστρέφουν την Ανθρωπότητα κ έχουν ξεκινήσει από πάρα πολύ παλιά, όχι τώρα τελευταία… Με το σύστημα τους μας υποδουλώνουν για να τους υπηρετούμε, έτσι μας κινούνε σαν πιόνια μέσα στα όρια που μας βάζουν κ μας επιτρέπουν, κ μέσα από όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας μας κάνουν να αφιερωνόμαστε σε ότι θέλουν εκείνοι… Τα σχέδια τους είναι τόσο μελετημένα που εκείνοι κ όσοι έχουν αφιερωθεί σε εκείνους πληθαίνουν (πολλαπλασιάζονται), ενώ όσοι είναι εναντίον τους δυσκολεύονται να αναπτυχθούν (μειώνονται)… Βρίσκονται παντού σαν οικογενειακοί πράκτορες από πάρα πολλά χρόνια πριν, με τον καιρό εγκαταστάθηκαν (στις χώρες που τοποθετούνται), με τα χρόνια ρίζωσαν κ αυξήθηκαν, επηρεάζουν τους ντόπιους (τις κάθε χωράς που εγκαταστάθηκαν) με προβοκατόρικες προσεγγίσεις σε σημαντικά θέματα, μέχρι που διχάζουν με προπαγάνδες που μπορούν να πυροδοτήσουν πολέμους… Μας έχουν δημιουργήσει μια Σύγχρονη Εικονική Ελευθέρια που περιέχει μέχρι κ Εικονική Ελεύθερη Βούληση (ότι κ να επιλέγουμε ελέγχετε από το σύστημα τους) …Μας επηρεάζουν από παντού…

  Βάση του σχέδιού τους έχουν τοποθετηθεί σε υπεύθυνες θέσης κάθε χώρας, από την εξουσία τις κάθε χώρας ελέγχουν: Τα Κόμματα, τις Διαπραγματεύσεις, Την Οικονομία, την Γραφειοκρατία, τον Στρατό, κ γενικά ελέγχουν τα πάντα…
  (#) Μέσα από τα Κόμματα μας δείχνουν εκείνους που θέλουνε να φαίνονται υπεύθυνοι, έτσι από το κουκλοθέατρο της κάθε βουλής (απ’ όλες τις χώρες που έχουν εγκατασταθεί) έχουν τις μαριονέτες που κάνουν ότι τους πούνε για να προχωράνε τα σχέδια τους …Ότι κ να λένε, στις πράξεις φαίνονται τα σχέδια τους, δεν βρίσκονται εκεί για να δώσουν ιδέες για έναν καλύτερο κόσμο για όλους…
  (#) Μέσα από τις Διαπραγματεύσεις παριστάνουν ότι κάνουν συζητήσεις με άλλες χώρες (που ελέγχονται από δικούς τους), έτσι μέσα από καλοστημένα θέατρα διαπραγματεύσεων προχωράνε τα σχέδια τους …Κ έτσι μας κάνουν να νομίζουμε ότι διαπραγματεύονται, κ τα σχέδια προχωράνε όπως τα θέλουν…
  (#) Μέσα από την Οικονομία κινούνε σαν πιόνια τους πολίτες (τις κάθε χώρας) από τα στημένα οικονομικά προβλήματα που δημιουργούν, κ γενικά κάνουν στην οικονομία ότι γουστάρουν μέχρι κ χρεοκοπούν οποία χώρα θέλουν …Δεν φτάνει που πάνε σε εκείνους τα λεφτά την ώρα που χρεοκοπούν/ξετινάζουν οικονομικά μια χώρα, πάνε σε εκείνους κ τα λεφτά την ώρα που πληρώνει/ξεχρεώνει ο κάθε χρεοκοπημένος λαός τα εικονικά χρέη……
  (#) Μέσα από την Γραφειοκρατία έχουν την δυνατότητα μέχρι κ να μας δείξουν ότι θέλουν με γνήσια χαρτιά αποδείξεων (για να μας αποπροσανατολίζουν)… Μπορούν μέχρι να βγάζουν ταυτότητες που παριστάνουν ότι είναι σαν εμάς για να μην φαίνονται (έτσι κάνουν όσα εγκλήματα θέλουν κ θίγουν την κάθε εθνικότητα που παριστάνουν ότι είναι)… Μπορούν να γράφουνε κ να αφαιρούνε ότι θέλουν από τα πρακτικά παραχαράζοντας την ιστορία όπως θέλουν αφαιρώντας μέχρι κ τα εγκλήματα τους για να μη φαίνονται στις μελλοντικές γενιές στις οποίες θα μάθουνε παραμυθάκια, έτσι στήνουν με λεπτομέρειες τα σχέδια τους για τα επόμενα χρόνια, κ μετά διδάσκουν αυτά που θέλουνε στις επόμενες γενιές (μέσα από το σύστημα τους), κ αυτό προχωράει από γενιά σε γενιά …Φανταστείτε πόσα παραμυθάκια έμαθαν στις γενιές μας (κ δείτε πόσοι τους θαυμάζουν κ από πάνω), κ άντε μετά να ξέρεις τις πραγματικές σου ρίζες…
  (#) Μέσα από τον Στρατό μπορούνε μέχρι να στήνουν πολέμους (αναλόγως πως θέλουν να στήσουν την ιστορία για να μελλοντικά σχέδιά τους)… Μέσα από τους πολέμους μας βάζουν να πολεμάμε για τα σχέδια τους (για να μας βγάζουν ιστορικά εμάς υπευθύνους, κ παράλληλα έτσι γράφετε η ιστορία όπως θέλουν τα σχέδια τους)… Όσες φορές χάνουν τον έλεγχο επιβάλουν τάξη με τον στρατό (στήνουν ένα άμεσο πόλεμο κλίμα για να κλονίζουν τις μνήμες των Ανθρώπων με το Δόγμα Του Σοκ) …Αν Αφυπνιστούμε το πιθανότερο είναι να παριστάνουν ότι θα βάλουνε τάξη με κανά πόλεμο, επειδή θα έχουν χάσει τον έλεγχο μας, αλλά αν δεν εκτελέσει κανένας τις διαταγές τους θα έχουμε κάνει το σημαντικότερο ουσιαστικό βήμα…
  (#) Μέσα από το σύστημά τους μας μεγαλώνουν με απάνθρωπες ιδεολογίες, μας κάνουν εγωιστές, μας κάνουν καλούς στα λόγια κ υποκριτές στις πράξεις, μας κάνουν να βλέπουμε ο ένας τον άλλον με ανταγωνισμό, μας δημιουργούν στο υποσυνείδητο να βγάζουμε ο ένας το μάτι του αλλουνού, μας απομονώνουν, μας κάνουν χρηματολάτρες, μας μαθαίνουν να τους έχουμε πρότυπο κ να τους υπηρετούμε, μας κάνουν να συμβιβαζόμαστε με την υποδούλωση, μας κάνουν να νομίζουμε ότι η Γη τους ανήκει κ πρέπει να τους πληρώνουμε τα πάντα …Όλα αυτά τα έχουν καταφέρει με έναν τρόπο που μας έκαναν να τα νομίζουμε λογικά, επειδή μας έκαναν να τα συνηθίσουμε όλα αυτά από γενιά σε γενιά…

  …Όλα αυτά που ζούμε δεν γίνονται τυχαία…
  Ότι κ να επιλέξουμε μέσα στο σύστημα οδηγούμαστε στο δρόμο τους (μέσα στα δικά τους όρια), ζούμε εικονικά σε μια στημένη πλάνη που νομίζουμε ότι είμαστε ελεύθεροι (είμαστε εικονικά ελεύθεροι)… Το χειρότερο είναι ότι μέσα από αυτή την ζωή που κάνουμε, δεν ολοκληρώνονται οι ψυχές όσον λειτουργούν απάνθρωπα κ πέφτουν στις πλάνες του συστήματος, έτσι επιστρέφουν ξανά εδώ οι ακατέργαστες ψυχές (κ συνεχίζουν να ανακυκλώνονται εδώ, όσο δεν ολοκληρώνονται) …Θέλουν να μας παγιδεύουν τις ψυχές για να μη πηγαίνουν εκεί που προήρθαμε, έτσι μας παγιδεύουν εδώ για να παίρνουν δύναμη από την σκλαβιά μας…
  Οι περισσότεροι Άνθρωποι έχουν πέσει σε μια παγίδα τους συστήματος που μας κάνουν να επιλέγουμε τα πάντα για μια εύκολη ζωή, μέχρι που πάρα πολλοί επιλέγουν το ψέμα σαν εύκολη λύση για τα δύσκολα… Οι περισσότεροι νομίζουν ότι θα συγχωρεθούν σε ότι επιλέγουν να κάνουν (επειδή νομίζουν ότι αυτό που πιστεύουν θα τους συγχωρέσει), όμως αυτή η σιγουριά έχει κάνει πολλούς να ξεφεύγουν από τις Ανθρώπινες Αξίες, έτσι ο καθένας κάνει ότι τον συμφέρει εις βάρος άλλων κ αυτό φέρνει διχασμό, κ όλες αυτές οι συμπεριφορές κάνουν τους περισσότερους να φτάνουν σε απάνθρωπες επιλογές …Όμως δεν πάει έτσι, επειδή ότι κάνουμε καταγράφονται στην ψυχή μας (κ δεν διαγράφονται), κ όλα θα φαίνονται στην ώρα της κάθαρσης…

  Όταν θα σταματήσουμε να Δίνουμε την Ενέργεια Μας στους εβραίους/ερπετοειδείς που μας καταστρέφουν, όταν θα σταματήσουμε να τους υπηρετούμε, όταν θα σταματήσουμε να ακούμε τις απάνθρωπες διαταγές τους, όταν θα σταματήσουμε να τους πιστεύουμε, όταν γενικά θα σταματήσουμε να λειτουργούμε σαν πιόνια μέσα στο σύστημά τους, όταν σταματήσουμε να διχαζόμαστε, τότε θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε μια καινούρια εποχή για το καλό ολόκληρης της Ανθρωπότητας …Γένηκα τότε θα μπορούμε να ζήσουμε Μονιασμένοι…
  Πρέπει να ξεπεράσουμε μέχρι κ τα όρια κ τους φόβους που μας επέβαλε το σύστημα στο μυαλό μας (αυτό μας το έκαναν για να μην επεξεργαζόμαστε κάτι που δεν θέλουν κ Αφυπνιστούμε) …Γενικά πρέπει να σταματήσουμε αν τους δίνουμε την Δύναμη της Ενέργειάς Μας…
  Πρέπει να είμαστε Αληθινοί (μέχρι κ στα δύσκολα να μη λέμε ψέματα)… Πρέπει να βλέπουμε το Αληθινό (από τις πράξεις φαίνεται το αληθινό, κ όχι από τα καλά παραμυθένια λόγια)… Πρέπει να ερευνάμε το Αληθινό (η Αλήθεια σε κάθε θέμα είναι μόνο μία) …Γενικά πρέπει να μάθουμε να έχουμε την Αλήθεια σαν Οδηγό Μας…
  Πρέπει να προσέχουμε τις Επιλογές Μας, επειδή από αυτό χτίζετε το Μέλλον Μας, κ αυτό σημαίνει ότι Όλοι Μαζί οι Άνθρωποι πρέπει να πάρουμε την Ζωή Μας στα Χέρια Μας, κ να μη την αφήνουμε να παραμένει καταδικασμένη σε εκείνους που μας υποδουλώνουν… Γι’ αυτό η ουσία είναι να προσέχουμε τι κάνουμε ώστε να αποτρέψουμε τις αρνητικές επιλογές…
  Πρέπει να αντικρίζουμε τα γεγονότα Ανθρώπινα… Για να αντικρίζουμε τα γεγονότα Ανθρώπινα, πρέπει να μάθουμε να καταλαβαίνουμε τους άλλους με σεβασμό… Για να μάθουμε να καταλαβαίνουμε τους άλλους με σεβασμό, πρέπει πρώτα να μάθουμε πως να καταλαβαίνουμε τον εαυτό μας με αυτοκριτική ώστε να γινόμαστε καλύτεροι/σωστότεροι Άνθρωποι …Η ουσία είναι να κάνουμε καλύτερες επιλογές που θα έχουν αποτέλεσμα ένα καλύτερο μέλλον για όλους…

  …Το μέλλον πρέπει να το αλλάξουμε όλοι οι Άνθρωποι μαζί (οι λίγοι, δεν είμαστε αρκετοί)…
  Έλληνας = Άνθρωπος …Δεν έχει σημασία που γεννηθήκαμε κ τι μας επέβαλαν να πιστεύουμε, οι Άνθρωποι έχουμε τις ίδιες ρίζες…
  Όσοι θέλετε να διαπιστώσετε τι σημαίνει Άνθρωπος/Έλληνας, ας κάνετε αυτοκριτική μέσα σας, αναζητώντας το καλύτερο για όλους κ όχι της πάρτης σας, μη κάνετε ότι δεν σας αρέσει να σας κάνουν, να έχετε σεβασμό, να έχετε οδηγό την Αλήθεια, την Ελευθερία, την Πρόοδο/Εξέλιξη, κ την Ισότητα για όλους… Μην κοιτάτε την εύκολη ζωή, να βλέπετε από μέσα σας την Μελλοντική Ουσία, δεν είναι σωστό να κάνουμε ότι γουστάρουμε εις βάρος άλλων ή να κάνουμε επίδειξη κ ανταγωνισμό μεταξύ μας, θα πρέπει όλοι μαζί να είμαστε ενωμένοι κ να συνεργαζόμαστε με στόχο την Πρόοδο/Εξέλιξη μέσα από τις Ανθρώπινες Αξίες… Θα πρέπει να σεβόμαστε το περιβάλλον, να φροντίζουμε την Γη, κ παράλληλα να σεβόμαστε κ τις επόμενες γενιές που θα φέρουμε… Με την Αφύπνιση θα διαπιστώσετε κ άλλα πολλά μέσα σας, φτάνει να σκέφτεστε Κοινωνικά κ Ανθρώπινα …Αν όλοι οι Άνθρωποι καταλάβουμε μέσα μας τις Ανθρώπινες Αξίες για το καλό όλων μας, θα κάνουμε το πιο σημαντικό βήμα για την Εξέλιξη Μας κ το Μέλλον Μας…

Comments are closed.