ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟ ΚΙΕΒΟ, ΧΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. ΦΙΑΣΚΟ Η ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ. ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ(ΒΙΝΤΕΟ)

  Κοινοποίηση:
  krish-oukrania

  Το ηθικό των Ουκρανών στρατιωτών που έχουν σταλεί από το Κίεβο για να καταστείλουν τις διαδηλώσεις έχοντας λάβει θέσεις έξω από τις πόλεις Σλοβιάντσκ και Κραματόρσκ της ανατολικής ρωσόφωνης Ουκρανίας βρίσκεται υπό… του μηδενός αφού όπως αποκαλύφθηκε έχουν να φάνε πολλές ημέρες!

  Όπως είπαν στους κατοίκους της περιοχής του Σλοβιάντσκ οι άνδρες του 25ου Ταξαρχία, που αυτομόλησαν- παραδόθηκαν σήμερα στις ρωσόφωνες δυνάμεις έχουν να τραφούν σωστά εδώ και δύο εβδομάδες!

  Νηστικοί και ταλαιπωρημένοι, ακινητοποιήθηκαν από τους πολίτες του Σλάβιανσκ οι οποίοι δεν τους υποδέχτηκαν με εχθρότητα, ζητώντας τους να πυκνώσουν τις τάξεις των δυνάμεων αυτοάμυνας της ανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Ντονέτσκ. Αποτέλεσμα μέχρι τώρα να έχουν καταθέσει τα όπλα τους τουλάχιστον 300 Ουκρανοί στρατιώτες.

  Αυτό που έχει σημασία είναι πως η τροφή είναι το πιο σημαντικό «μέσο» για να έχει ένα στράτευμα ηθικό. Καλύτερα να μην έχει σφαίρες παρά να του λείπει το φαγητό. Πεινασμένος στρατός δεν κερδίζει.

  Παρόλα αυτά το καθεστώς του Κιέβου έστειλε τις δυνάμεις του σε ένα πόλεμο εντός των συνόρων του χωρίς να έχει τα απαραίτητα, τη σωστή επιμελητεία και διοικητική μέριμνα για τις δυνάμεις του. Το παρπάνω με απλά λόγια σημαίνει αφενός πως η «αντι-τρομοκρατική» επιχείρηση που προσπάθησε να εξαπολύσει ήταν πρόχειρα σχεδόν ερασιτεχνικά σχεδιασμένη και αφετέρου τώρα η Ουκρανία πληρώνει το τίμημα της πλήρους εγκατάλειψης της εθνικής της άμυνας όλα αυτά τα χρόνια.

  Ανακοίνωση εξέδωσε και ο «Λαϊκός Στρατός του Ντονέτσκ» σύμφωνα με την οποία απελευθέρωσε τους δύο Ουκρανούς στρατιώτες αφού «τους δώσαμε να φάνε, καθώς ήταν νηστικοί για ημέρες. Εάν θέλουν μπορούν να μείνουν μαζί μας ή να επιστρέψουν πίσω», είπε εκπρόσωπος των δυνάμεων αυτοάμυνας.

  Σε απόλυτη συσχέτιση με το παραπάνω είναι και η είδηση της 13ης Μαρτίου –που είχε περάσει στα «ψιλα»- σύμφωνα με την οποία ο στρατηγός Joseph Dunford, Διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν αποκάλυψε το Κίεβο είχε ζητήσει την αποστολή MRE (Meal Ready to Eat), δηλαδή έτοιμων προς κατανάλωση γευμάτων. Μάλιστα τότε είχε ζητηθεί και η παραχώρηση στρατιωτικού υλικού, αλλά οι Αμερικανοί είχαν απαντήσει αρνητικά.

  Σύμφωνα με όσα μεταδίδει στρατιωτικό site ,τα MRE αντέχουν για 3 χρόνια και προσφέρουν 1200 θερμίδες με κάθε γεύμα. Αυτή η είδηση δείχνει το τραγικό επίπεδο του ουκρανικού Στρατού, που στην ουσία δεν μπορεί να αντέξει παρατεταμένες επιχειρήσεις που θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να ολοκληρωθούν.

  Εάν χρησιμοποιήσετε τα όπλα σας θα δώσετε λόγο στον Θεό»

  Ιερέας, των ρωσόφωνων πόλεων, έχει πλησιάσει σε άρμα μάχης με άντρες του 25ου ουκρανικού τάγματος και τους προειδοποιεί:

  «Εάν χρησιμοποιήσετε τα όπλα σας θα δώσετε λόγο στο Θεό», τους λέει.

  Οι στρατιώτες ακούνε και σκέφτονται ότι σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο να σκοτώνεις συμπατριώτες σου.

  Οι Ουκρανοί χάνουν τις μάχες, θα χάσουν και τον πόλεμο. Οι Ρώσοι και τα “φαντάσματα” είναι παντού. Ο Πούτιν, όπως έχει στήσει το παιχνίδι δίπλα από την έδρα του δεν νικιέται εύκολα. Η περιοχή μάλον θα έχει την τύχη της Κριμαίας….

   

  Μαζική αυτομόληση Ουκρανών στρατιωτών στην πλευρά των δυνάμεων των ρωσόφωνων μαζί με  έξι τουλάχιστον τεθωρακισμένα σημειώθηκε χθες.
  Αρχικά οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες αναφορικά με την εθνικότητα των δυνάμεων αυτών και εξαιτίας του γεγονότος ότι έφεραν την ρωσική σημαία πολλά διεθνή πρακτορεία έκαναν λόγο για ρωσικές δυνάμεις οι οποίες είχαν περάσει στο έδαφος της Ουκρανίας.
  Στη συνέχεια όμως διαπιστώθηκε ότι οι 60 στρατιώτες και τα 6 τεθωρακισμένα οχήματα  ήταν από τις δυνάμεις που είχε στείλει το καθεστώς του Κιέβου για την «αντι-τρομοκρατική» επιχείρηση όπως έχει ονομάσει την καταστολή των διαδηλώσεων των ρωσόφωνων στην Α. Ουκρανία.

  Οι Ουκρανοί στρατιώτες αφαίρεσαν τις ουκρανικές σημαίες, και ενώ είχαν σταλθεί στο Kramatorsk για να συμμετάσχουν σε επιχείρηση εναντίον των ρωσόφωνων, ουσιαστικά εντάχθηκαν στις δυνάμεις αυτοάμυνας της Δημοκρατίας του Donetsk.

  «Είδαμε ότι δεν έχουμε να κάνουμε με τρομοκράτες, αλλά με ντόπιους κατοίκους με τους οποίους δεν σκοπεύουμε να  πολεμήσουμε» είπε ένας εκ των Ουκρανών ενώ την αυτομόληση επιβεβαίωσαν και οι δυνάμεις αυτοάμυνας:

  .»Αύτη τη στιγμή όπως ήδη σας ενημερώσαμε έχουν υψώσει τη ρωσική σημαία, και έχουν βάλει τις κορδέλες του Αγίου Γεωργίου προστάτη του ρωσικού Ναυτικού. Τώρα προστατεύουν το κτίριο του δήμου του Σλάβιανσκ» είπαν από την πλευρά τους οι ρωσόφωνοι.

  Ταυτόχρονα το σκληρό διεθνές «Μπραντ Εφέρ» μεταξύ της Μόσχας και των δυτικών κρατών συνεχίζεται καθώς το ΝΑΤΟ αποφάσισε σήμερα και το ανακοίνωσε μέσω του γ.γ. Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.να “τραβήξει” το σχοινί και να μεταφέρει άμεσα δυνάμεις στα σύνορα με την Ρωσία στην ανατολική Ευρώπη.

  Το NATO στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε να αυξήσει τις εναέριες περιπολίες στην Ανατολική Ευρώπη, να αποστείλει πλοία στη Βαλτική Θάλασσα καθώς και στην Ανατολική Μεσόγειο, λόγω της κατάστασης της Ουκρανίας, σημειώνει το επίσημο ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων.

  Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο γ.γ. του NATO,   στις Βρυξέλλες, μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Συμμαχίας σε επίπεδο πρέσβεων, των 28 χωρών-μελών του NATO, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

   

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  Leave a Response