ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ Ο “ΘΕΙΟΣ ΑΚΗΣ” ΣΥΝ ΓΥΝΑΙΞΙ Κ’ ΤΕΚΝΟΙΣ. ΤΟΝ ΞΑΝΑΡΙΞΑΝ ΣΤΑ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗ Κ’ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ. ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΠΙΤΣΕΣ Κ’ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΩΝ VIPS. 19 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣTΟΛΗ Κ’ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΡΟΝΟ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ

  Κοινοποίηση:
  akis2

  Στη φυλακή επιστρέφει ο πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Άκης Τσοχατζόπουλος, με βάση την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων (δεύτερος βαθμός) με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 19 ετών για την υπόθεση των χρυσών μιζών από τα εξοπλιστικά.
  Οι δικαστές δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στον πρώην υπουργό, εκείνατου προτέρου έντιμού βίου της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Η μόνη διαφορά για τον πρώην υπουργό σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση είναι ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του είχε επιβάλλει 20 χρόνια κάθειρξη ενώ τώρα στο δεύτερο βαθμό του επιβλήθηκαν 19! Επίσης, το δικαστήριο επέβαλλε στον Άκη Τσοχατζόπουλο στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τρια έτη.

  Με βάση την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου στην φυλακή επιστρέφουν επίσης, εκτός από τον Άκη Τσοχατζόπουλο, οι: Αρετη Τσοχατζοπούλου, κόρη του πρώην υπουργού Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Βίκυ Σταμάτη σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αστέριος Οικονομίδης, Γεώργιος Σαχπατζίδης, Κωσταντίνος Αντωνιάδης, Γιάννης Σμπώκος, Γιώργος Κωνσταντάτος και Νίκος Γεωργαλάκης.
  Ο πρώην υπουργός Άμυνας άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου χωρίς να αντιδράσει στο ακροατήριο ενώ απούσα από τη δικαστική αίθουσα ήταν η συζύγος του Βίκυ Σταμάτη.
  Αξίζει να σημειωθεί πως οι περισσότεροι από τους κατηγορουμένους που επιστρέφουν στη φυλακή έχουν ήδη εκτίσει μεγάλο μέρος από τις ποινές τους και κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου αναμένεται να αποφυλακιστούν άμεσα.

  Χαρακτηριστικές περιπτώσεις αποτελούν η Αρετή Τσοχατζοπούλου και η Βίκυ Σταμάτη, οι οποίες θα πρέπει να επιστρέψουν στη φυλακή και να παραμένουν το πιθανότερο για μικρό χρονικό διάστημα έως ότου διευκρινιστεί από τις αρμόδιες αρχές ποιο είναι το υπόλοιπο της ποινής που έχουν να εκτίσουν.

  Ποιοι μένουν εκτός φυλακής

  Τώρα, σε ό,τι αφορά στη λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, το δικαστήριο της επέβαλλε μια από τις πιο βαριές ποινές – κάθειρξη 12 έτη. Ωστόσο, η συγκεκριμένη κατηγορουμένη δεν επιστρέφει πίσω στη φυλακή, καθώς έχει εκτίσει τον απαιτούμενο από το νόμο χρόνης της ποινής της και ήδη είναι ελεύθερη καθώς έχει υφ όρων απόλυση.

  Για τον Οράτιο Μελά το δικαστήριο τα μέλη του Πανταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αποφασίσαν να μην οδηγηθεί στη φυλακή αλλά να του επιβληθεί κατ´ οίκον περιορισμός με όρους. Στη περίπτωση που ο κατηγορούμενος παραβιάσει κάποιον όρο θα οδηγηθεί άμεσα στη φυλακή.

  Εκτός φυλακής είναι ακόμη με βάση την απόφαση του δικαστηρίου οι Νίκος Ζήγρας, Μαρία – Ταλιτά Τσεκούρα, Παναγιώτης Σταμάτης, Νίκος Καρταζάς και Γκούντρουν Μουλντενάουερ στους οποίους το δικαστήριο δεν έδωσε αναστολή πλην όμως μετέτρεψε τις ποινές που τους επέβαλλε σε χρηματικές. Τα χρήματα για τις ποινές θα καταβληθούν από τους καταδικασθέντες σε 36 δόσεις.

  Η δευτεροβάθμια δίκη για την υπόθεση των εξοπλιστικών διήρκησε περίπου τριά έτη και όλοι οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που προέρχεται από μαύρο χρήμα που προέκυψε κατά την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμ

  NΩΡΙΤΕΡΑ

  Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία στην υπόθεση καταδίκης του Άκη Τσοχατζόπουλου, οι δικηγόροι του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, δεν κατέθεσαν αίτημα για αναστολή της εκτέλεσης της ποινής του, γεγονός που σημαίνει ότι ο πελάτης τους αναμένεται να επιστρέψει σήμερα στη φυλακή.

  Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνήγοροι του, το προσεχές διάστημα, θα ζητήσουν αναίρεση της χθεσινής καταδικαστικής απόφασης, προκειμένου άλλο δικαστήριο να είναι εκείνο που θα κρίνει εάν ο πρώην υπουργός αφεθεί ή όχι ελεύθερος.

  Η 20ετης κάθειρξη για τον ‘Ακη Τσοχατζόπουλο, σύμφωνα με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, μειώθηκε κατά μόλις ένα έτος. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, ο πρώην υπουργός πρέπει να εκτίσει τουλάχιστον το 1/5 της ποινής του.

  Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον πρώην υπουργό που κρίθηκε ένοχος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ την ίδια αντιμετώπιση επιφύλαξε και στην λογίστρια του κ. Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, για την οποία επίσης έκριναν πως δεν μπορεί να τύχει ελαφρυντικών περιστάσεων μειώνοντας και σε αυτήν μόνο κατά ένα έτος την ποινή κάθειρξης 13 ετών που της επιβλήθηκε πρωτοδίκως.
  Για όλους τους άλλους κατηγορούμενους, μεταξύ αυτών και για τον Γιάννη Σμπώκο, οι δικαστές αναγνώρισαν κατά περίπτωση ελαφρυντικές περιστάσεις, όπως πρότερος έντιμος βίος και καλή συμπεριφορά μετά την πράξη με αποτέλεσμα την επιβολή σημαντικά μικρότερων ποινών σε σχέση με αυτές που τους είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  16 Σχόλια

  1. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΑΝΤΡΩΣΑΝΕ ΠΑΛΙ, ΛΥΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ! ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΕΚΛΕΨΑΝ! ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΛΗΣΤΑΡΧΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ; ΕΓΩ ΘΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΟΜΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΠΙΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΚΥΛΟΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΤΡΩΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ. ΤΩΡΑ ΠΑΛΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗ ΣΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ!

  2. Ηταν μεσα 5 που σημαινει με καλη διαγωγη 15,αντε να κατσει μεσα ακομη 1-1,5 χρονο και μετα εξω για να γλεντησει τα λεφτα που του αυγατισε ο πρωην παστοκος υφυπουργος Θεοδωρου,ολοι το ξερουν στη βoυλη αλλα κανουν το παπι,πι,πι το παπι.

  3. …θα χασει τα καλυτερα χρονια της ζωης του…

  4. άκουν- γκούντρουν – ζμπώκουμ- πασόκουμ – αντισταθμιστίκουμ – μπούντρουμ….

  5. θα βγαλω μπλουζακια με το σλογκαν ΘΕΛΩ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΚΛΕΨΩ ΜΠΟΡΩ , για σας λαμογιαααααααααααα

  6. Σκηνή πρώτη: ο “λεβέντης” άκης μπαίνει στην ψειρού…
   Σκηνή δεύτερη: ο “λεβέντης” άκης κλαψουρίζει εμπρός στους “ανεξάρτητους” δικαστές για την υγεία του και για το κορμί του που “σαπίζει”…
   Σκηνή τρίτη: οι “ευαίσθητοι” δικαστές συγκινούνται και βγάζουν από την ψειρού τον “λεβέντη” άκη…
   Σκηνή τέταρτη: ο “λεβέντης” άκης χαιρετάει όλος καμάρι και με στητή κορμοστασιά, από το μπαλκόνι του “ταπεινού” σπιτιού του, τον “περήφανο” όχλο που πήγε να πανηγυρίσει για την έξοδο του “λεβέντη” άκη από την ψειρού…

  7. ΄΄Περήφανο” και ”τιμημένο” ΠΑΣΟΚ…..
   Σε όλο του το ”μεγαλείο”…..

  8. ΜΟΝΟ Ο ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ? ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ? ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ , ΤΑ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΟΛΑ ΣΟΡΙΔΩΝ ΣΤΟΝ ΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΟΜΑΡΙΑ

  9. οσο καιρο ειναι εξω ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΣ!
   ΟΥΤΕ ΚΑΡΔΙΑ ΟΥΤΕ ΝΕΦΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΛΑ!
   ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΕΣΑ ΘΑ ΤΟΝ ΠΙΑΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΘΟΓΕΝΗ!
   ΜΕΣΑ ΠΟΥΣΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΦΙΑ!

  10. 150 εκατομυρια ευρω κλεμμενα κ 5 χρονια φυλακη μονο?
   μονο 5 χρονια φυλακη????
   κλεψτε ολοι συνελληνες,αξιζει τον κοπο,λιγο υπομονη κ μετα ζωη χαρισαμενη!!!!
   τα κλεμμενα δεν επιστρεφονται ουτε κατασχονται,ειναι στα νησια Κεϋμαν!!!!

  11. ΣΙΓΑ ΜΗ ΤΟΥ……ΚΑΚΟΦΑΝΕΙ ΤΟ ΚΕΛΙ……. ΤΟ ΕΛΕΓΕ Η ΨΥΧΟΥΛΑ ΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ….ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΕ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ…..ΔΙΑΠΡΕΠΕΙ ΣΤΟ….ΤΣΕΠ, ΤΣΕΠΟΥΜ…..ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΗ, ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΔΙΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΔΕΙΝΟΠΑΘΗΣΕΙ ΟΙ……ΤΣΑΝΤΕΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ…. ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΤΣΑΝΤΑΚΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΝΕΚΕΝ ΑΝΔΡΙΚΩΝ ΕΣΩΡΡΟΥΧΩΝ(!!!!!!) ΚΑΙ…..ΦΥΣΙΚΑ, ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ , ΟΙΚΩΝ,,,,,,,,,,φυσιοθεραπειας…. ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ, Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΗΞΕΡΕ ΤΙ……ΔΙΑΛΕΓΕ….. ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ……

  12. Και το Βικάκι ποιος θα το αρμέγει κάθε βράδυ ρε αλήτες????

   1. Ενοεις οτι το Βικακι το αρμεγε ο Ακης και μαλιστα καθε βραδυ?

    1. Να το έγλειφε μπορει…για τιποτε αλλο αποκλείεται !!

  Comments are closed.