ΕΚΤΑΚΤΟ: ΝΕΟ 1996. ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΙΜΙΑ. HURRIET: “ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΣΚΑΦΗ. 11 ΠΛΟΙΑ ΕΜΕΙΣ, 8 ΤΟ ΓΙΟΥΝΑΝ”. ΤΗΝ ΠΑΕΙ ΤΗ “ΔΟΥΛΕΙΑ” ΣΕ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ. ΑΦΑΝΤΟΣ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ

    Κοινοποίηση:
    imia2

    Οπως αναφέρει το Anadolu (Ειδησεογραφικό Πρακτορείο Τουρκίας) οι δυνάμεις της Τουρκικής Ακτοφυλακής και του Λιμενικού Σώματος της γειτονικής χώρας βρίσκονται στην περιοχή των Ιμίων και συνεχίζουν τις περιπολίες. Μάλιστα, για την παρουσία των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας στα Ιμία δημοσιεύθηκαν και φωτογραφίες και βίντεο από το Anadolu.

    huriiet3

    Στον απόηχο του περιστατικού, χτες το βράδυ, στα Ίμια, όπου ένα τουρκικό πλοίο χτύπησε και προκάλεσε ζημιές σε πλοίο του ελληνικού λιμενικού και μετά τις απειλητικές δηλώσεις Ερντογάν προς την Ελλάδα, η τουρκική Hürriyet, με άρθρο που δημοσιεύθηκε το απόγευμα της Τρίτης, περιγράφει ένα… πολεμικό σκηνικό που έχει στηθεί γύρω από τα Ίμια.
    Όπως αναφέρει η εφημερίδα, από τις 14.30 το μεσημέρι υπάρχει μία συγκέντρωση πλοίων στις βραχονησίδες, καθώς τα ελληνικά πλοία είναι οκτώ, ενώ, πάντα σύμφωνα με τους Τούρκους, με την προσέλευση δύο πλοίων ακτοφυλακής και δύο ταχύπλοα, οι τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή φτάνουν τα 11 πλοία.

    hurriet2

    Όπως σχολιάζουν οι Τούρκοι, στις 14.45 δύο ταχύπλοα, με οπλισμένους Έλληνες στρατιώτες, έπιασαν την προσοχή των τουρκικών δυνάμεων όταν έφυγαν από τη Λέρο και περνώντας στο ένα μίλι από τα Ίμια, πήγαν στη Κω.

    Στο άρθρο, που έχει τίτλο «Η Ευρώπη διάλεξε την πλευρά της Ελλάδας», παρατίθενται οι δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος αποκάλυψε ότι το σκάφος του Λιμενικού το οποίο εμβόλισε η τουρκική ακταιωρός κοντά στα Ίμια, ήταν συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατόπιν αυτού, η Hürriyet σχολιάζει πως μετά το πρώτο περιστατικό, το οποίο σχολίασε και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ, Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνεδρίαση του κόμματός του, υπήρξε και δεύτερο. Σύμφωνα με τα όσα γράφονται το τουρκικό λιμενικό απέτρεψε ελληνικό πλοίο που ήθελε να πλησιάσει στα Ίμια.

    Προς το παρόν υπάρχει μόνον ανακοίνωση από το Ελληνικό Λιμενικό για το συμβάν με τον εμβολισμό του λιμενικού σκάφους ενώ άφαντος παραμένει ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο υπουργός Αμύνης.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    6 Σχόλια

    1. Ειναι βεβαιο οτι μας την εχουν στημενη , απο την ανατολη οι τουρκοι απο βορρα οι αλβανοι- σλαβοι…ειναι ολοφανερο οτι ειναι συνεννοημενοι να μας την πεσουν ολοι μαζι και να κανουν ντου απο παντου….με πλατες της μαμας τουρκιας…. Τωρα το θεμα ειναι ποιες πλατες εχει η τουρκια …και μη βιαστουμε να βγαλουμε συμπερασματα …και να ριξουμε με την μια την ευθυνη στους συνηθεις υποπτους ….Νομιζω οτι αν δουμε πιο βαθεια , αυτο το “φαι” το μαγειρευουν πολλοι μαζι….ακομα και αυτοι που δεν παει ο νους μας….

    2. Να αναλάβει ο στρατός τώρα πριν είναι αργά διώξτε τα τομάρια που κυβερνούν.

    3. Αν πάμε για Αιγαίο πούλο..
      Αν πάμε για Κύπρος βλέπουμε…
      Αν δεν είστε έτοιμοι τόσα χρόνια άξιοι της μοίρας σας..
      Αν είστε για φραπεδιά τόσα χρόνια άξιοι της πείνας σας..

    4. Ευχομαι οταν η χωρα σου θα κολυμπαει στο αιμα εσυ να εχει ενα αργο και βασανηστικο θανατο, θα παρακαλας να πεθανεις και ο αλαχ θα σου κλεινει την πορτα στα μουτρα.

    5. Οι επόμενες τρεις μέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Οδηγούμαστε σε πολεμική σύγκρουση σε ένα ευρώ μέτωπο, σε Αιγαίο και Κύπρο και δεν ξέρουμε τι θα γίνει στη Δ. Θράκη και στην Ήπειρο στο Αλβανικό μέτωπο που επίσης υποδαυλίζει ο Ερντογάν. Η κυβέρνηση είναι εξαφανισμένη. Πρέπει να κηρυχθεί γενική επιστράτευση, διότι έχουμε μεγάλο μέτωπο. Δεν ξέρουμε αν αύριο ή μεθαύριο, όταν ξεσπάσει πόλεμος, θα έχουμε αυτή τη κυβέρνηση, διότι μπορεί και να έχουν φύγει. Το ότι ο Καμένος έχει εξαφανιστεί, αυτό σημαίνει πολλά. Ο Πατροκοσμάς είπε με άλλους θα κοιμηθείτε και με άλλους θα ξυπνήσετε, εννοώντας άλλη κυβέρνηση

    6. Σε 48 ώρες οι Τούρκοι θα μείνουν χωρίς πλεούμενα….
      Μην χάσουμε αυτήν την ευκαιρία ξανά(1996)…χωρίς πλοία τέλος τα όνειρα του τουρκομογγόλου.
      Πόλεμος σήμερα όχι αύριο…..

    Comments are closed.