ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ – ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ – ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΥΒΕΙ Η ΑΘΕΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;; ΑΥΤΟΙ ΗΔΗ ΠΡΟΑΛΟΙΦΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΔΟΧΟΙ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

  Κοινοποίηση:
  c56f95282c1cd80aa2e7b5417cb1647a

  Έχουν ήδη αρχίσει να ακούγονται τα ονόματα των διαδόχων

  Πληροφορίες αναφέρουν πώς ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει προειδοποιηθεί από δύο χώρες, η μια εξ αυτών είναι οι ΗΠΑ, πώς η τουρκική ΜΙΤ με εντολή του Ρ.Τ. Ερντογάν σχεδιάζει την δολοφονία του αφού πρώτα συνδεθεί το όνομά του με τον Ιμάμη Φ.Γκιουλέν και το περιβόητο Τάγμα του.

  Βέβαια εδώ το ζήτημα περιπλέκεται καθώς σύμφωνα με κυπριακές πληροφορίες το «αμερικανικό βαθύ κράτος» και ο πρόεδρος Ν.Τραμπ έχουν διαφορετικές απόψεις ως προς την καθαίρεση του Οικουμενικού Πατριάρχη και την πιθανή αντικατάστασή του με τον Μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρο Λαμπρινιάδη

  Όταν αναφερόμαστε πλέον στις ΗΠΑ, παρότι ηγείται επισήμως της χώρας αυτής ο Ν.Τραμπ, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι μιλάμε για μια διχασμένη κρατική οντότητα.

  Το παλαιό σύστημα Ομπάμα-Κλίντον-Σόρος που ήταν σε αγαστή συνεργασία με το «βαθύ κράτος» ήταν προστάτης του Τάγματος Φ.Γκιουλέν. Τώρα όμως η προεδρία Ν.Τραμπ αποφάσισε η Ιερουσαλήμ να αναγνωριστεί ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, αναγκάζοντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη να καταδικάσει την ενέργεια αυτή.

  Έτσι ο Βαρθολομαίος αποτελεί «κόκκινο» πανί για την κυβέρνηση Ν.Τραμπ λόγω Ιερουσαλήμ και επίσης «κόκκινο» πανί για τον Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος τον θεωρεί συνδεδεμένο με το Τάγμα Γκιουλέν και την πρότερη «ύπουλη» -όπως την θεωρούσε- προεδρία του Μ.Ομπάμα.

  Παρόλα αυτά κύκλοι των ΗΠΑ, που προφανώς ασκούν διαφορετική πολιτική από τη νυν κυβέρνηση διέρρευσαν το σχέδιο δολοφονίας της ΜΙΤ κατά του Βαρθολομαίου, ένα σχέδιο το οποίο αποκαλύπτει το περιοδικό Επίκαιρα.

  Περίπλοκο έτσι; Περίπλοκες θα είναι οι ΗΠΑ όσο κυβερνάει ο πρόεδρος Ν.Τραμπ, ένας εκλεγείς ηγέτης ο οποίος όμως δεν ήταν εγκεκριμένος από το Σύστημα.

  Στο παρελθόν ο Ταγίπ Ερντογάν έδειξε πώς έχει διαύλους επικοινωνίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά τελευταία οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σχέσεις των δύο πλευρών έχουν διαρραγεί χωρίς κανείς να γνωρίζει τους ακριβείς λόγους. Σίγουρα πάντως το Οικουμενικό Πατριαρχείο στέκεται εμπόδιο στα σχέδια του Τούρκου προέδρου για τον διωγμό των εναπομείναντων Χριστιανών στην Τουρκία και την διαφύλαξη των στοιχείων της Ορθοδοξίας στη χώρα.

  Όπως είπαμε δύο χώρες προειδοποίησαν τον προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας για πιθανή απόπειρα δολοφονίας του. Συγκεκριμένα ο κ. Βαρθολομαίος φέρεται να έχει ειδοποιηθεί από άνδρες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών αλλά και επισήμως πρόσφατα δια της διπλωματικής οδού ότι οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν βάλει στο στόχαστρό τους την όποια σχέση του με τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

  Το Φανάρι έχει λάβει παρόμοια μηνύματα και από άλλη χώρα που επίσης έχει μπει στο στόχαστρο του Τούρκου Προέδρου. Η τουρκική ΜΙΤ παρακολουθεί συστηματικά κάθε κίνηση όχι μόνον του Πατριάρχη αλλά όλου του Πατριαρχείου και των ανθρώπων του σε όλο τον κόσμο, ειδικά στην Αμερική.

  Τώρα όσον αφορά την καθαίρεση του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως το κυπριακό SigmaLive αναφέρει:

  Η Ουάσιγκτον προετοιμάζει τον διάδοχο στον Οικουμενικό Θρόνο στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης, αναφέρει δημοσίευμα του World Religion News, σημειώνοντας, μάλιστα, πως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος διατηρεί εδώ και καιρό «ακατάλληλες συνδέσεις» και προβαίνει σε «ασυμβίβαστες» συμφωνίες, τόσο σε εκκλησιαστικά θέματα όσο και στο γενικό πολιτικό πεδίο.

  Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στον ενδεχόμενο διάδοχο του Ορθόδοξου θρόνου, φωτογραφίζοντας τον Μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρο Λαμπρινιάδη, τον οποίο εκτιμάται ότι στηρίζουν οι ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τάχθηκε εναντίον της απόφασης των ΗΠΑ για αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

  Αρχικά επικαλούμενος τουρκικά δημοσιεύματα της εφημερίδας takvim, ο αρθρογράφος Martin Banks αναφέρει πως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει δεσμούς με το δίκτυο Γκιουλέν στην Αμερική, τον οποίο ο Ερντογάν θεωρεί πως κρύβεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016.

  «Με την ενεργό συμμετοχή του Βαρθολομαίου στη διεθνή πολιτική, κατέστη σαφές ότι δεν επιδιώκει μόνο τα δικά του συμφέροντα. Η φήμη του Πατριαρχείου στον Ορθόδοξο κόσμο έχει επίσης καταστραφεί, ιδίως λόγω της Συνόδου του 2016 που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη [..].

  Οι ιεραρχίες πολλών Εκκλησιών που εκπροσωπούν την πλειοψηφία του Ορθόδοξου Κόσμου αρνήθηκαν να πάνε στην Κρήτη. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος επιβάλλει τις αποφάσεις του σε όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς. Οι Πατριάρχες Αντιοχείας, Γεωργίας και Βουλγαρίας αμφιβάλλουν για το αν η Σύνοδος μπορεί να αποκαλείται ως “Άγια και Μεγάλη”.

  Οι Ρώσοι δεν αναγνωρίζουν το Συμβούλιο ως πανορθόδοξο, αλλά το θεωρούν ως ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Όλα αυτά έχουν προκαλέσει μια συζήτηση για το αν ο Βαρθολομαίος, ένας αμφιλεγόμενος, πρέπει να αποσυρθεί», σημειώνει χαρακτηριστικά το άρθρο.

  Η αντιπαράθεση και οι υποψήφιοι

  «Την ίδια στιγμή, το ‘‘Οικουμενικό’’ Πατριαρχείο ταλανίζεται από εσωτερικές συγκρούσεις. Τον περασμένο Ιούλιο, πραγματοποιήθηκε αντιπαράθεση μεταξύ του Φαναριού και της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής των ΗΠΑ, την κύρια πηγή εισοδήματος του Πατριαρχείου στην Τουρκία. Πρώτον, υπήρξε σύγκρουση μεταξύ του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του επικεφαλής του τμήματος προσωπικού του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου [..]. Τα ΜΜΕ έκαναν λόγο για πιθανή αποχώρηση του 89χρονου Αμερικανού Αρχιεπισκόπου.

  Οι υποψήφιοι για τα δύο γραφεία – στην Κωνσταντινούπολη και τη Νέα Υόρκη – είναι ο Εμμανουήλ (Αδαμάκης) της Γαλλίας και ο Μητροπολίτης Ελπιδοφόρος (Λαμπρινιάδης) της Μπούρσας (Τουρκία). Αμφότεροι μπορεί να είναι πίσω από τις προσπάθειες δημιουργίας διαφωνιών και δυσπιστίας των ηγετών που ενεργούν – του Πατριάρχη Βαρθολομαίο και ο Αρχιεπισκόπου Δημήτριου.

  Την ώρα λοιπόν που οι Τούρκοι ετοιμάζουν την δολοφονία του Πατριάρχη της Ορθοδοξίας, η Κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος ή μήπως αδιαφορία;

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  15 Σχόλια

  1. Πω πω πω, χαρά ο αρχιτραγος αν τον καθαρισουνε, αυτό του εγγυάται αγιοσυνη σαν μάρτυρας της ορθοδοξίας από τους άπιστους (βλέπε Βυζαντίο), χα χα.

  2. Ο τουρκολαγνος πατριαρχης ο μεγιστος των προδοτων ο διωκτης της ορθοδοξιας και των Εσφιγμενιτων γεροντων ο νεοταξιτης τραγοπαπας ας παει απο εκει που εγλυφε χρονια τωρα.τι εκανε για την πατριδα ρεεεεεε? Τιποτα…και ο μονος που ειπε οτι η επανασταση του 1821 κακως εγινε γιατι περναγαν καλα οι Ελληνες με τους Τουρκους.αν αυτος ο τραγος δεν ειναι προδοτης τσανακογλυφτης κανω λαθος.ουστ ρεεεεεεεεε τραγοοοοd

  3. διαφορες μεταξυ κολοτουρκομογγολων.
   δεν πανε στον διαβολο και οι 2…..

  4. Ο τράγος που διάλυσε την ορθοδοξία και τον καταριέται όλο το Άγιο Όρος!!!!
   Ξύρισμα κεφάλι και μάπα γουλί!!!!

  5. Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΣ Ο ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΙΟΣ!!!!

  6. ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΜΕ !!! ΕΤΣΙ;; 1) Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ! ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;; ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ Η ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ … ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΦΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΜΙΤ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΣ … ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΟΥΝ ΟΜΩΣ;; 2) ΥΠΟΣΤΙΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΝΑ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ Η ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΚΑΙ ΗΠΙΑΝ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΙΔΟΥ (Η.Π.Α) ΤΩΡΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ 3) ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ CHILDREN GIVING YOUR BLOOD

  7. Είτε τον σκοτώσουν, είτε τον εξαναγκάσουν σε παραίτηση, αυτοί που θα τοποθετηθούν στις δύο αυτές θέσεις, δηλαδή, στην αρχιεπισκοπή Αμερικής, και στο Φανάρι (είτε είναι οι εν λόγω προαναφερθέντες του άρθρου, είτε κάποιοι άλλοι), το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ-ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ, όπως και οι προκάτοχοί τους! Οπότε δεν αλλάζει κάτι, δυστυχώς! Οι μοναδικοί που είναι ακόμη ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ πατριάρχες (το έχω ακούσει από ιερέα) και φυλάνε ‘Θερμοπύλες’ είναι ο Βουλγαρίας και ο Γεωργίας…

  8. ναι ναι, θα χασει η βενετια βελονι
   τουρκος ανθυπολοχαγος δεν ηταν;
   οικουμενιστης δεν ειναι;
   υπερ της πανθρησκειας δεν ειναι;
   δεν εχει παραστει και βραβευτει σε μασσωνικη στοα στην αμερικη;
   προσωπικα ΧΕΣΤΗΚΑ!

  9. Η ηλιθιότητα των σχολίων ως προς τον Πατριάρχη είν’ απόδειξη της βλακείας που δέρνει αρκετούς συνέλληνες.. Θέλετε λοιπόν το πατριαρχείο να μην είναι οικουμενικό και να βρίσκεται στη Μόσχα ή στις Βρυξέλλες… Σε ψυχίατρο πόσο καιρό έχετε να πάτε; Τα φάρμακα τα παίρνετε κανονικά;

  10. ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Ο ΠΑΠΑΣ ΡΩΜΗΣ.
   ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΡΗΞΗ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΣΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΧΑΛΑΣΕ ΤΗΝ ΣΟΥΠΑ.
   ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΑΝΥΣΗΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΛΑΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ,
   ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΑΠΑΝΤΕΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΠΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ.
   ΑΥΤΟΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ-ΠΡΩΤΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΙΣΩΝ.

  11. Ναι έτσι είναι. Αλλά ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τη ληστρική σύνοδο του Κολιμπαρίου έχει παίξει το παιχνίδι της ΝΤΠ και μάλιστα έχει αναγκάσει και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να το δεχτεί. Δεν έχει καμία προστασία από πλευράς του Θεού, εφόσον έχει ταυτιστεί με τον οικουμενισμό. Τώρα τι θα γίνει εξαρτάται από αυτούς, όπως ο μακαριστός Χριστόδουλος που όταν έφερε τον Πάπα στην Αθήνα μετά τον φάγανε. Τώρα τι θα γίνει κανένας δεν ξέρει. Μπορεί και να γλυτώσει ή να τον εξαναγκάσουν σε παραίτηση. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά

  12. σιγά τον αντίχριστο μασόνο υπηρέτη του πάπα.
   Πολύ ανησυχία για να κάνουν τα βούρλα και τους άχρηστους τσαρλατάνους “σημαντικούς?”

  13. ΣΙΓΑ ΤΟΝ…ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ!!. ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟΤΟΥΡΚΟΦΙΛΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ…..

  14. ΣΙΓΑ ΤΟΝ…ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ!! ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟΤΟΥΡΚΟΦΙΛΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ…

  Comments are closed.