ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS: ΑΘΩΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ – ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ

  Κοινοποίηση:
  xristoforakos

  Μια ακόμα απόφαση – πρόκληση για την κοινή γνώμη εξέδωσε η ελληνική δικαιοσύνη! Ποια είναι αυτή; Η απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων, του Μιχάλη Χριστοφοράκου κι άλλων 19, για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens. Με συνοπτικές διαδικασίες και σε μια συνεδρίαση που δεν κράτησε ούτε 15 λεπτά, ο πρόεδρος στη δίκη για μαύρα ταμεία της Siemens, ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά, την αθώωση και οριστική απαλλαγή από κάθε κατηγορία όλων των κατηγορουμένων με πρώτο και καλύτερο τον Μιχάλη Χριστοφοράκο.

  Ήταν γνωστό εδώ και πολλούς μήνες ότι ο πρόεδρος θα “έτρεχε” τη δίκη με γοργούς ρυθμούς δεδομένου ότι την άλλη εβδομάδα αναλαμβάνει νέο ρόλο αναβαθμισμένο στον Άρειο Πάγο.

  Να  σημειώσουμε, ότι πριν μερικούς μήνες είχε αποβληθεί ο ΟΤΕ από τη δίκη (!). Επίσης, χρήματα και κινήσεις είχαν βρεθεί σε λογαριασμούς ΟΤΕτζήδων για τις οποίες σήμερα ο πρόεδρος του δικαστηρίου προσπάθησε να δικαιολογήσει λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν αποδείχθηκε οτι τα χρήματα αυτά επηρέασαν την οικονομική περιουσιακή κατάσταση των κατηγορουμένων, ούτε επηρέασαν την εκτέλεση της σύμβασης!

  Αν υπάρχει κάποιος σοβαρός εισαγγελέας θα πρέπει να ζητήσει αναίρεση της απόφασης. Είναι εξωπραγματική. Ούτε στη Γερμανία δεν το πιστεύουν!

  Εκτός από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, απαλλάχθηκε επίσης το πρώην στελέχοε της Siemens Hellas Πρόδρομος Μαυρίδης και τα πρώην στελέχη της Siemens Γερμανίας, Χάϊνριχ Φον Πίρερ, Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, Ράιχαντ Σίκατζεκ καθώς και πρώην στελέχη του ΟΤΕ μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Σκαρπέλης και τα πρώην τραπεζικά στελέχη Φάνης Λυγινός και Ζαν Κλώντ Όσβαλντ.

  Το δικαστήριο απάλλαξε τους 20 κατηγορούμενους που είχαν προσφύγει στο Εφετείο για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ´ επάγγελμα και κατ´ εξακολούθηση.

  Το δικαστήριο απάλλαξε τους κατηγορούμενους λόγω παραγραφής για το διάστημα μέχρι 26 Σεπτεμβρίου 2002 και τους αθώωσε είτε κατά πλειοψηφία 4-1 είτε ομόφωνα είτε λόγω αμφιβολιών για τις υπόλοιπες πράξεις που αντιμετώπιζαν.

  Στο σύντομο σκεπτικό που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανέφερε ότι δεν αποδείχθηκε ή δημιουργήθηκαν αμφιβολίες για την παράνομη αύξηση της περιουσίας των στελεχών του ΟΤΕ.

  Να σημειωθεί ότι ο Χρήστος Καραβέλας που φυγοδικεί από το 2009 δεν είχε καταθέσει έφεση ενώ ένας εκ των 22 καταδικασθέντων πρωτοδίκως έχει αποβιώσει.

  Αναλυτικά, η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου
  Μιχαήλ Χριστοφοράκος: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος κατά πλειοψηφία 4-1 (ένα μέλος είχε τη γνώμη ότι έπρεπε να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη λόγω δεδικασμένου).

  Πρόδρομος Μαυρίδης: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος κατά πλειοψηφία 4-1 (ένα μέλος είχε τη γνώμη ότι έπρεπε να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη λόγω δεδικασμένου).

  Αλέξανδρος Αθανασιάδης: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος ομόφωνα.

  Karl Friedrich Eduard PIERER Von ESCH: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος ομόφωνα.

  Thomas GANSWINDT: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος κατά πλειοψηφία 4-1 (ένα μέλος είχε τη γνώμη ότι έπρεπε να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη λόγω δεδικασμένου).

  Jörg Michael KUTSCHENREUTER: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος κατά πλειοψηφία 4-1 (ένα μέλος είχε τη γνώμη ότι έπρεπε να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη λόγω δεδικασμένου).

  Reinhard Herbert SIEKACZEK: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος κατά πλειοψηφία 4-1 (ένα μέλος είχε τη γνώμη ότι έπρεπε να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη λόγω δεδικασμένου).

  Wolfgang Paul Wilhelm RUDOLPH: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος ομόφωνα

  Heinz Wolfgang Ernst Keil Von JAGEMANN: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος κατά πλειοψηφία 4-1 (ένα μέλος είχε τη γνώμη ότι έπρεπε να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη λόγω δεδικασμένου).

  Franz Joseph RICHTER: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος ομόφωνα.

  Γιώργος Σκαρπέλης: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για όλες τις πράξεις, λόγω παραγραφής.

  Νικόλαος ΝΙΝΤΟ: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για όλες τις πράξεις, λόγω παραγραφής.

  Γιώργος Αργυρόπουλος: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για όλες τις πράξεις, λόγω παραγραφής.

  Δημήτριος Κουβάτσος: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος ομόφωνα.

  Παναγιώτη Νικάκη: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος κατά πλειοψηφία 4-1 (ένα μέλος είχε τη γνώμη ότι έπρεπε να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη λόγω δεδικασμένου)

  Γιώργος Καλδής: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος.

  Αλέξανδρος Λέτσας: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος.

  Φάνης Λυγινός: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος.

  Jean Claude OSWALD: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος

  Μάρθα Δημητριάδη-Καραβέλα: Αθώα.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  34 Σχόλια

  1. Έχουμε πει ότι όταν κλέβεις πολλα είσαι αξιότιμο προσωπο στη Ελλάδα και απολαμβάνεις την χλιδή ενώ όταν κλέβεις λίγα επειδή πεινας είσαι το χειροτερο ειδος κλεφτη και απατεώνα. Δυο μέτρα δυο σταθμά.

  2. Η …..ευθυτητα της *δικαιοσυνης* (ο Θεος να την κανει τετοια..), φανηκε πριν χρονια με την υποθεση του Ηλια Κασιδιαρη και των αλλων κατηγορουμενων για…εγκληματικη οργανωση.
   Οποιος πιστευει ακομα σε ανεξαρτητη δικαιοσυνη στην Ελλαδα, μαλλον ειναι αφελης..

  3. Μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση απ’ το κωλόσογο δεν υπάρχει εδώ και 2 αιώνες

  4. Τρισάθλια, ελληνόφωνη “δικαιοσύνη”. Ψήφος στο Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ για να πάνε επιτέλους οι κλέφτες και οι επίορκοι φυλακή!

  5. τουλαχιστον τα αρπαξαν χοντρα οι δικαστες? η πηραν ψιχουλακια ετσι ειναι τα δημοκρατικα σκατα

  6. Ειστε για γελια και για κλαματα οι ελληνες δικαστες

  7. Αυτή είναι η ανεξάρτηση Δικαιοσύνη που θα μας γλυτώσει ο Αντωνιάδης; Καλά κρασά.

  8. Λογικό αφού και ο πατέρας του πρωτομαστορας της “S”(iemen)”S” ήταν κάποτε στην Ελλάδα. Ευτυχώς που βάλατε την Χρυσή Αυγή στην φυλακή και δεν υπάρχουν πλέον εγκληματικές οργανώσεις.

  9. Ελληνικη Δικαιοσυνη & Ελληνες Δικαστες. Το αλλο με τον Τοτο το ξερετε ????????????>

  10. Αυτό έλειπε να τούς δικάσουν το παραδικαστικό λάδωμα πάει καπνός, νομίζεται οτι το Ελλαδιστάν είναι μια πολητισμένη χώρα , στήν χώρα των ζουλού είμαστε καθαρό μπ@υρ$€λ@

  11. γεια σου ρε κορόιδο Έλληνα. μια ζωή μαλάκας. δε πειράζει θα το καταπιεί και αυτό το σκάνδαλο όπως και όλα τα υπόλοιπα. και τα μνημόνια και τα λεφτά που φάγαν για τους Ολυμπιακούς αγώνες και και και καμία αντίδραση. δε φταίει κανένας. μόνα τους έγιναν όλα. ο χειρότερος λαός είμαστε. ανύπαρκτοι. α μη ξεχάσετε να ψηφίσετε και μητσοτάκη πάλι και όλες τις αριστερο δεξιές κυβερνήσεις που έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση. απο το 1980 μέχρι σήμερα τα λαμόγια μόνο τρώνε και χρεώνουν το λαό. 2022 και ακόμα δεν έχουμε φτάσει πάτο και κανείς δε λογοδοτεί. Όλοι ελέυθεροι να μας δουλεύουν

  12. Τη μάσκα να φοράτε μην κολλήσετε είναι σημαντικότερο!

  13. ΜΠΟΡΝΤΕΛΟ..ΧΩΡΑ
   κατσε μαλακαακοελληναρα στο καναπε σου και ΞΥΝΕ τα ΑΧΑΜΝΑ σου….

  14. Ο Χριστοφορακος του πηδαγε τη γυναικα στο διπλανο δωματιο και αυτουνου του γουρλωνανε τα ματια κι απορουσε τι εχει αυτη και βογγαει τοσο πολυ

  15. Αν δεν δουλέψουν τα πιστόλια μην περιμένετε να αλλάξει τίποτα… οι μεγαλύτεροι βρωμιάρηδες είναι οι δικαστές.

   1. ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ

    Ετσι, ακριβως! Οπως τα λες!

  16. Όταν είσαι φασισταριο,, όποιον θέλεις καταδικάζεις, καί οποίος σε βολεύει τόν αθωωνεις,, ζούμε σε μία κυβέρνηση χουντικια,χουνταρα με τά όλα της.

  17. Δυστηχως ανοητοι οσοι πιστευουν ακομα σε πολιτικα κομματα – σωτηρες, δικαιοσυνη και πρασινα αλογα. Ετσι κυβερναται ο κοσμος μας εδω και χιλιαδες χρονια και δε προβλεπεται να αλλαξει για πολλες χιλαδες χρονια ακομα.

  18. αυτο ειταν παντα ζαβο……. οπως τα κατοικιδια που μανατζαρει….. αντε…. τυχερακιδες τον ποιο ταιριαστο στην πλεμπα του εχετε…..

  19. ΛΑΜΟΓΙΑ!!Η ΔΙΚΑΙΩΣΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ!!

  20. καθάρματα, 40 χρόνια ψηφίζετε πράσινο και μπλε συριζα και τώρα πέσατε από τα σύννεφα ;

  21. και στης εκλογές που θα είναι στημένες αυτό θα γίνει .εκπλήσσομαι όταν διαβάζω του τύπου σχόλια ,θα τα πούμε στης εκλογές κουλή

  22. Μετά μίλησαν στο τηλέφωνο με τον Χριστοφοράκο για να ρίξει το παραδάκι στους λογαριασμούς τους

  23. Προχτές ληστέψαν μια συνταξιούχο δικαστικό-λαμόγιο που είχε σπίτι της 1 μύριο σε κοσμήματα,χώρια τα μετρητά.Χώρια που το φχαριστήθηκα,καλά να πάθει,ήθελα να πω,να πώς τα κάνουν τα λεφτά οι δικαστικοί.Ένα συνάφι απατεώνων είστε,οι περισσότεροι.

  24. Ας συνεχισει ο ηλιθιος αυτος λαος να ψηφιζει και να υπηρετει τους ιδιους και τους ιδιους…

  25. Όποιος περίμενε να τιμωρηθούν στην Ελλάδα πρέπει να έχει διανοητικό πρόβλημα.Μα εννοείται ότι θα τους είχαν αθωώσει.Στην Ελλάδα βρίσκεστε.Πηραν το χρήμα δώσανε και τους Εισαγγελείς πακετακι βαρβάτο και όλα ok.Δούλευε κορόιδο Έλληνα για 500 ευρώ.

  26. Το μόνο που καταλαβαίνουν όλοι αυτοί είναι μόνο ένα πράγμα… Αυτό που καταλαβαίνει και ο Τούρκος.

  Comments are closed.