ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19 ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΠΛΕΧΘΕΙ ΣΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ – Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ

  Κοινοποίηση:
  image

  Για άλλη μια φορά φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται η εντύπωση πως η Ελλάδα δεν έχει εμπιστοσύνη ούτε στον εαυτό της ούτε όμως και στα παιδιά της.

   Μία μικρή ομάδα επιστημόνων γιατρών, η οποία εργάζεται στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, εφάρμοσε μια μέθοδο αντιμετώπισης του Covid-19 η οποία είναι και αποτελεσματική και φέρει ελληνική
  Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος
  Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος

  υπογραφή.

  Όμως τόσο η πολιτεία όσο και το αρμόδιο υπουργείο δεν αγκάλιασαν, για ακόμα μια φορά, την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία και αρνήθηκαν, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, να χρηματοδοτήσουν το εγχείρημα.

  Δεν μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ, αλλά μόνο για ένα απαραίτητο ποσό το οποίο χρειάζεται έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η έρευνα σε διάφορα επίπεδα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα.

  Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα η οποία σέβεται τις δυνατότητες του επιστημονικού δυναμικού της, δηλαδή έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό της, η προσπάθεια αυτή των γιατρών του «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης θα είχε στηριχτεί με όλα τα μέσα. Η έρευνά της είναι ένας φάρος -προς στιγμήν μικρός- που ενδεχομένως να αποδειχθεί ισχυρότατος εάν και εφόσον δοθούν τα μέσα στους επιστήμονες αυτούς να ολοκληρώσουν την έρευνά τους.

  Σε κάθε άλλη χώρα του κόσμου -και όχι αναγκαστικά σε κάποια από τις ισχυρότερες, αλλά σε όποια χώρα έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό της, όπως το Ισραήλ επί παραδείγματι-, οι επιστημονικές πρωτοβουλίες αυτού του επιπέδου θα είχαν ήδη επιχορηγηθεί και οι κλινικές μελέτες θα είχαν εγκριθεί, ενώ η γραφειοκρατία θα είχε παραμεριστεί για να μπορέσουν οι επιστήμονες να δουλέψουν με άνεση, παραγωγικά και με εμπιστοσύνη στους θεσμούς και τις διαδικασίες. Φανταστείτε να αποδειχθεί μελλοντικά πως η μικρή αυτή ομάδα των γιατρών της Θεσσαλονίκης, σε καιρούς πανδημίας και γενικευμένου φόβου αλλά και επιστημονικής ομίχλης λόγω αντιθετικών προσεγγίσεων, έθεσαν τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων και ανακάλυψαν το «Ιερό Δισκοπότηρο» της αναγκαίας συλλογικής ανοσίας.

  Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

  Πίσω από τη μέθοδο αυτή βρίσκεται η ερευνητική ομάδα του διευθυντή της Αιματολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παπανικολάου, κ. Αχιλλέα Αναγνωστόπουλου, ο οποίος, μαζί με τους συνεργάτες του, τη βιοχημικό κα. Αναστασία Παπαδοπούλου και την κα. Ευαγγελία Γιαννάκη, αιματολόγο Γονιδιακής και Κυτταρικής Θεραπείας, παρασκεύασαν ειδικά Τ-λεμφοκύτταρα από ασθενείς που είχαν αναρρώσει από κορωνοϊό, στη συνέχεια τα πολλαπλασίασαν και τα μετέφεραν στον οργανισμό άλλου ασθενή που έπασχε από Covid-19.

  Μέχρι στιγμής η μέθοδος έχει εφαρμοστεί σε μια ασθενή που βρισκόταν λίγο πριν από τη διασωλήνωση. Με την άδειά της, της χορηγήθηκαν τα ειδικά Τ-λεμφοκύτταρα και η εξέλιξη της υγείας της ήταν εντυπωσιακή, αφού μέσα σε δύο ημέρες η κατάστασή της βελτιώθηκε θεαματικά και μία εβδομάδα αργότερα η ίδια είχε βγει από το νοσοκομείο.

  Και εκεί που θα περίμενε κάποιος, με δεδομένο τα παραπάνω αποτελέσματα, η εν λόγω μέθοδος να εγκριθεί άμεσα και να δοκιμαστεί, εντούτοις ανέκυψαν… γραφειοκρατικές δυσκολίες.

  Ειδικότερα, στα τέλη Απριλίου 2021, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε τη μελέτη, ωστόσο η Εθνική Επιτροπή Δεοντολογίας καθυστέρησε την έγκριση καθώς ζήτησε να γίνουν πιο αυστηρά τα κριτήρια επιλεξιμότητας των ασθενών που θα συμμετείχαν σε αυτή. Μάλιστα εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας όρισε ιδιαιτέρως αυστηρά κριτήρια, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να βρεθούν ασθενείς που να τα ικανοποιούν. Έτσι η ομάδα έκανε ένσταση εξηγώντας στην Εθνική Επιτροπή Δεοντολογίας ότι σε όλο τον κόσμο τα κριτήρια είναι λιγότερο αυστηρά από εκείνα που η ίδια η ομάδα μελέτης είχε θέσει.

  Αντί δηλαδή η πολιτεία και τα όργανά της να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους προκειμένου μια τέτοια μέθοδος -με τόσο ελπιδοφόρα αποτελέσματα- να εφαρμοστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα, δημιούργησαν γραφειοκρατικούς σκοπέλους βάζοντας «τρικλοποδιά» στους Έλληνες επιστήμονες.

  Για τη μέθοδο αυτή, την ανάπτυξή της, καθώς και τις δοκιμές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής μίλησε σε πόρταλ ο διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παπανικολάου κ. Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος.

   

  Όπως εξήγησε ο κ. Αναγνωστόπουλος, «η μέθοδος αυτή αναπτύχθηκε πριν από περίπου 10 χρόνια στο Baylor College του Χιούστον των ΗΠΑ. Στην ομάδα που ανέπτυξε αυτή τη μέθοδο ήταν και η βιοχημικός Αναστασία Παπαδοπούλου. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, αναπτύξαμε αυτή τη μέθοδο για την αντιμετώπιση τριών ιών που πλήττουν βαριά τους μεταμοσχευμένους ασθενείς μας. Για τις ιώσεις αυτές δεν υπάρχει φαρμακευτική αγωγή 100% και οι παρενέργειες των φαρμάκων είναι βαριές. Έτσι αναπτύξαμε αυτή τη μέθοδο, πήραμε άδεια να παράξουμε τέτοια ειδικά λεμφοκύτταρα εναντίον των τριών αυτών ιών και τα χορηγήσαμε εδώ και δύο χρόνια περίπου σε ασθενείς μεταμοσχευμένους. Η επιτυχία στις ιώσεις αυτές έφθασε το 95%. Τα φάρμακα δεν μπορούν να έχουν τέτοια ποσοστά και μάλιστα χωρίς παρενέργειες.

  »Έτσι, όταν ενέσκηψε ο κορωνοϊός και δεν υπήρχαν φάρμακα, τότε η κα. Παπαδοπούλου και η κα. Γιαννάκη σκέφτηκαν να εφαρμόσουμε τη συγκεκριμένη μέθοδο. Από την προμελέτη αυτή βγήκαν δύο βασικά συμπεράσματα: 1) οι ασθενείς που τα καταφέρνουν να περάσουν εύκολα τον κορωνοϊό αναπτύσσουν οι ίδιοι τέτοια κορωνοϊδικά Τ-λεμφοκύτταρα στον οργανισμό τους. Από την άλλη οι ασθενείς που δεν τα καταφέρνουν και οδεύουν προς τις ΜΕΘ δεν μπορούν να αναπτύξουν τέτοια λεμφοκύτταρα. Τα Τ-λεμφοκύτταρα είναι το βασικότερο στοιχείο της άμυνας του οργανισμού. 2) Παίρνοντας λίγο αίμα από ασθενείς που ανάρρωσαν από κορωνοϊό μπορέσαμε να απομονώσουμε αυτά τα ειδικά Τ-λεμφοκύτταρα και να τα πολλαπλασιάσουμε, ενώ στη συνέχεια τα χορηγήσαμε σε ασθενείς. Έτσι μπορέσαμε να παράξουμε εμείς αυτά τα λεμφοκύτταρα για τους ασθενείς που δεν τα παράγουν μόνοι τους».

  Όσον αφορά στην έγκριση της μεθόδου, ο κ. Αναγνωστόπουλος ανέφερε ότι η ομάδα υπέβαλε τη μελέτη στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και στην Επιτροπή Δεοντολογίας, όπως προβλέπεται. «Πήραμε την άδεια πλην όμως η Εθνική Επιτροπή Δεοντολογίας, θέλοντας να προστατέψει τους ασθενείς, πρόσθεσε πολύ αυστηρά κριτήρια με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να βρούμε ασθενείς που να τα πληρούν. Ξαναζητήσαμε από τον ΕΟΦ και την Επιτροπή Δεοντολογίας να δουν εκ νέου τα κριτήρια και πράγματι αναθεώρησαν την πρώτη άποψη και πλέον περιμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία».

  Στο ερώτημα ποια ήταν η στάση της πολιτείας απέναντι σε αυτή τη σημαντική ανακάλυψη, ο κ. Αναγνωστόπουλος σημείωσε πως ζήτησε χρηματοδότηση από το νοσοκομείο και το Υπουργείο Υγείας, με τον κ. Κοντοζαμάνη να ανταποκρίνεται εκφράζοντας την επιθυμία να αναζητήσει τρόπους ώστε να γίνει χρηματοδότηση. «Αφού πέρασαν τρεις βδομάδες και επειδή ήμασταν στη φάση του τρίτου κύματος του ιού, αποφάσισα και βγήκα για πρώτη φορά προς τα έξω ζητώντας χρηματοδότηση από τον κόσμο, αφού το νοσοκομείο δημιούργησε έναν ειδικό λογαριασμό για τη μελέτη αυτή. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε άμεσα και κατέθεσε 52.000 ευρώ. Ήταν κάτι πολύ συγκινητικό που μας έδωσε μεγάλη δύναμη να συνεχίσουμε. Επίσης το νοσοκομείο πρόσφερε χρηματοδότηση ύψους 70.000 ευρώ και η Επιτροπή Ελλάδα 20-21 αποφάσισε να χρηματοδοτήσει το σύνολο της μελέτης που είχε απομείνει και ήταν 230.000 ευρώ. Έτσι αποκτήσαμε χρηματοδότηση και προχωρήσαμε».

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  8 Σχόλια

  1. Ναι….θεραπεια υπαρχει….
   Αλλα δεν εχει βρεθει ενας γαμημενος δικαστικος, να διαταξει μια αυταπαγγελτη….ε..?
   Και να τους χωσει ολους μεσα…αι σηχτηρ…

  2. Το ότι κρύβεται η Γιάννα Αγγ. Δασκαλάκη πίσω από την χρηματοδότηση… αυτό και μόνο με κάνει να κρατώ πολλές επιφυλάξεις για τις “αγνές” προθέσεις της “νέας θεραπείας”…

  3. Αφου δεν υπαρχει εισαγγελεας να επεμβει και μας αφινουν ερμαια στα συμφεροντα του καθε κουλη Ντροπη σε ολους τους ανευθηνους που μας κυβερνουν για να μην πω κατι αλλο ………..

  4. Καλημέρα κύριε Αναγνωστόπουλε
   Είσαι ένας λαμπρός φάρος στόν βούρκο τών καμπογιαννίτων πού πρόδωσαν τόν όρκο τού Ιπποκράτη.Η “τρικλοποδιά” είναι εσκεμμένη μέθοδος καθυστέρησης.Κάνουν επίτηδες γραφειοκρατικές δυσκολίες γιά νά μήν χάσουν τίς μεγάλες μίζες πού παίρνουν από τόν Εβραίο τής Pfizer τόν Μπουρλά.Ζήτησες χρηματοδότηση από τό λαμόγιο τόν Κοντοζαμάνη.Αυτός μαζί μέ τόν Σωτήρη μέ τό λερωμένο φανελάκι καί τόν μεγαλύτερο οικονομικό απατεώνα τής Ελλάδας τό κάθαρμα Αβραμόπουλο έκαναν τό 2009 μέ τήν επιδημία τών χοίρων τήν μεγάλη κομπίνα μέ τά 24 εκατομμύρια εμβόλια τής Novartis καί κατάκλεψαν τόν ελληνικό λαό.
   Αφήνουν τόν κόσμο νά πεθαίνει μόνο γιά τήν κονόμα,Γουρλομάτη αίσχος
   Γιάννης Λάκων

  5. μην το πείτε στην ΔΙΣ και χρειαστεί να αλλάξουν το κατάπτυστο προπαγανδιστικό φυλλάδιο για τα ιερά εμβόλια του κούλη

  6. Τα εμβόλια, όπως πριν τα μνημόνια, πάνω από όλα (είναι πολλά τα λεφτά, Άρη). Συγχαρητήρια στην ερευνητική ομάδα του Παπανικολάου και στην Αναστασία Παπαδοπούλου ειδικότερα.

  7. Η Ελλάδα αγωνίζεται, οι καθεστωτικοί των δυναστειών την πολεμούν, πολεμούν τα παιδιά της. Δυστυχώς, όλοι οι εχθροί μας, είναι έμμισθοι υπάλληλοι ξένων συμφερόντων. Πολιτικοί και εγκάθετοι τους σε θέσεις ευθύνης, έμαθαν να τσιμπολογούν τις χορηγίες των φαρμακευτικών, αυτών που πίνουν το αίμα του λαού, έμαθαν να ζουν εκβιαζόμενοι με σκυμμένο το κεφάλι.

  8. H κυβερνηση ασχολειτε μονο με τα εμβολια…………….ο λαος καταστρεφετε η κυπρος χανετε και οι προδοτες κανουν τουμπεκι και διακοπες…

  Leave a Response