(ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ) ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ! ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ – ΟΙ ΦΛΟΓΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΑΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΗ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

    Κοινοποίηση:
    fotia

    Nεότερη ενημέρωση(16:20) : Τα παιδιά κατασκήνωσης στις Κεχριές έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή χώρο.

    Τα παιδιά που φιλοξενούνται σε κατασκήνωση στην ευρύτερη περιοχή των Κεχριών, η οποία εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται σε δασική έκταση, έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή χώρο.

    Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, η εκκένωση της κατασκήνωσης αποφασίσθηκε, ώστε να μην υπάρξει ο παραμικρός κίνδυνος για τα παιδιά, ενώ η όλη επιχείρηση έγινε με απόλυτα συντονισμένο τρόπο.

    Τα παιδιά, όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος, μεταφέρθηκαν στην κοινότητα Ξυλοκέριζα και θα επιστρέψουν στην κατασκήνωση όταν δεν θα υπάρχει πλέον κανένας απολύτως κίνδυνος.

    Όσον αφορά στο πύρινο μέτωπο, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι έχει μετακινηθεί προς τον ορεινό όγκο και προς το παρόν δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

    Προηγούμενη ενημέρωση (15:14) : Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 12.00 το μεσημέρι στην περιοχή Κεχριές Κορινθίας.

    Καίγεται δασώδης έκταση, πευκόφυτη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, και δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

    Για λόγους προληπτικούς εκκενώθηκαν δύο παιδικές κατασκηνώσεις, η μία στρατιωτική και η άλλη πολιτική, που στεγάζονται εκεί και φιλοξενούν παιδιά ηλικίας από 7 έως 16 ετών.

    Βορειανατολικά της περιοχής, στην αντίθετη κατεύθυνση, βρίσκονται αποθήκες πυρομαχικών, που, για την ώρα, δεν απειλούνται, σύμφωνα με πληροφορίες.

    Από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Επίσης, 18 οχήματα, με 79 άνδρες και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων προσπαθούν να ελέγξουν τη φωτιά ώστε να μην επεκταθεί.

    Προηγούμενη ενημέρωση: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές Κορινθιάς. Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση καθώς 15 οχήματα με 54 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος και ένα ελικόπτερο βρίσκονται ήδη στην περιοχή και προσπαθούν να ελέγξουν την φωτιά.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εκκενώνεται κατασκήνωση που βρίσκεται κοντά στο σημείο.

    Η φωτιά προσέγγισε και το στρατόπεδο, όπου βρίσκονται αποθήκες πυρομαχικών του Στρατού.

    Δείτε εικόνες από την φωτιά:

    https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1281166021458526209?s=20

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    4 Σχόλια

    1. στην ευθεία μπαίνουν οι φωτιές για hot spot σίγουρα

    Comments are closed.