ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΑΠΕΙΛΗΣΕ! Η ΜΕΡΚΕΛ “ΜΑΛΩΣΕ” ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΩΣ ΓΥΡΙΣΕ ΠΛΕΥΡΟ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ “ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ” ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΑΝΑΛΗΘΕΣ…

  Κοινοποίηση:
  erdogan-1-630x399

  «Μόνο με το διάλογο και στη βάση του διεθνούς Δικαίου» μπορούν να επιλυθούν τα «διαφιλονικούμενα θέματα» στην ανατολική Μεσόγειο, τόνισε την Παρασκευή η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε νωρίτερα απόψε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ενώ χαιρέτισε την εξαγγελία για έναρξη, σύντομα, ανεπίσημων συνομιλιών για το Κυπριακό, υπό την διαμεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ, κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκαν ακόμη περιφερειακά ζητήματα, καθώς και η εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.

  «Η Καγκελάριος τόνισε ότι τα διαφιλονικούμενα θέματα στην ανατολική Μεσόγειο μπορούν να επιλυθούν μόνο με τον διάλογο και στη βάση του διεθνούς Δικαίου. Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, η Καγκελάριος χαιρέτισε την εξαγγελία για έναρξη, σύντομα, ανεπίσημων συνομιλιών υπό την διαμεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Ζάιμπερτ και καταλήγει επισημαίνοντας ότι η κυρία Μέρκελ και ο κ. Ερντογάν «συμφώνησαν ότι ο εν εξελίξει σχηματισμός κυβέρνησης στην Λιβύη υπό τον Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά χρειάζεται την πλήρη στήριξη τόσο εντός όσο και εκτός της Λιβύης».

  Την  Πέμπτη η κυρία Μέρκελ είχε τηλεδιάσκεψη και με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, κατά την οποία εξέφρασε επίσης την «πλήρη στήριξή» της στις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για την επίλυση του Κυπριακού, στις συνομιλίες στο τέλος Απριλίου. «Εκεί θα πρέπει να διερευνηθεί μια κοινή βάση για διαπραγματεύσεις προς επίλυση του Κυπριακού. Για να επιτευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο ανοιχτό πνεύμα, διάθεση συμβιβασμού και από τις δύο πλευρές, προκειμένου να επιτευχθεί πρόοδος», υπογράμμισε η Καγκελάριος.

  Φήμες που λένε πως μετά τη τηλεδιάσκεψη ο Ερντογάν άλλαξε πλευρό και συνεχίσε το όνειρό του για “ντου” στην Ελλάδα, εξετάζονται ως αναληθείς…

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  7 Σχόλια

  1. Οι Γερμανοί και οι Τούρκοι είναι εχθροί μας, δυστυχώς όμως η Ελλάδα σε μια απο τις ποιό δύσκολες στιγμές της ιστορίας της κυβερνάται από μια στυγνή, ανθελληνική χούντα, το καθεστώς Μητσοτάκη, και απέναντι στην ηγετική φυσιογνωμία του Ερντογάν που δρά για το συμφέρον της πατρίδας του, εμείς έχουμε να αντιπαρατάξουμε ένα θίασο παλιάτσων με αρχηγό τους έναν δειλό, μισέλληνα, παράφρονα που τρέμει την σύζυγό του και υπακούει τυφλά στην αδελφομητέρα του.

  2. Μίλησαν για να βρούνε μαμουνίστικο τρόπο να αποφύγει η Τουρκία τις κυρώσεις από την ΕΕ τον Μάρτιο . Πίσω από κάθε χιτλερική κίνηση του Ερτογάν κρύβεται η Μέρκελ. Ερτογάν και Μέρκελ οι νέοι Χίτλερ του 21ου αιώνα. Θα έρθει όμως η ώρα τους. Είναι και οι δύο αντιπαθέστατοι , σε πολλούς.

  3. Ρε, άντε μου στο διάολο αμφότερα τα σιχάματα!!! Η καθίκω του υποσχέθηκε εκδούλευση (αυτήν που ξέρουμε) και γι’ αυτό το αρχίδι αμέσως μετά άρχισε να κάνει τον ψόφιο κοριό στην “άσκηση” του κώλου που έχει εξαγγείλει, μ’ εμάς ως συνήθως παρατηρητές στην καλύτερη, αν όχι και διαπραγματευόμενους στο γαμωνάτο!!!

  4. διάλογο κάνει ο Ερντογάν ρωτώντας την ιουδαίο-γραικική μαφία τι θα του δώσει και η μαφία λέει πάνε στη Χάγη να σ’τα δώσουμε με διεθνές δίκαιο να μην μας κράξει ο κόσμος και πάρουμε κάτω από 45% στις εκλογές

  5. Ο λύκος (ό γκρίζος) κι άν γέρασε καί άσπρισε τό μαλλί του ούτε τήν γνώμη άλλαξε ούτε τήν κεφαλή του.
   Γιάννης Λάκων

  Leave a Response