ΤΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ – ΠΗΡΑΝ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ – ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ

  Κοινοποίηση:
  ΟΛΥΜΠΟΣ

  Αφού προηγήθηκαν σφοδρές αντιδράσεις από πλήθος κόσμου για τη θέσπιση εισιτηρίου κόστους 6 ευρώ για όσους επιθυμούν να επισκεφτούν τον εθνικό δρυμό του Ολύμπου, η κυβέρνηση πήρε πίσω – προς το παρόν τουλάχιστον – την απόφασή της!
  Ειδικότερα, κατόπιν συνάντησης του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Αμυρά, με τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, Μάξιμο Χαρακόπουλο, ανακοινώθηκε ότι η συζήτηση αυτή είναι «εντελώς άκαιρη» και πως η τιμή του εισιτηρίου «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι της τάξης των 6 ευρώ».

  Κατά την ενημέρωση του κου Χαρακόπουλου από τον υφυπουργό, ξεκαθαρίστηκε ότι πρέπει να γίνει σαφές ότι στόχος είναι η παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους επισκέπτες του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και ότι τυχόν επιβολή τέλους δεν θα αφορά στους μόνιμους κατοίκους, ενώ για τους επισκέπτες θα είναι υποπολλαπλάσιο αυτού που είδε το φως της δημοσιότητας.

  Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος παρουσίασε, επίσης, τα βήματα που έχουν γίνει με συστηματικό τρόπο σε συνεργασία των υπουργείων Πολιτισμού και Περιβάλλοντος καθώς και του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), για τη σύνταξη του φακέλου υποψηφιότητας της ευρύτερης περιοχής του Ολύμπου στον Κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

  Ο φάκελος, που εκπονείται σύμφωνα με τις Επιχειρησιακές Οδηγίες της UNESCO, εκτιμάται ότι θα υποβληθεί τον Σεπτέμβριο του 2022, με την απάντηση να αναμένεται τον Ιανουάριο του 2023.

  Η υποψηφιότητα του Ολύμπου είχε «κατέβει» στην επιτροπή της UNESCO από το 2014, αλλά ποτέ δεν ολοκληρώθηκε ο φάκελος έτσι ώστε αυτός να κριθεί. Γι’ αυτό και ο Όλυμπος βρίσκεται στον ενδεικτικό κατάλογο μνημείων της χώρας, ως ένα μείγμα υπεραξίας φυσικού πλούτου και άυλης κληρονομιάς.
  Εθνικό Πάρκο

  Επίσης, με Προεδρικό Διάταγμα ορίζονται οι χρήσεις γης στον Όλυμπο και την περιοχή πέριξ αυτού, μια έκταση συνολικά 366.000 στρεμμάτων, με στόχο να προστατευθεί ο εθνικός δρυμός, ενώ ως Εθνικό Πάρκο ορίζεται η χερσαία και υδάτινη περιοχή του Ολύμπου που βρίσκεται στην εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών προ του 1923 και κάτω των 2.000 κατοίκων των δήμων Δίου Ολύμπου του Νομού Πιερίας, Ελασσόνας του Νομού Λάρισας και Κατερίνης του Νομού Πιερίας, ενώ, παράλληλα, εντός του εθνικού πάρκου οριοθετείται η Περιφερειακή Ζώνη αυτού που περιλαμβάνει τον Δήμο Ελασσόνας.

  Το Προεδρικό Διάταγμα, εκτός από τις χρήσεις γης, ορίζει την προστασία, διατήρηση και διαχείριση της φύσης του τοπίου ως φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και πολύτιμου φυσικού πόρου σε χερσαία και υδάτινα τμήματα της περιοχής του Ολύμπου, που διακρίνονται για τη μεγάλη βιολογική, οικολογική, ιστορική, αισθητική, επιστημονική, γεωμορφολογική και παιδαγωγική τους αξία.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  12 Σχόλια

  1. για αυτο ξεσηκωθηκε ο κοσμος και καλα εκανε !! για τα αλλα τρελα θα κανουν κατι ??? αυτοι ειναι κοτες που κυβερνανε ενα ΜΠΟΥΥΥΥΥΥΥ να τους κανεις και τρεχουν σα αλογα να φυγουν !!ομως το γατακι γινετε λιονταρι αν το επιτρεψεις

  2. Αυτή δέν είναι κυβέρνηση ελλήνων πολιτών, αλλά Γύπες, όρνεα, που τρώνε τίς σάρκες [γιατί τό λίπος τό έφαγε η δεκαετία τών μνημονίων] τού ελληνικού λαού!

  3. Πως δεν τα κάνατε στάχτη ακόμα να βάλετε τίποτα αερογεννητριες να τα ´κονομησετε στη μίζα.

  4. Σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου υπάρχει εισιτήριο για να μπει κάποιος να περπατήσει σε εθνικούς δρυμούς, απίστευτα ομορφότερους και σημαντικότερους από τον Ολυμπο.
   Εκεί βέβαια τα έσοδα πάνε στη συντήρηση των μονοπατιών, σε έργα επέκτασης, σε εκδηλώσεις και πολλά άλλα.
   Εδώ στο Ελλαδιστάν, θα πήγαιναν στις τσέπες κάποιων.
   Οταν λοιπόν λυθεί το πρόβλημα που έχουμε ως λαός και ως φυλή, εύχομαι και ελπίζω το εισιτήριο να μπει και να είναι 20 Ευρώ, για να ξεχωρίσει η πλέμπα από αυτούς που πράγματι αγαπούν τον Ολυμπο και δικαιούνται να τον περπατούν.

  5. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΙΣΣΑΒΟ.

  6. γουρλοκιμ γ@@σαι. ΠΟΙΑ ΘΈΣΗ Κ. ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΈΤΑΞΑΝ ΤΑ ΔΙΕΘΝΉ ΣΚ@@@ΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ;;;;;;που βιάζεται πολύ να ολοκληρώσει;

  7. Για το εισητήριο στον Όλυμπο ξεσηκώθηκε ο κόσμος και το πήραν πίσω για να πάρουμε την ζωή μας πίσω ουδείς ξεσηκωμός μας έχει πιάσει μαλάκηνση όλους ρε καλά κάνουν. Μύνημα προς την κυβέρνηση.. Εάν θέλει πλήρη και γρήγορη επιτυχία στο έργο της να μας κόψει εντελώς τον fredo capucino

  8. Ούτε λεκάνη τουαλέτας δεν υπάρχει
   Λέω σήμερα και αύριο να επισκεφθώ το Μαξίμου.

  9. Δε το πήραν πίσω , απλά θέλουν να μειώσουν το εισητηριο στο ⅓. Αυτό για αρχή και μετά θα το αυξάνουν σιγά σιγά. Πάγια τακτική των πολιτικών δοσίλογων.
   Όπως το εμβόλιο είναι προαιρετικο , μετά αρκεί να εμβολιαστεί το 70% ,μετά το 90%, μετά οι υγειονομικοι, μετά ΚΑΙ ΟΙ ΨΥΛΛΟΙ.

   1. τωρα στο βουνο αυριο στις παραλιες. και ολους θα μας εχουν στις πολεις μαντρομενους γιατι θα καταστρεφουμε την φυση

  Leave a Response