ΤΟ ΦΩΝΑΖΑΜΕ “ΚΟΥΦΙΟΚΕΦΑΛΑΚΗΔΕΣ”! ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ Η ΔΟΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ Λ@ΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΡΙΤΣΩΝΑ – ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΘΕΤΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΙΟ – ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ – ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ (ΒΙΝΤΕΟ)

  Κοινοποίηση:
  Image1

  Καραντίνα 14 ημερών επιβάλει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Ριτσώνα, καθώς διαπιστώθηκαν πάνω από  κρούσματα ατόμων θετικών σε κορονοϊό.

  Σημειώνεται ότι προχθές βρέθηκε θετική στον ιό γυναίκα που διαμένει στο κέντρο και γέννησε πριν από μερικές ημέρες σε νοσοκομείο της Αθήνας.

  Η ανακοίνωση του υπουργείου:

  Με εντολή του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, και σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, από σήμερα το πρωί τίθεται σε υγειονομικό περιορισμό η δομή φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο στη Ριτσώνα για χρονικό διάστημα 14 ημερών. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τα αποτελέσματα της χθεσινής ιχνηλάτησης των επαφών του βεβαιωμένου κρούσματος  του COVID 19 σε γυναίκα, φιλοξενούμενη της δομής, η οποία νοσηλεύεται μετά τον τοκετό της σε νοσοκομείο των Αθηνών. Κατά την ιχνηλάτηση 63 ατόμων στη δομή της Ριτσώνας, διαπιστώθηκε ότι οι 20 από αυτούς είναι θετικοί στον ιό COVID 19. Επισημαίνεται ότι κανένα από τα 20 άτομα που βρέθηκαν θετικά στον ιό, δεν νοσεί, ούτε έχει συμπτώματα της νόσου. Επίσης, από τα αποτελέσματα του ελέγχου, προέκυψε ότι όλα τα δείγματα του προσωπικού που ελέγχθηκε ήταν αρνητικά.

  Για το διάστημα των 14 ημερών απαγορεύεται ρητά η είσοδος και η έξοδος από την δομή φιλοξενίας, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. έχει ενισχυμένη παρουσία στο χώρο γύρω από την δομή για την τήρηση του περιορισμού της κυκλοφορίας.

  Για τις εξελίξεις στη δομή της Ριτσώνας έχουν ενημερωθεί ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Σπανός και η Δήμαρχος Χαλκίδος, κ. Βάκα.

  Στην δομή βρίσκεται κλιμάκιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, για να εποπτεύσει την εφαρμογή των μέτρων. Η Γενική Γραμματεία Υποδοχής σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, θα φροντίσουν για την κάλυψη των βασικών αναγκών των φιλοξενουμένων στη δομή, σε θέματα σίτισης και υγειονομικής περίθαλψης. Ο ΕΟΔΥ ήδη ενισχύει την παρουσία του στη δομή με πρόσθετο υγειονομικό προσωπικό.

  Η ιχνηλάτηση του πληθυσμού, η οποία ξεκίνησε από χθες  θα συνεχιστεί και σήμερα με στόχο την πλήρη αποτύπωση και καταγραφή της επίπτωσης της νόσου στον πληθυσμό της δομής.

  Επίσης, χθες διαπιστώθηκε ότι φιλοξενούμενη σε διαμέρισμα στην περιφέρεια Κιλκίς, βρέθηκε θετική στον ιό COVID 19, κατά τη διάρκεια παραμονής της σε μαιευτική κλινική της πόλης. Η ίδια και η οικογένεια της τέθηκαν σε αυστηρό κατ΄ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται ήδη στην περιοχή και πραγματοποιεί ιχνηλάτηση των επαφών της νεαρής γυναίκας.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  15 Σχόλια

  1. Να πάνε οι γιατροί χωρίς σύνορα χωρίς φάρμακα χωρίς αντικείμενο πως τους λένε δεν ξέρω οι ΜΚΟ οι αλληλέγγυοι να σωθούν όλοι μαζί.

  2. Ότι και να λέμε για να φύγουν αυτοί πλέον πρέπει να χυθεί πολύ αίμα. Δεν μπορούν να απελάσουν κανένα δουλεύουν τον κόσμο ψηλό γαζί. Τρώνε και πολύ μεγάλες πιέσεις από τα καριόλια τα αφεντικά τους. Μη νομίζετε πως είναι ηλίθιοι και δεν καταλαβαίνουν τον κίνδυνο. Απλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, οι δηλώσεις τους είναι αναβολή στον άρρωστο και κουτσομπαλώματα. Όσο για πρωτοβουλίες μόνο αν δώσουν εντολή οι πρεσβείες, όχι της Θεοτοκου, οι άλλες.

  3. Για να μην πληρώνουμε τεστ για τα λαθρόπουλα, όταν τα έχουν άμεση ανάγκη οι Έλληνες, φορτώσετε τους στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και κάντε το στόχο για εξάσκηση του ναυτικού και της αεροπορίας. Στην πατρίδα μας εμείς είμαστε αφεντικά, ούτε οι κεερφαδες, ούτε οι ΜΚΟ, ούτε οι κατσαριδόχρωμοι μουσαφιραίοι.

  4. Τόν Γουρλομάτη αμέσως στήν καρμανιολα.Ισοπεδώνει τήν Ελλάδα.Ρέ χαμάληδες τί χάλια είναι
   αυτά;Απολυμαίνουν τόν βόθρο τού Αυγεία μέ τό λάστιχο τού νερού.Τά παπαγαλάκια τού Νεοταξί-
   τη μπαμπαλίζουν γίά “αιτηση ασύλου” ενώ ξέρουν καλά οι απατεώνες,ότι ούτε ένας από τούς λα-
   θοπιθήκους δέν έχει δικαίωμα ασύλου.Μιλάνε γιά “μεταναστευτικό πληθυσμό”.Νέα λέξη τής Νέας
   Τάξης πραγμάτων.Η Ελλάδα ρέ ρεμπεσκέδες έχει ελληνικό πληθυσμό.Τί δουλειά έχουν οι σα-
   βούρες τά αποβράσματα τού κόσμου καί οί ανθρωποπίθηκοι τής Ριτσώνας.Τόν κομπογιαννίτη
   Σαπούνά πρέπει νά τόν κάνουν σαπούνι μαζί μέ τόν “ειδήμονα” τόν καραφλάκια.
   Γιάννης Λάκων

  5. Μόνο κορωνοιό έχουν; Ας φτιαχτεί ένα πρόχειρο νοσοκομείο εντός του χώρου. Υπάρχουν και άλλες ασθένειες μεταδοτικές. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να έχει ο καθένας. Απο ελονοσία μέχρι ηπατίτιδα. Οφείλουν να τους κρατήσουν μέσα όπως είμαστε όλοι μέσα και μετά να τους απελάσουν άμεσα.

  6. ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΟΟΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΔΗΛ. ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ Η ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΩΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΠΗΛΙΑ ΚΑΙ ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ, ΚΟΙΝΩΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΙΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΜΩΔΩΝ ΝΟΣΩΝ….. ΤΟ ΚΡΙΜΑ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΟΣΩΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ….

  7. Στέφανε υπάρχουν εικόνες με πολλούς λαθραιους να αλωνίζουν. Στην Χίο κυκλοφορούν κανονικά η μάλλον, κλέβουν κανονικά! Έχουμε ιδιαιτέρως σοβαρά προβλήματα, έχουμε και τους λαθρομ@λακες να μας ζαλίζουν τα @@.

  8. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΤΑΛΑΞΕΙΣ Ο ΙΟΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ…ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΧΑ

  9. ευτυχως που υπαρχει το μακελειο και το φωναζε!!!!!!! γιατι εμεις οι υπολοιποι που να παει το μυαλο μας… θελει μυαλο.

  10. Αν υπηρχαν 20 ατομα τοτε οι λογικη λεει οτι το 60%-80% εχουν τον ιο και πολλοι ειναι ασυμπτωματικοι.
   Το ειπαμε ειναι super κολλητικος.

  Leave a Response