ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΗΝ ΚΡΕΑΤΟΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ! ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΦΛΩΡΟΣ, ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΑΝ ΝΑ ΔΙΑΝΥΣΟΥΝ 200 ΧΛΜ ΜΕ… ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΣΑΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ!!! ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΕ ΣΦΑΓΗ

  Κοινοποίηση:
  σ_3

  Δυστυχώς, μια ακολουθία παραλείψεων(;;) και συμπτώσεων(και ξανά ;;;;;;) οδήγησαν στην ανείπωτη τραγωδία στη Λιβύη, με πέντε θύματα, τους τρεις νεκρούς Έλληνες στρατιωτικούς και τα δύο αδέλφια, παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας Βεγγάζης, που εκτελούσαν χρέη διερμηνέων και έχασαν κι αυτά τη ζωή τους.

  Το αεροσκάφος C-130 με τους 17 Έλληνες στρατιωτικούς, μεταξύ των οποίων νοσηλεύτριες, νοσηλευτές των ειδικών δυνάμεων, στρατιωτικοί γιατροί και οι δύο διερμηνείς, φορτωμένο με τρεις τόνους εφοδίων, ειδών πρώτης ανάγκης και φάρμακα επρόκειτο να πετάξει από την Ελευσίνα στο αεροδρόμιο El Beida la Abraq της πόλης Bayda. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο πτήσης άλλαξε την τελευταία στιγμή.

  Αντί για την πόλη Bayda, αποφασίστηκε το C-130 να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης, 200 χιλιόμετρα ανατολικά. Η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ ότι το αεροδρόμιο El Beida la Abraq της πόλης Bayda είχε υποστεί καθίζηση από την κακοκαιρία Daniel και κρίθηκε ότι θα ήταν παρακινδυνευμένο να επιχειρηθεί προσγείωση του C-130 με το βαρύ φορτίο σε ένα «χτυπημένο» αεροδρόμιο. Είναι δυνατόν οι Ένοπλες Δυνάμεις μίας υποτιθέμενης πολιτισμένης χώρας να μην γνώριζε από πριν την κατάσταση στα αεροδρόμια πριν την απογείωση;

  Η απόφαση να αλλάξει το αεροδρόμιο όπου προσγειώθηκε το μεταγωγικό της Πολεμικής Αεροπορίας με τους 17 στρατιωτικούς και τους δύο διερμηνείς ίσως ήταν μοιραία. Το δυστύχημα με τη σύγκρουση του λεωφορείου που μετέφερε την ελληνική ανθρωπιστική αποστολή και του φορτηγού με την 6μελή οικογένεια των Λίβυων σημειώθηκε στο 85ο χιλιόμετρο του δρόμου από τη Βεγγάζη στην Bayda. Αν το ελληνικό C-130 είχε προσγειωθεί στην πόλη Bayda, το λεωφορείο με τους Έλληνες στρατιωτικούς δεν θα χρειαζόταν ποτέ να διασχίσει τα 200 χιλιόμετρα από τη Βεγγάζη μέχρι την Bayda, διαδρομή όπου σημειώθηκε το φρικτό τροχαίο.

  «Το διπλοκάμπινο φορτηγάκι πήγε να βγει έξω απ’ τον δρόμο, το έκοψε όλο αριστερά και έπεσε πάνω στο λεωφορείο» λέει στο protothema στρατιωτικός που έχει μιλήσει με τα μέλη της ελληνικής αποστολής που επιβίωσαν από το τρομακτικό τροχαίο. «Το κακό έγινε σε 15, 20, 30 δευτερόλεπτα. Γι’ αυτά τα δευτερόλεπτα σήμερα θα λέγαμε “τι καλή δουλειά κάνει το ελληνικό τμήμα στη Ντέρνα”. Και αντ’ αυτού θρηνούμε πέντε νεκρούς» λένε ανώτατες στρατιωτικές πηγές.

  Μετά την τραγωδία έγινε γνωστό ότι το σύνολο των Ελλήνων στρατιωτικών, γιατρών, νοσηλευτριών και νοσηλευτών ταξίδευαν από τη Βεγγάζη προς την πόλη Bayda (και τελικό προορισμό την πόλη Ντέρνα που βυθίστηκε από την τρομακτική καταιγίδα Daniel) με ένα μικρό λεωφορείο, ένα πούλμαν που έμοιαζε σαν τουριστικό. «Το υπουργείο Εξωτερικών έκλεισε τα βανάκια, εμείς κινηθήκαμε μ’ αυτά που μας είπαν και σύμφωνα μ’ αυτά που μας είχαν κλείσει» εξηγεί αξιωματικός από το ΓΕΕΘΑ.

  Μπροστά από το μικρό λεωφορείο που μετά τη σύγκρουση τυλίχθηκε στις φλόγες βρισκόταν ένα αυτοκίνητο συνοδείας και ακόμη ένα συνοδευτικό τζιπ ήταν στο τέλος της μικρής φάλαγγας. Στα δύο συνοδευτικά βρίσκονταν Λίβυοι, αφού όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ήταν μέσα στο λεωφορείο που συγκρούστηκε μετωπικά με το διπλοκάμπινο φορτηγό όπου βρισκόταν η εξαμελής οικογένεια των Λίβυων που μετρά επίσης τρεις νεκρούς από τη σφοδρή σύγκρουση.

  Το τρομακτικό δυστύχημα και η αδόκητη απώλεια τριών στελεχών των ενόπλων δυνάμεων έχει προκαλέσει θλίψη αλλά και μεγάλη γκρίνια μεταξύ των αξιωματικών και υπαξιωματικών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. «Δεν έχει άλλες υπηρεσίες το ελληνικό κράτος; Για τις πλημμύρες στο εξωτερικό εμείς, για τις φυσικές καταστροφές στην Ελλάδα εμείς, οι στρατιωτικοί για να μαζεύουμε τα νεκρά ζώα στη Θεσσαλία, εμείς για όλα…» λένε στελέχη. Κι όσο για τον ισχυρισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι οι νοσηλεύτριες που έχασαν τη ζωή τους συμμετείχαν εθελοντικά στην αποστολή που μετέβη στη Λιβύη εθελοντικά, πολλή συζήτηση μπορεί να γίνει… Όπως πολλή συζήτηση πρέπει να γίνει και για τα tweets του Φλώρου πριν την απογείωση με τα οποία ενημέρωνε τον κάθε λογής τρομοκράτη ότι Έλληνες κομμάντος πηγαίνουν σε “καυτή” ζώνη. Και ο νοών νοείτο.

   

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  8 Σχόλια

  1. Φλώρος, Μιζοτάκης, ΕβρΔένδιας(μα δε μοιάζει με το γερο-λαδά;;), Ψαροκασελάκης, Γιδοβοσκός… πήξαμε στους προδότες. Κανένα στρατοδικείο, δεν έχει;

  2. Η Ελλάδα πεθαίνει. Αφανίζεται. Σε όλα τα επίπεδα. Το καταλαβαίνει και ο πιο χαζός πλέον

  3. Αν ισχύει αυτό με το τουιτ του Φλώρου που το έβλεπε ο καθένας, μιλάμε για ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΊΟ. Έτσι απλά

  4. Κουλαρα το πουλο! Γκαντεμης εισαι, προθεση εχεις Ανθελληνικη Αντε και στο διαβολο ανιατε! Η Ελλας ποτε δεν πεθαινει Καλιγουλα!

  5. Οι Τούρκοι θέλουν να κρατήσουν μακρυά τον ανταγωνισμό από τις ελληνικές τεχνικές εταιρείες, άρα δεν ήθελαν καμία ελληνική παρουσία στη Λιβύη. Από την άλλη, όταν σχεδιάζουν οι άσχετοι άριστοι, παρακάμπτονται ιεραρχία και τα αναλυτικά επιχειρησιακά σχέδια δράσης, αυτά που σε όλους τους στρατούς συντάσσουν οι στρατιωτικοί. Εδώ έχουμε ένα επίσημο παρακράτος, εδρεύει στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι αυτό που που διοικεί με παράλληλο και καταστροφικό για τη χώρα μηχανισμό.
   Οι συμφορές του έθνους έχουν μια πηγή, η ούγια γράφει Κυριάκος Μητσοτάκης.

  6. Καλά αυτός ο Φλώρος πρέπει να είναι μεγάλος μ@λακας. Αλλά αυτός είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Χαρτογιακαδες κρίμα στους ανθρώπους που χάθηκαν άδικα των άδικων.

  7. Έρχεται και εδώ η ώρα των εθνικιστών το 2027 το.2025 θα γίνει συγκυβέρνηση γιατί δεν θα σχηματίσει η νέα Δημοκρατία ποσοστά και το 2027 θα είναι όλα.ισωπεδωμενα χρόνια τα λέμε τελευταία 4ετια οποίος ζήσει.Αν έρθει μια άλλη φυσική καταστροφή δεν υπάρχουν πόροι δεν υπάρχει τίποτα .θέλουν να αφανίσουν τα πάντα ελληνισμό πλοία αεροπορία τα πάντα βλέπε όλα αυτά που γίνονται.δεν.θα αφήσουν στην Ελλάδα τπτ ούτε υδρογονάνθρακες

  Leave a Response