ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ «ΓΙΟ-ΓΙΟ» ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΜΑΣ – ΣΤΟ… ΧΑΝΤΑΚΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ F-16 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΕΡΟΜΑΧΙΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ – ΤΟΥΣ ΞΕΥΤΙΛΙΣΑΜΕ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΑΕΡΑ ΕΝΩ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΦΟΒΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ 

  Κοινοποίηση:
  f-16 Greece

  Τελικά γιατί μας κρύβουν την αλήθεια; Για να μην στεναχωρήσουμε τους Τούρκους ή για να μην αισθανθούν εθνικά υπερήφανοι οι Έλληνες;

  Μεγαλύτερο ήταν το τίμημα που πλήρωσαν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις κατά την διάρκεια της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης στην περιοχή του Καστελόριζου αφού εκτός από την γνωστή επακούμβηση της ελληνικής φρεγάτας Λήμνος (F-451) επί της τουρκικής Kemal Reis (F-247) κλάσης Barbaros.

  Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες την ίδια χρονική περίοδο για την ακρίβεια μερικές μέρες μετά την περίφημη επακούμβηση που θα στοιχειώνει το Τουρκικό Ναυτικό για πάντα η Τουρκική Αεροπορία απώλεσε ένα μαχητικό F-16C μετά από την αερομαχία στην οποία ενεπλάκη το τουρκικό μαχητικό με ελληνικά αεροσκάφη.

  Όπως είχε δημοσιευτεί αρχικά στην ιστοσελίδα “Βελισάριος” στις 20 Αυγούστου, «ζεύγος τουρκικών F-16 επιχείρησε να παρέμβει σε άσκηση συνεργασίας Στρατού Ξηράς – Πολεμικής Αεροπορίας που διεξαγόταν στην περιοχή της Ρόδου (εκτέλεση EAY από αεροσκάφη F-4EPI2K).

  Η Τακτική Αεροπορία επέτρεψε στο τουρκικό ζεύγος να πλησιάσει επαρκώς, κι εν συνεχεία αεροσκάφη F-16 από τον βορρά και από τον νότο εκτέλεσαν “τανάλια“, εγκλωβίζοντας τα τουρκικά αεροσκάφη στον χώρο. Ακολούθησαν σκηνές απείρου κάλλους, με τους χειριστές της Τουρκικής Αεροπορίας να χάνουν την ψυχραιμία τους (ειδικά ο Νο 2 του ζεύγους), και τα ελληνικά αεροσκάφη να διασκεδάζουν γύρω τους. Η κατάσταση κατέληξε με το τουρκικό ζεύγος να προσγειώνεται στο Νταλαμάν με κατολίσθηση».

  Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το ένα από τα δύο τουρκικά μαχητικά προσγειώθηκε με τον κινητήρα εκτός λειτουργίας με ότι αυτό συνεπάγεται για την δυνατότητα του πιλότου να ελέγξει το μαχητικό κατά την δύσκολη και απαιτητική φάση της προσγείωσης.

  Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν ο πιλότος να μην μπορέσει να προσγειώσει κανονικά το αεροσκάφος και αυτό να καταλήξει εκτός διαδρόμου, όπως χαρακτηριστικά λέει ο λαός «στο χαντάκι». Από την βίαιη αυτή έξοδο του μαχητικού από τον διάδρομο από-προσγειώσεως ο πιλότος δεν τραυματίστηκε και βγήκε σώος από το μαχητικό.

  Το ίδιο όμως δεν θα μπορούσε να ισχυριστούμε και για το τουρκικό μαχητικό το οποίο υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές, οι οποίες όπως έγινε γνωστό ήταν πέρα οικομοτεχνικής επισκευής δηλαδή το κόστος επισκευής του αεροσκάφους ήταν υψηλό και δεν άξιζε τον κόπο και τη δαπάνη για την επαναφορά του σε πτητική κατάσταση.

  Εάν λάβουμε υπόψη ότι το κόστος αγοράς ενός μαχητικού F-16C Block40/50/50 Adv. είναι αρκετές δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, τότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι η ελληνοτουρκική κρίση δεν κόστισε στον Ενρτογάν μόνο τα καύσιμα των πλοίων του Στόλου του και των μαχητικών ούτε το μπάλωμα της τρύπας που η φρεγάτα Λήμνος (F-451) άνοιξε στην πλάγιο οπίσθια πλευρά της φρεγάτας Kemal Reis (F-247) αλλά και την απώλεια ενός μαχητικού αφήνοντας την Τουρκική Αεροπορία με 233 μαχητικά F-16 C/D Block30/40/50/50 Adv.

  Και εις ανώτερα «φίλοι και σύμμαχοι» και εις ανώτερα να μας χαρίζεται τέτοιες στιγμές ώστε να παύσουν και οι τελευταίοι εν Ελλάδι… τουρκολάγνοι στην Ελλάδα να μας ζαλίζουν με την δήθεν ανωτερότητα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

  Πηγή: defence-point.gr

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  11 Σχόλια

  1. Το πρόβλημα ανέκαθεν στην Ελλάδα ήταν και είναι οι προδότες και μόνο.
   Γι αυτό και η χώρα χρειάζεται άμεσα εθνοκαθαρση

  2. Αυτά πρέπει να δημοσιεύονται για να νιώθουμε εθνικά υπερήφανοι όπως σωστά αναφέρεις στην αρχή

  3. Παρόλα αυτά κάποιοι ανθέλληνες προδότες προσπαθούν να τρομοκρατούν τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ λαό για να σκύβει το κεφάλι προκειμένου να εφαρμόσουν αυτά που θέλουν και υποσχέθηκαν. Ας μην τολμήσουν αυτά που αρχίσαμε να υποψιαζόμαστε.

  4. Δεν θα τους στείλουμε την επιταγή μαζί με τα έξοδα της φρεγάτας για την άμεση επισκευή τους και επιπλέον εκφράζοντας την βαθύτατη θλίψη μας και τη συγγνώμη μας ως κράτος δικαίου που είμαστε για ότι έγινε;

  5. ΜΠΡΑΒΩΩΩΩ,ΡΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΛΑΣΟΜΠΑΝΙΕΡΕΣ ΕΙΝΑ ,ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΟΜΕΛ,ΕΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΤΟΥ,ΘΑ ΚΛΑΝΟΥΝ ΜΟΥΣΜΟΥΛΑ,ΕΛΑΤΕ ΜΟΓΓΟΛΟΙ,

  6. Καλά όλα αυτά, αλλά μοιάζουν με πλιάτσικο. Τι να το κάνουμε αυτό όταν οι πολιτικοί έχουν δεμένα χειροπόδαρα τους στρατιωτικούς μας. Ωραία σήμερα ρίξαμε εμείς ένα αεροπλάνο, ποιό παλιά μας κατέρριψαν αυτοί ένα άλλο. Μπράβο στα παιδιά, αλλά με ατομικές ενέργειες δεν κερδίζεις πάντα στο παιχνίδι. Θα γίνει μιά φορά, δυο φορές, και στο τέλος τίποτα. Αν οι πολιτικοί μοιράσουν τον πλολυτο του υπεδάφους του Αιγαίου με τους Τούρκους, τότε στα αρχ…..α τους των Τούρκων αν χάσουν ένα και δυο και τρία αεροπλάνα. Δυστυχώς κάνουμε σαν μικρά παιδιά: Μου πήρες την μπάλλα σου πήρα το κουβαδάκι. Κάτι τέτοιο είναι όλες αυτές οι αερομάχίες. Άντε και τους πήραμε εμείς δυο κουβαδάκια και αυτοί μιά μπάλα. Και τι έγινε;

  7. Άπειρα μπράβο στα παιδιά μας. Πολλά συγχαρητήρια και πάντα νίκες , ο μεγάλος Θεός μας να τους προστατεύει στης δύσκολες αυτές ώρες της πατρίδας μας . Σας ευχαριστώ

  8. και οι τουρκοι εριξαν ελληνικο φ16 στην θαλασσα πριν λιγο καιρο το ξεχασατε;;;; ταχα επαθε βερτιγκο ο πιλοτος

   1. Δεν ισχύει αυτό που γράφεις! Το 2015 όταν έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε ένα Ελληνικό F-16 στην Ισπανία,από μηχανική βλάβη. Δεν έπεσε άλλο F-16 από τότε ! Το τελευταίο F-16 που έπεσε σε αερομαχία διεθνος ήταν το 1996 στην κρίση των Ιμίων, από Ελληνικό Mirage 2000-5MK2 . Μην γράφετε πράγματα που δεν ισχύουν !

  9. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΚΑΡΠΑΖΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ.

  Leave a Response