ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΚΑΙ Ο «ΣΕΡΙΦΗΣ» ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ: ΘΕΑΤΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ – ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ – ΥΠΟ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟ Ε.Σ.Υ. ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ

    Κοινοποίηση:
    ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗς

    Σε κυκεώνα προβλημάτων στον τομέα των φαρμάκων έχει εμπλακεί ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει καταφέρει να δώσει λύσεις στις όποιες δυσλειτουργίες.

    Παρότι έχει ήδη τέσσερις μήνες το χαρτοφυλάκιο της υγείας, ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης βρίσκεται μπροστά σε δεκάδες προβλήματα που ξεκινούν από τις ελλείψεις σε βασικά φαρμακευτικά σκευάσματα και φτάνουν μέχρι τις διαμαρτυρόμενες φαρμακευτικές εταιρείες, οι οποίες εδώ και χρόνια είναι υποχρεωμένες να επιστρέφουν πάνω από το 50% των εισπράξεών τους. Ενα σύστημα στρεβλό το οποίο μόνο στην ανάπτυξη που ευαγγελίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν συμβάλλει.

    Από την άλλη, ο υπουργός Υγείας, ο οποίος όπως αποδεικνύεται είναι πλήρως ελεγχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου παρότι ο ίδιος διακαώς επιθυμεί να προβάλλει το προφίλ του «σερίφη της υγείας», έχει δυσκολίες ακόμη και να επιλέξει στελέχη με γνώση του τομέα των φαρμάκων ώστε να τον συνδράμουν στις αλλαγές που επιδιώκει να κάνει.

    Χαρακτηριστικό είναι ότι εδώ και ενάμιση μήνα ο υπουργός Υγείας αναζητούσε ένα στέλεχος για να τοποθετήσει στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκου (ΕΟΦ) ώστε να αναλάβει τα ηνία του από τη θέση του προέδρου μετά την απομάκρυνση του Δημήτρη Φιλίππου. Ενα στέλεχος που θα έπρεπε να έχει πάρει ταυτόχρονα και την έγκριση του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς ο τομέας των φαρμάκων είναι απολύτως ευαίσθητος για τη «γαλάζια» κυβέρνηση, η οποία θέλει να ελέγχει κάθε κρίκο της αλυσίδας διακίνησης των σκευασμάτων.

    Η άγνοια Χρυσοχοΐδη πάντως στα φάρμακα, που συνοδεύεται από την έλλειψη έμπειρων στελεχών –ακόμη αναζητά project manager για τα φάρμακα, όπως τον αποκαλεί ο ίδιος–, έχει προκαλέσει ανησυχία στην κυβέρνηση, η οποία φοβάται ότι τα ράφια των φαρμακείων θα αδειάσουν ακόμη περισσότερο σε λίγο καιρό, αφού όσο χειμωνιάζει αυξάνονται η γρίπη, οι ιώσεις αλλά και η Covid.

    Οι περιορισμοί των εξαγωγών φαρμάκων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες μέσω των φαρμακαποθηκών με εντολή Χρυσοχοΐδη μέχρι στιγμής φαίνεται να φέρνουν κάποιο αποτέλεσμα, δεν λύνουν όμως το πρόβλημα, το οποίο χρειάζεται δραστικές αλλαγές στο σύστημα τιμολόγησης και διακίνησης σκευασμάτων.

    Η αγωνία μέχρι τότε στα κυβερνητικά στελέχη είναι τι θα γίνει με την εξυπηρέτηση των ασθενών στα φαρμακεία τον χειμώνα που έρχεται, ενώ στόχος είναι να αποφευχθούν τυχόν ουρές στα πεζοδρόμια με γονείς που ψάχνουν ακόμη και ένα απλό παυσίπονο για τα παιδιά τους, όπως είχε γίνει τον περσινό χειμώνα.

    Υπό κατάρρευση τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη: «Πάμε να σώσουμε ζωές και κινδυνεύουν οι δικές μας»

    Διαβάστε ΕΔΩ την καταγγελία

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    13 Σχόλια

    1. ΜιχαΛΑΚΗ τσου ρε Λάκη, χαμένε, κοπρίτη, άχρηστε, γλύφτη, κιαρατά.

    2. Ποσα σκοτσια ηπιες ρε σεριφη! Καταπραυντικα ειναι δε βαριεσαι !

    3. Σαν το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει.
      Αφτο δημιούργησε τα πάντα στον τομέα της υγείας.
      Τώρα δείτε τι θέσεις θα ανοίξουν και τι διορισμοί θα γίνουν.
      Όλοι κατηγορούν τον ορθόδοξο συναγερμό και όμως ήταν αυτός που μας βοήθησε όλους για να τραγουδήσουμε ποιήματα του καβατζακη.

    4. Έλλειψη φαρμάκων?
      Αυτός και ο Δέδιας, είχαν ανακοινώσει Φάρμακα και Ιατρικά Υλικά για την Γάζα, με Στρατιωτικό Αεροπλάνο, σε άμεση συνενόηση με την Αίγυπτο.

    5. Η πολιτική του σταδιοδρομία άρχισε με τον διορισμό του ως νομάρχη του νομού Τρικάλων το 1986, το ίδιο έτος διορίστηκε στον νομό Καστοριάς.
      Εγκατέλειψε γυναίκα και παιδιά για μία αρχιτέκτονα των Τρικάλων, την παράτησε κι’ αυτήν και το παιδί για τρίτο γάμο. Έληξε και ο τρίτος.
      Διετέλεσε κατόπιν εραστής της Αλεξίας, αλλά αυτή απέκτησε εξώγαμο με άλλον, τηρώντας την οικογενειακή παράδοση.

      1. Τι να περιμένει κανείς από μια ΝΔουλα γεμάτη με πασοκια κνιτες ποτάμια κεντρώους και εγώ δε ξέρω τι!!! Η παλιά πατριωτική δεξιά δυστυχώς μας άφησε χρόνους οπότε ας τα λουστούμε!!!!!

    6. Ρε παιδια , αφου δε βαζει λεφτα το κρατος για την υγεια και παραπεμπει το κοσμο στα ιδωτικα ,για οποιους εχουν λεφτα, Τι να σου κανει και ο Σεριφης.Αλχημειες και μπαλωματα μονο μπορει να κανει.Τιποτα παραπανω

    7. Γελοιοτητες. Οι φαρμακαποθηκες ειναι γεματες. Κρατανε τα φαρμακα για να τα εμφανισουν αργοτερα, σε τριπλη τιμη απο την παλθα. Σημερα βρηκα την κρεμα PENATEN ,(που προ λιγων μηνων πουλιοταν το μεταλλικο κουτι,τα 150 γραμμαρια ,5,50 ευρω ), σε μικρο κουτακι των 50 γραμμαριων ,τιμη … 4,28 ευρω, ητοι θα την εμφανισουν σε λιγο καιρο και θα πουλανε τα 150 γραμμαρια 12,84 ευρω ! Τα ξερουν ολοι, οι φαρμακοτριφτες δε μιλανε γιατι θα εισπραττουν τριπλα λεφτα απο πριν. Τα κομματα δε μιλανε γιατι ειναι πουλημενα. Δε με νοιαζει αν βαλεις το σχολιο.

    8. οι φαρμακοποιοί γιατί είναι σε απόγνωση;;; δεν κάνανε μπάζα με ράπιντ τεστ και μάσκες;;;

      1. Αυτά είναι ψιλολόγια, η καλή μπάζα είναι αλλού, στις μπίζνες ανάμεσα σε αυτούς και τους γιατράκηδες και τις εταιρείες. Βάλε και τις μαύρες αγοραπωλησίες κρατικών Αδειών των κλειστών επαγγελμάτων και είσαι μέσα… Βάλε και την κληρονομικότητα αυτών των Αδειών και πάλι είσαι μέσα…

    9. Πάντως το μαλλί μια χαρά το διατηρεί βαμμένο ο γαμπρούκος, όξω κοπρίτη

    10. Σε απόγνωση οι φαρμακοποιοί; Για ποιο λόγο; Γιατί; Να μου πεις για τους ασθενείς, να το δεχτώ. Μια χαρά… πωλούνται… μαύρα… οι κρατικες Άδειες των κλειστών… επαγγελμάτων. Τις επεμβάσεις χωρίς αναισθησία στην Κέρκυρα δεν τις είδες… ρε καραγκιόζη μιχαλάκη; Πασοκοτόμαρο. Ρετάλι. Αλήτη.

    Comments are closed.