ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΡΠΑΖΙΑ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ 29(!!) ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΝΕ F-16 ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΜΑΣ – Ο ΠΟΡΝΟΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΞΟΠΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΜΑΣ – ΤΕΤΟΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ Η ΣΟΜΑΛΙΑ

    Κοινοποίηση:
    mitsotakis-maximou

    Η έκθεση του Κογκρέσου για τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, που παραδόθηκε στο Κογκρέσο προς έγκριση και συνέπεσε με την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ουάσινγκτον, με ψευδή στοιχεία προσπαθεί να κάμψει τις αντιστάσεις και το βέτο που έχει προβάλει ο γερουσιαστής Μενέντεζ για την παραχώρηση των F-16 στην Τουρκία.

    Στις συνομιλίες των YΠΕΞ Μπλίνκεν και Τσαβούσογλου η τουρκική πλευρά υποστήριξε ότι ο Ερντογάν θα προτιμούσε την ομαλή έγκριση παραχώρησης των F-16 μέσω Κογκρέσου και όχι με υπέρβασή του, μέσω Προεδρικού Διατάγματος, γι’ αυτό η Τουρκία δέχεται να μη χρησιμοποιήσει τα τουρκικά F-16 εναντίον χωρών του ΝΑΤΟ ή της Δύσης. Μετά τις διαβουλεύσεις στην Ουάσινγκτον και σε συνδυασμό με την έκθεση του Κογκρέσου ο ΥΠΕΞ Μπλίνκεν διατύπωσε ως εξής τη «μαγική φόρμουλα» για να ξεκλειδώσει η πώληση των F-16: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα διαβεβαιώσει τον Μενέντεζ ότι τα αμερικανικά οπλικά συστήματα (μεταξύ άλλων και F-16) θα χρησιμοποιηθούν μόνο για επιχειρήσεις out of NATO area (εκτός περιοχής ΝΑΤΟ).

    Η θέση αυτή μπορεί να καλύψει πλήρως τον γερουσιαστή Μενέντεζ. Και φαινομενικά δείχνει να ικανοποιεί και τις ελληνικές θέσεις.

    Ομως, στην περίπτωση που γίνει τελικώς δεκτή από το Κογκρέσο αυτή η διατύπωση, τότε θα έχει εξαπατηθεί ο γερουσιαστής Μενέντεζ, δεν θα σταματήσουν οι τουρκικές επιθετικές ενέργειες σε βάρος της Ελλάδας και θα έχουν τιναχτεί στον αέρα η ελληνική κυριαρχία και τα ελληνικά κυριαρχικά συμφέροντα. Η αμερικανική θέση είναι αποκλειστικά και μόνο σε βάρος της Ελλάδας.

    Και τούτο διότι, σύμφωνα με αμερικανική έκθεση, χαρακτηρίζει Γαύδο, Χρυσή, Κουφονήσι, Δία, Δραγονάδα, Ελάσσα, στην περιοχή της Κρήτης, Αστακίδα, Ζαφορά, Παχεία, Μακρά, στην περιοχή της Καρπάθου, Στεφανία, Ποντικούσα, Γιαλί, Ιμια, Ψέριμο, Λειψούς, Φαρμακονήσι, Αρκιούς, Αγαθονήσι, Αγρελούσα, Χταπόδια, Μελαμπιούς, Δονούσα, Καλόγερους, Αντίψαρα, Οινούσσες, Τζουράφα, Στρογγύλη και Χήνα, δηλαδή ελληνικά νησιά, νησίδες και βραχονησίδες, disputed (διαφιλονικούμενα) ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, με άλλα λόγια δεν ανήκουν στην Ελλάδα.

    Ετσι, η Τουρκία θα μπορεί να κάνει επιχειρήσεις στα νησιά και στις νησίδες αυτές, καθόσον ως disputed (διαφιλονικούμενα) ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία δεν αποτελούν «ΝΑΤΟ area», δηλαδή νατοϊκή περιοχή.

    Με την απεικόνιση τω νήσων και νησίδων και βραχονησίδων στον αμερικανικό χάρτη αποδεικνύονται τα ακόλουθα: Οι νησίδες και η Γαύδος στην περιοχή της Κρήτης χαρακτηρίζονται αδέσποτες χωρίς ιδιοκτησιακό καθεστώς, για να ικανοποιήσουν την τουρκική θέση νομιμοποίησης της τουρκολιβυκής ΑΟΖ. Και τούτο διότι η τουρκολιβυκή ΑΟΖ επικαλύπτει τις βραχονησίδες σε όλη την ανατολική Κρήτη.

    Οι συνεχείς υπερπτήσεις της Τουρκίας εστιάζονται κυρίως στις Οινούσσες, οι οποίες απέχουν δύο ν.μ. από την Τουρκία, καθώς επίσης στους Αρκιούς, στο Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι, όπου σε καθημερινή βάση τα τουρκικά UAV παρελαύνουν στην ελληνική κυριαρχία, με την κυβέρνηση να παριστάνει τον ορεσίβιο παρατηρητή. Αντίψαρα και Τζουράφα αποτελούν τουρκικούς στόχους σε βάρος της Ελλάδας και λόγω εγγύτητας με την Τουρκία υπάρχουν σχεδόν καθημερινές υπερπτήσεις αμφισβητώντας εμπράκτως την ελληνική κυριαρχία.

    Παρατηρείται ότι από την Κρήτη μέχρι την Αστυπάλαια και από νοτίως Κω μέχρι Ικαρία και Σάμο όλα τα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που αναφέρθηκαν, η έκθεση του Κογκρέσου τα χαρακτηρίζει μη ελληνικά (disputed), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ορέξεις της Αγκυρας, αν ενδεχομένως έπειτα από μια πενταετία αποκτήσει στρατιωτική υπεροχή η Τουρκία.

    Ενα άλλο παράδοξο υπέρ της Τουρκίας είναι το γεγονός ότι δύο βραχονησίδες νοτίως της Ρόδου χαρακτηρίζονται μη ελληνικές και κυρίως η μεγαλύτερη βραχονησίδα Χήνα. Με αυτήν την ενέργεια των ΗΠΑ νομιμοποιείται και το τουρκικό τμήμα της τουρκολιβυκής ΑΟΖ.

    Με αυτούς συμμάχησε ο Μητσοτάκης. Με τους Αμερικάνους που το μόνο που τους ενδιαφέρει διαχρονικά είναι το χρήμα. Σπάει κόκκαλα  η ελληνική διπλωματία. Ούτε νοτιοαφρικανική χώρα δεν έχει τέτοια εξωτερική πολιτική. Άντε με τις υγείες σας.

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    18 Σχόλια

    1. Κόψε τα ληγμένα για σε βλέπω για ΘΨΠ σύντομα…

    2. Περίμενε! Ο Πούτιν θα έρθει και θα βοηθήσει την Ελλάδα, είναι απασχολημένος τώρα με την κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων στην Τουρκία, αλλά όταν τελειώσει, αυτός και ο Ερντογάν θα επισκεφθούν μαζί την Ελλάδα.

    3. Μπαιντενοπουλε ευχαριστουμε να κλεισει το deal παρακαλω επειδη στον επομενο γυρο αν ξαναφτιαξει το χαρτη μπορει να πει οτι και ολη η Ελλαδα ειναι disputed (αλτσχαιμερ γαρ). Αλλωστε απο οταν ηταν στα καλα του ως δεξι χερι του ομπαμα ειχε δειξει τις προθεσεις του και τα ζωαδια εδω μιλουσαν για Μπαιντενακη-Μπαιντενοπουλο.
      Και ποιος πιανει την κουλα και ολους τους ανθελληνες μετα.

    4. Ο Πούτιν φταίει και για αυτο… έτσι Μηζοτακη.

    5. Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει στη δημιουργία Ελληνοτουρκικής Συνομοσπονδίας. Κάπου διάβασα ότι εκεί μπορεί να έχει ρόλο και ο Παύλος, ο πρώην διάδοχος των Ελλήνων. Εύχομαι να μην είναι αλήθεια. Δηλαδή να μην μεθοδεύουν ελληνοτουρκικό πόλεμο και μετά λύσεις τρομερές για την Ελλάδα, Αυτό που φοβίζει περισσότερο είναι η αποστολή όλου του οπλισμού των νησιών στην Ουκρανία. Φοβόμαστε την επανάληψη της ίδιας ιστορίας της Κύπρου. Καλή Δύναμη. Ο Θεός βοηθός

    6. ‘Οταν ψηφίζουν οι Έλληνες προδότες, νεοδημοκράτες και συριζαίους, πλήρως υποταγμένους στα κελεύσματα της αμερικανικής πρεσβείας, ιδού τα αποτελέσματα. Μόνη διέξοδος το αντίπαλον δέος στο ανθελληνικό βαθύ κράτος της Αμερικής, η Ρωσία του Πούτιν. Εύχομαι να το αντιληφθούμε ως λαός πριν την διαβλεπόμενη εθνική καταστροφή.

    7. πουτανα με την αξινα στο χερι ορθιος θα ψοφησεις

    8. Γιαυτ’ο λοιπον οταν φτάσει η ώρα της κάλπης να σκεφτούμε πολύ καλά το ποιόν θα ψηφίσουμε για να μην μας παραδώσουν αμαχητεί στους μογγόλους,ΚΑΙ ΟΙ 301 ΔΡΟΜΟΟΟΟΟ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ…ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ….ΟΤΙ ΑΦΗΝΕΙ Ι ΕΝΑΣ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ.ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

      1. Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω φίλε. Στις επερχόμενες εκλογες θα «τιμωρήσουμε» του υιό του Δράκουλα στέλνοντας τον στην αντιπολίτευση η στη συγκυβέρνηση να συνεχίσει να εισπράτει τον μισθό του και να μειοδοτεί εις βάρος όλων μας..

    9. Εχουμε ομως εξωτερική πολιτική απο τα Lidl …
      Μονο ενας μενεντεζ δε φτανει πρέπει κι απο τη δική μας τη μερια να αντιδρούσαμε κι εμείς τι κανουμε ;
      σφυρίζουμε αδιάφορα.
      Ε τοτε καλά μας κανουν και μας πηδάνε.
      Επρεπε εδω και καιρο να βαλει βετο η Ελλαδα να φυγει η μογγολια απο το νατο και σαν μελος της ε.ε να της βαλουν κυρωσεις.
      Εγινε κατι;
      Οχι

    10. Με τέτοιο Πρωθυπουργό το 2023 μας έχει μπει ξέρετε πως

    11. Ντροπη να προσβαλουμε την Σομαλια που ειχε και εμφυλιο τοσα χρονια.

      Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ

    12. Οι Αμερικάνοι πάντα ήταν ΕΧΘΡΟΙ της Ελλάδος.

    13. Για να τα λέμε ξεκάθαρα τα F-16 θα τα πάρουνε κάποια στιγμή… είναι πιο εύκολο να έχουνε το έλεγχο τους η αμερικανοι μεσω του λογισμικου.
      Αλλά πριν θέλουνε να πάρουν την εντάξει της σουηδιας… γιατί για την φιλανδια δεν υπάρχει πρόβλημα.

    14. Ειναι ολοι τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ! Και οι νυν και οι προηγουμενοι! Ο καθεις απο δαυτους, ευρισκομενος στην εξουσια, ειχε να εκτελεσει και απο ενα σχεδιο! Για το ξεπουλημα της Ελλαδος, με την μεθοδο του “σαλαμιου”!

      Υ.γ.Παραδειγμα! Φεύγοντας ο Δρούτσας δέχθηκε θέμα…. συγκυριαρχίας για 114 νησιά του Αιγαίου! Τι να λεμε;

    15. ΤΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΤΟΝ ΧΑΧΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΦΑΓΑΜΕ

    16. Δεμένους χειροπόδαρα θα μας παραδοσουν στους
      Μογγολοτουρκους

    Comments are closed.